lördag 9 april 2011

Besöket av islamsk Imam i gymnasiet i Malmberget (och Kiruna) är betalt av "näringslivet".

- den 9 april 2011, kl 14:55

Vilket "näringsliv", undrar jag och frågan får inget svar av reportaget i Norrbottens Kuriren.

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=5883517

Reportaget handlar om Imamens väckelseresa till Malmbergets uppväxande släkte. En väckelseresa som förefaller ha "Ahmadiyya muslimska samfundet" i ryggen. Om det samfundet är någon variant av Sufismen framgår inte heller, men kan vara en tänkbar variant med hänvisning till syftet. Alltså kan man inte avgöra om det är fågel eller fisk, som kommit på väckelseresa. Reportaget blir också ensidigt, därför att NK tar inte in några inlägg till reportaget. Aldrig så sakliga.

Jihad, som Imamen Agha Yahya Kham uppger är hans syfte med besöket, det är ett mycket laddat ord. http://sv.wikipedia.org/wiki/Jihad Den gode Imamen förtäljer inte i reportaget vad det är han står för i sin människokärlekmission. Dvs. om han står för en människosyn där kvinnor och homosexuella inte kvalar in med samma rättigheter, som de "riktiga muslimska" männen, eller om det gäller allomfattande människokärlek, utan undantag.

Jag, som har en livsfilosofi, där man inte kan särskilja någon människa pga. kön, hudfärg, eller religion hade mycket svårt att t.ex. tackla, att diskrimineringsombudsmannen, DO, inte tog upp fallet i statens egna skola: SIF undervisningen för vuxna invandrare. Där krävde de muslimska männen, att kvinnorna inte fick sitta i samma undervisningslokal. Anmälaren ansåg att det var ett solklart fall av diskriminering och att det inte anstod ett land som står för jämlikhet mellan könen, att religiösa strömningar tilläts stå över svensk lagstiftning. Den dåvarande och numera petade DO valde, att inte hantera frågan och godkände de miserabla förhållandena, där kvinnorna könsdiskriminerades i undervisningen i Sverige!

Själv har jag mycket svårt att förstå vad denne Imam, Agha Yahya Kham, kommer från för ådra. Men jag drar åt mig öronen, när jag ser skrivningen "Moskén i Göteborg" i reportaget.

http://svt.se/2.151263/1.2314234/diktaturstaten_saudiarabien_betalar_goteborgs_nya_moske?lid=puff_2320203&lpos=rubrik

Det moskébygget är det Saudiarabien som står för fiolerna. Jag är för religionsfrihet och faktiskt rätten att avstå religion, inte att förglömma! Därför har jag också tagit ställning till, att den svenska regeringen borde hanterat moskébygget i Göteborg på samma sätt som den norska regeringen gjorde.

Saudiarabien är en diktatur med en fundamentalistisk hållning till islam. Wahhabismen, som statsreligionen kallas, tillåter inga nytolkningar av Koranen. Kvinnor har inte rösträtt, får inte köra bil, är förbjudna att umgås med män utanför familjen och deras vittnesmål väger hälften så tungt som en mans m.m. Homosexualitet är förbjudet och den som överger religionen kan straffas med döden.

Stiftelsen som ville bygga moskén i norska Tromsö, heter "Al Risalah". http://svt.se/2.151263/1.2314273/norska_regeringen_sager_nej_tack_till_saudiska_pengar

Ordföranden är Hussein Aldaoudi som också är skolchef för en muslimsk friskola i Örebro. Hussein Aldaoudi anser att "riktiga muslimer" inte är homosexuella. Hur man än bär sig åt verkar det inte gå att komma ifrån alla dessa religiösa regler, där kvinnan definitivt är sidsteppad, som människa, inte bara de homosexuella.

