lördag 1 november 2008

Byte av elmätare


- den 1 november 2008, kl 10:19

förstora
Fr.o.m. 1.7.2009 träder en ny lagstiftning om att alla elnätsföretag skall läsa av sina kunders elmätare minst en gång i månaden för att kunna basera sina fakturor på faktisk elanvändning. För att klara kravet har Göteborgs Energi meddelat oss att de kommer att byta ur vår elmätare till nya fjärrstyrda. Sammanlagt skall de byta ut 275 000 elmätare och byte av elmätare i vårt område kommer att ske inom 2 månader.

Eftersom brevöppnaren tycks ha slängt iväg bifogad broschyr, som skulle ha medföljt enligt brevet och som möjligen kunde ha lämnat någon form av upplysning om det nu innebär en kostnad för oss, slog jag upp hänvisad hemsida via Internet och möttes av meddelandet:

"Bad Request (Invalid Hostname)".

Jaha, tänkte jag, undra hur en besökande "känd kaffedrickare" sprungen ur en by i Gällivare kommun skulle ha uttalat det hela, han som brukade se på den där intressanta kanalen:

"DISKO - VERRY... vettu...vettu...." istället för "Discovery". För att inte tala om vad hans fria översättning av detta meddelande skulle ha blivit! Jag kan riktigt höra honom:

"Vadå bad, invalid och hosta"?

Ibland kommer jag för mig hur mycket jag tycker om dessa "självfilosofer", eller hur man nu skall uttrycka det hela. Livet skulle vara väldigt trist och förutsägbart utan dem!

PS. Hittade denna skylt bland alla möjliga foton. Dagens fråga: Vet ni vad som händer när man pinkar på ett el-stängsel? Jag vet inte, men jag kan hänvisa till någon som provat! - Han lät och betedde sig lite underligt, även om han va rejält salongsberusad... DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar