onsdag 22 oktober 2008

Carolin Stenvall

- den 22 oktober 2008, kl 22:31

förstora
Jag kan bara beklaga sorgen & smärtan som Carolin Stenvalls anhöriga nu har att leva vidare med. Samtidigt känner jag en innerlig tacksamhet över det föredömliga polisarbete som varit. Min önskan är nu bara att Carolin Stenvalls anhöriga får veta exakt vad som hänt henne och inte skall behöva leva vidare med att inte säkert veta vad som egentligen hänt henne. Därför att det är en annan sorg i sorgen som aldrig lämnar en.

En ung människa som hade hela det vuxna livet framför sig, har förlorat den möjligheten genom att någon tagit sig rätten att avsluta det.


2 kommentarer:

  1. Debatten startad av Eva-Lisa
    Startad: 2008-10-22 23:12:05

    Det finns 6 kommentarer.

    Undrade just när jag läst om sheriffen. Såg en viss frustration och förstår nu efter din förklaring, vad som skapade texten.
    Anmäl >Eva-Lisa (2008-10-24 11:54:14)

    Ja, Eva-Lisa, så är det. Ett ärende som fortfarande ligger öppet i Gve polisens skrivbordslåda, eftersom presk för mord ännu inte inträtt. Jag har hela tiden intuitivt känt att en del fall har inte samma prioritering. Sår, ja, det är det väl kanske, eftersom pulsen fortfarande rakar upp i höjden och illamående lägger sig kompakt varje gång jag hör att någon har försvunnit. Allt blir färskt och upprivet igen och samma känsla av hjälplöshet infinner sig, men för att leva vidare får man helt enkelt lära sig att leva med ovissheten om vad det var som hände.Det vill man inte önska någon, därför hoppas jag att Carolins anhöriga får veta vad som VERKLIGEN hänt henne, det kan omöjligen finnas någon sanning som kan vara värre än ovissheten. Hopp finns i Carolins fall.
    Anmäl >Gun (2008-10-23 19:12:48)

    Gun, vad jag kan utläsa av ditt inlägg så förstår jag att du haft en traumatisk upplevelse själv med viss anknytning till en sån här händelse. Jag beklagar djupt om det är så och att det fortfarande blöder.
    Det är märkligt hur såna här tragedier påverkar en i en regress av sorg och trauman från tidigare och allt verkar komma upp till ytan igen. Självupplevt också fast i andra versioner.En positiv "biverkning" är att man får en ödmjukare inställning till liv och människor, när det inträffar tragedier av den här omfattningen.
    Majsan, skulle också hjälpt till men tyvärr har aldrig hört den, kanske var den personligt skriven av den sörjande.
    Ha det bra/ Eva-Lisa
    Anmäl >Eva-Lisa (2008-10-23 15:12:19)

    Hur skulle du kunna störa mig? Vi känner nog alla samma sorg över Carolins öde vart vi än befinner oss i Sveriges avlånga land. Men för mig personligen, återkommer samma helvete, milt uttryck, VARJE gång någon försvinner och man inte vet vad som hänt personen ifråga. Det är en annan typ av sorg som ständigt blir aktuell så fort någon försvunnit. Den kommer aldrig till ro. Frågeställningar som aldrig lämnar en! Det är därför jag nu önskat att hennes anhöriga verkligen får veta EXAKT vad som hänt henne. - Må gott själv Eva-Lisa och minns att min blogg om "Sheriffen" inte är hämtad ur fablernas värld. Den synes dessutom ha blivit högaktuell igen, trots en enormt bra insats från polis + åklagare, denna gång.
    Anmäl >Gun (2008-10-23 10:56:19)

    Jag vill instämma i ditt inlägg och det kändes bra att få tända ett ljus för Carolin ikväll och bara kura stilla och tänka på att allt är över nu.

    Är det fel av mig att be om hjälp med en vers jag sett i en dödsannons i Nsd för många år sen. " Jag sluter mina ögon och ser dig där du står, vill dem inte öppna - är rädd för att du går. Men om det nånsin..."
    Det här är allt jag minns, det kan vara från en sång också och jag har letat så förtvivlat efter den texten. Förlåt Gun att jag tränger mig på såhär.
    Anmäl >Majsam (2008-10-23 01:39:34)

    Så eftertänksamt och fint uttryckt Gun. Hoppas det nu äntligen finns möjlighet till ett värdigt avslut efter lång tids plågsam ovisshet för de anhöriga.
    Polisen har gjort en berömvärd insats och verkligen jobbat engagerat för en upplösning.
    Ha det bra/ Eva-Lisa
    Anmäl >Eva-Lisa (2008-10-22 23:12:05)

    SvaraRadera
  2. Majsan... den där texten du sökt efter har inte lyckats återfinnas.

    SvaraRadera