Hur gymnasieläraren, Fredrik Nilsson i Malmberget tänkt blir jag än mer konfunderad över. Har saklig sammanställd fakta tagits fram innan besöket av Imamen? Är detta ett väckelsemöte, eller ett steg i omdömesbildningen? Jag kan inte heller låta bli att undra, gjorde samme lärare, samma abrovinsch, när det gäller Sverigedemokraterna inför valet? Inhämtades samma faktagrund där det framkommer, att även rent historiskt är socialdemokraterna och högerfalangen minst lika insyltade rent historiskt, som Sverigedemokraterna i det som nu endast läggs Sverigedemokraterna till last. Trots att SD själva säger sig ha rensat i leden och gjort partiet till något annat än "renrasighetstankarna", som tidigare präglade inte bara ursprunget till detta parti utan i allra högsta grad den svenska politiska riksdagen före och under andra världskriget.

Trots allt kan man inte friskriva Sverige den raslära, som Sverige konstruerade och satte i händerna på Hitler. Där är våra svenska händer för evigt befläckade. Vad vi än må ha för egna åsikter om den förryckta saken, eller kanske inte ens var påtänkta eller födda, är det något som tillhör vår egen svenska historia.

Människans viktigaste förmåga är omdömesförmågan. Någon riktig omdömesförmåga kan man inte ha, om man inte hämtat in information från så många olika håll, att det verkligen blir en riktig omdömesbildning, när man står inför det aktuella "ämnet".

Det är inte för intet som diskussionerna rasat om den hätska stämning, som blev när ett ytterlighetsparti i Skåne vid valet, hängde upp teckningar av profeten Muhammed med anspelning om pedofili. Det räckte inte där för ytterlighetspartiet, utan man framförde tankegångar om invandring, som fick vem som helst att tappa hakan. Det här ytterlighetspartiet skulle också göra Skåne fritt från övriga Sverige.

Vad de övriga boende i Skåne tyckte ansågs tydligen inte väsentligt. Men den värsta hätska stämningen, som detta ytterlighetsparti framförde, kom sig av en hänvisning till en bild av den nakne profeten med ett flickebarn i sin hand och var en anspelning till profetens pedofili, genom att han äktat Aisha och genomfört de äktenskapliga förpliktelserna med flickebarnet.

Ytterlighetspartiets förespråkare påpekade också att profeten kringgick flera av de gällande förbuden och att profeten uppgav till sitt fredande, att han fått förlåtelse för överträdelserna av "Gud". Vad jag kunnat konstatera har detta "avbildande" inte rönt samma vrede hos muslimerna, som Lars Vilks rondellhund. Vilket känns mycket förvånande.

Det är tydligen många grejor på "ett järnspett", som jag inte riktigt greppat.

Men jag har i alla fall svårt att tro att Örebroskolans inriktning, eller någon muslim pumpar in pengar någonstans, utan att förvänta sig att verksamheten följer de grundprinciper, värderingar eller ideologier som man själv har som finansiär.

Tar man rektorn i den muslimska friskolan i Örebro, så beskriver sig Hussein Aldaoudi inte som wahabiit, men berättar att han lever efter sharialagar så gott det går i Sverige. Man kan inte heller bortse från att han har en kontroversiell uppfattning om homosexuella: "En riktig muslim kan INTE vara homosexuell".

Jag undrar så vad Imamen Agha Yahya Kham hade för inställning i dessa religiösa frågeställningar. Tillhör han den Sufiska ådran, eller den Wahhabistiska ådran? Lever Imamen Agha Yahya Kham upp till denna minnessten?


och Abu abd-Allah Muhammad ibn al-'Arabis lära (Tyvärr gick det inte att skriva in hans namn på arabiska. Det blev bara en massa frågetecken av namnet) 


Av reportaget i NK framgår att besöket i Gällivare (man menar väl kanske Malmberget trots allt, eftersom bilden är därifrån) dokumenteras av ett tv-team och kommer att visas via en arabiskspråkig satellit-kanal. Vilken då? undrar jag...




28 kommentarer:

  1. Det finns 3 kommentarer.

    Mycket bra krönika! Det behövs fler som du som uppmärksammar vilka krafter som rör sig i Sverige idag, hoppas du slipper bli anklagad för att vara "rasist" nu bara för att du vågar granska något som rör Islam.
    Anmäl >Tobias (2011-04-19 23:42:26)

    Skarp krönika med mycket tänkvärda argument och bra bakgrundsfakta.
    Anmäl >Johan (2011-04-14 11:12:21)

    Vilka mer religiösa sekter har läraren bjudit in?

    Har man bränt alla böcker på biblioteket i samma hus och kapat ledningarna till internet?

    Anmäl >är inte kvinnosynen redan tillräckligt snedvriden i Malmfälten? (2011-04-10 02:27:34)

    SvaraRadera
  2. Sattelitkanalen heter MTA - Muslim Television Ahmadiyya
    www.mta.tv

    SvaraRadera
  3. Satelitkanalen MTA - Muslim Television Ahmadiyya www.mta.tv

    och när är det tänkt att det programmet skall gå och vad heter det. Har inte lyckats hitta något på TV kanalens länk.

    Men om du är insatt i innehållet och sändningarna, får du mer än gärna göra en resumé vad det är programmet tar upp. Du har ju läst mitt inlägg, så då kan du väl förstå vilka frågeställningar jag eftersöker.

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Programmet sändes i form av ett nyhetsinslag på MTA Muslim Television Ahmadiyya för några månader sedan.

      Det finns några nyheter publicerade på YouTube! , du kan mata in sökordet "mtasweden".

      Radera
  4. Ahmadiyya samfundets moske, som är Sveriges första moske, byggdes 1976 i Göteborg. Inget bidrag från stat, kommun eller något annat land mottogs utan allt bekostades av samfundets egna medlemmar. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara.
    Göteborgs mosken däremot, som ligger på Hisingen, byggdes med saudiska pengar men de har inget med Ahmadiyya samfundet att göra.
    Läs gärna mer på www.ahmadiyya.se så att du får en bättre inblick i vilka värderinga samfundet står för. Tyvärr så finns det mycket i ditt inlägg som inte är korrekt gällande islam.

    Kärlek för alla, hat mot ingen

    SvaraRadera
  5. Om Du nu är informationsansvarig för Ahmadiyya samfundet och påstår att det finns felaktigheter i det jag skrivit. Hur kommer det sig att ni tagit emot pengar Saudiska pengar till moskébygget? (enkla svar duger alldeles utmärkt) Saudiarabien har sharialagar och jag kan inte tänka mig att de idkat något Zakat utan motkrav för moskébygget. Men har jag fel på den punkten får Du gärna utveckla det.

    Vad sharialagar innebär behöver jag knappast utveckla, eftersom Du säkert förstår vad det är jag syftar till och eftersom Du bor i Sverige och måste känna till de stora skillnaderna.

    Här i Göteborg blir det alltfler kvinnor som bär niqab. Det bekymrar mig eftersom det förväntas att de skall bli försörjda av det svenska samhället. Det kan aldrig en svensk kvinna någonsin förvänta sig. Även om man som svensk kvinna är dödssjuk möts man av orimliga krav från statens sida. Det pågår en omvänd rasism i det här landet som blivit alltmer bekymmersam.

    Av vilken anledning något, som man är född med och till skulle vara syndigt är svårbegripligt. Men har du någon rimlig förklaring till det, så mottages den tacksamt.

    Vad jag kan se tillhör ni inte den sufiska grenen, där män och kvinnor sitter bredvid varandra vid bön, dvs. har lika värde.

    I det här landet, Sverige, har kvinnorättskämpar och företrädare för alla människors lika värde fört en lång och svår kamp. Trots detta är det fortfarande tillåtet med lönediskriminering i Sverige. Införa en tillbakagång i alla människors lika värde är direkt att häda dessa människors kamp om lika värde. Jag kan se att det är en illavarslande tillbakagång iom DO:s aningslöshet i SVI utbildningen, då islamska män förpassade kvinnorna rakt in i hedenhös-tiden. Jag skulle aldrig någonsin uppmuntra det eftersom jag har ett långt förflutet inom rättsväsendet och hunnit se alltför mycket av dess baksida.

    Eftersom Du påstår att det är MYCKET in mitt inlägg, som inte är korrekt gällande islam, kanske Du skall utveckla detta istället för att bara blåsa bort det som felaktigt.

    Under många års tid satt jag på väg från mitt jobb på spårvagnen, när männen kom från fredagsmötet i Gamlestan. Menar Du på fullt allvar att ni män ansåg mig vara er jämlike? Det var inte de signalerna ni gav mig, när ni steg på spårvagnen. Sedan undrar jag en sak till, vilken spårvagn klev era islamska kvinnorna på, eftersom jag aldrig såg röken av dem?

    På vilket sätt utövar ni Zakat i det svenska samhället, dvs. här i Göteborg?

    U-tube är lite svår att förstå på videosnutten, som handlar om en vallfärdande resa, eftersom "mtasweden" på den punkten inte är översatt på svenska, eller något språk som jag förstår. Jag kan därför inte ha några synpunkter på det inslaget.

    Eftersom jag själv arbetat med integrering och förståelse människor emellan, behöver jag väl knappast poängtera, att jag arbetat aktivt med att olikheterna skall korsbefruktas istället för att särskilja. Men det är ju tyvärr inte så världen ser ut idag, man behöver idag bara besöka Hjällbo för att inse hur komplicerat läget har blivit. OM den sk migrationspolitiken finns mycket att säga. Den är inte human för någon av parterna, vare sig de som kommer hit och de som redan är födda inom det här landet.

    Än värre blir det när man slår på TV:n, när man står och bränner svenska flaggor och inte ens förstår, att sätta sig in i olika människors synsätt och vad demokrati innebär i andra länder och andra religioner, eller som de flesta i det här landet trots allt utövar: Icke-religion, även om vi förr föddes in i den svenska kyrkans tillhörighet.

    Det är sorg i hjärtat jag känner, när jag ser hur illa människor kan behandla varandra både i det här landet men i synnerhet i andra länders ständiga oroshärdar. Det är långt ifrån någon allomfattande kärlek.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahmadiyya har INTE tagit emot några pengar från Saudiarabien, vi tillhör inte Göteborgsmosken som ligger på Hisingen.

      Vi byggde Sveriges första moske i Högsbohöjd i Göteborg år 1976. Hela bygget finansierades av Ahmadiyyamedlemmarna själva. Du kan kolla upp detta med stat och kommun om du inte litar på mig.

      Resterande frågor svarar jag på imorgon när jag kommer hem efter jobbet.

      Radera
  6. Ahmadiyya förkastar homosexualitet som en icke-islamisk, okristen och icke-judisk företeelse. De förordar att all homosexualitet skall hållas strikt privat, för att inte infektera omvärlden.

    Hur kan man infektera omvärlden med något som man är född till?

    Hur kan man räkna det som en företeelse?

    Bara för att börja någonstans i den här skenheligheten som känns något krystad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju sannerligen en delikat frågeställning, som vår vän "Informationsansvarig för Ahmadiyya samfunder i Sverige" kan svara på.

      Radera
    2. Man är inte född till homosexuell. Det handlar om hur uppfostran varit under uppväxten samt i vilken omgivning man levt i.

      Gud har sagt i Gamla Testamentet, Nya Testamentet och slutligen Koranen att Han skapat mannen och kvinnan för varandra, så att de kan ingå i äktenskap och få barn så att generationen kan fortsätta på jorden. Homosexualitet är något som Gud inte tycker om, det kan vi läsa om i Bibeln hur Gud straffade Lots folk.

      Homosexualitet är enligt Gud inte någon naturlig handling enligt judendomen, kristendomen och islam. Hur mycket två homosexuella personer av samma kön försöker skaffa barn med varandra kommer detta aldrig att ske. Generationsutvecklingen stannar upp, sjukdomar som HIV / Aids sprids. Tänk om majoriteten av människor blev homosexuella då skulle ju människosläktet mycket snart dö ut. Därför tycker inte Gud om denna handling.

      Islam lär att om en människa har en homosexuell läggning så ska han/hon för att visa sin kärlek till Gud leva celibat och be Gud om vägledning.


      Radera
    3. Länge funderade jag i banorna om homosexuelitet kunde hänga ihop med dåliga erfarenheter som barn, någon form av dysfunktion, eller traumatisk händelse.

      Men så kom svaret till mig i början på 80-talet då jag lärde känna en alldeles underbar person. Ole hette han. Hela sitt liv hade han känt sig som en flicka. Våra diskussioner var många och långa. Jag brukade skratta och säga till honom, att han var den bästa väninnan jag någonsin haft.

      Ole själv var rätt övertygad innan han 1996 avled i AIDS, att homosexualitet satt i hjärna, som inte fått samma kodning som hetrosexuella. (HIV-smittad blev han sommar i Köpenhamn 1984.)

      Jag har väldigt svårt att både köpa, men allra helst bejaka ditt påstående om Guds syn på homosexualitet!

      Med tanke på hur det här flödet av inlägg blivit, kommer jag att delvis lyfta över den till min blogg i Norrbottens-Kurien, eftersom ursprungsreportaget fanns där från den allra första början, även om denna bloggtåt från allra första början hörde hemma i Norrländska Socialdemokraten.

      Radera
  7. Informationsansvarig för Ahmadiyya samfundet i Sverige

    Tillhör ni inte falangen av Islam, som är involverad i Moskén på Hisingen, eller tillhört "bönekvarten" i Gamlestan, då förstår jag inte Din upprördhet. Dvs. förordar sharialagar och kvinnans underlägsenhet etc.

    Men Du kanske ändå skall klargöra hur ni ställer er till kvinnans lika värde och vilken falang ni själva tillhör. Eftersom du påstår att jag påstått fel saker i det jag skrivit.

    Det är något luddigt att förstå utifrån er hemsida. Dvs. hur ställer ni er till kvinnans egen valfrihet att välja det liv, som hon öskar själv. Burka, niqab, hårtäckning, könsstympning, hedersmord, homosexuella, religionsfrihet etc.

    Det finns en hel del frågeställningar att besvara, när det gäller islams begränsningar för kvinnan. Kan man inte ens be tillsammans i en religion, känns det för mig som är svensk kvinna, verkligen som en diskriminerande patriarkatreligion, eller maktstruktur. Sånt har vi tack och lov tagit oss förbi i Sveriges historia. Kvinnor har rösträtt och är helt fria människor, att träffa sina egna livsval. Även om det fortfarande är tillåtet med lönediskriminering.

    Jag själv, i egenskap av kvinna, har fått uppleva hur islamska män vägrat ta mig i hand och hälsa! Vad är det för respekt för sina medmänniskor och människokärlek? JAG som tagit hand om deras barn, undervisat dem och lärt deras barn både människokärlek och respektera varandras kulturer och religioner?! Lärt dem om varandras kulturer, sagovärldar, högtider etc. men även förklarat vikten av att leva i det samhälle man valt att leva i, utan att för den skulle förlora sitt eget kulturarv.

    Men lever man i det här landet, är det också det här landets lagar som gäller fullt ut! Kan man inte acceptera det, skall man nog fundera på var man egentligen hör hemma.

    Många av dessa som säger sig ha islam som religion, kör helt uppenbart egna regler, som det passar. Äter absolut inte griskött, men super som svin, vare sig de är kvinnor eller män. Totalt obegripligt beteende i mina svenska ögon! Klagar över att de får be i kapprum, när de sitter i fängelse! Om jag förstått Islam rätt, har man redan förbrutit sig på det allra grövsta, när man gjort sig förtjänt av att sitta i fängelse, eller hur? Ja, listan kan göras lång på mycket som är totalt obegripligt i mina ögon. Men så är jag ingen anhängare av dubbelmoral. Jag föredrar både etik och moral, som pelare för ett gott liv.

    Jag skulle aldrig kräva, att det är svenska seder och lagar som gäller i ett annat land jag besöker, eller bor i för tillfället. Skulle aldrig drömma om att klä mig opassande på ställen, som föreskriver viss klädsel. Man får helt enkelt ta seden dit man kommer, eller hålla sig på hemmaplan.

    SvaraRadera
  8. NEJ! vi tillhör INTE falangen av islam som är involverad i moskén på Hisingen, eller tillhört "bönekvarten" i Gamlestan.

    Varför jag reagerade på din artikel är dels för att du uppgav att Ahmadiyya samfundet finansierades av saudiska pengar vilket är helt fel och ger en felaktig bild av Ahmadiyya samfundet.

    Information om Ahmadiyya och vad som skiljer oss från andra muslimer kan du läsa på:

    http://ahmadiyya.se/aboutus.php

    Nu ska jag till mitt arbete, men lovar att återkomma i eftermiddag med kommentarer till övriga frågor och synpunkter du skrivit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. NEJ och åter NEJ jag har INTE skrivit att Ahmadiyya samfundet finansierades av sudiska pengar!!! Du har läst dåligt alternativt FEL.

      Däremot ville jag veta vad som står bakom "näringslivet" som hade sponsrat denna rundresa i Islam.

      Radera
    2. 14 augusti, klockan 13:01 skrev du följande inlägg ovan:

      "Om Du nu är informationsansvarig för Ahmadiyya samfundet och påstår att det finns felaktigheter i det jag skrivit. Hur kommer det sig att ni tagit emot pengar Saudiska pengar till moskébygget? (enkla svar duger alldeles utmärkt)"

      Jag har inte läst dåligt. Scrolla upp och läs vad du skrev.

      Radera
    3. Vet inte om Du känner till ett svenskt uttryck, men det låter så här "Det här börjar bli som när fan läser bibeln", dvs. man lägger själv till det man tycker skall läggas till. Ditt ovanstående svar är av den varianten, eftersom du väljer "anfall är bästa försvar" istället för att sakligt tala om vad det är för FEL jag skrivit den 9.4.2011, som Du påstår att jag gjort mig skyldig till, när jag skrev bloggen.

      Vi har redan DU och JAG utrett, att ni inte är den falang av Islam som står bakom moskébylgget på Hisingen som tagit emot pengar från Saudiarabien för bygget. Ni är inte inblandad i det moskébygget har Du själv uppgett. Därmed BORDE diskussionen ha varit utagerad.

      Skall det här överhuvudtaget vara någon meningsfull diskussion, måste Du hålla Dig till vad jag skrev den 9 april 2011 och påstått innehålla felaktigheter. Det är också där jag inleder med att ställa upp en massa frågeställningar, vad ni är för falang.

      Du har i ett inledande skede talat om att jag skrivit FEL saker. Jag har bara bett dig svara vilka felaktigheter som jag skrivit den 9.4.2011.

      Dessutom har du ännu inte svarat på vilket "näringsliv" det är som står bakom sponsringen av en kringresande budskap, som den här artikeln handlade om och som var anledningen till att jag överhuvudtaget skrev det här blogginlägget i min NSD-blogg.

      Däremot har det nu visat sig, att ni är ett patriarkat, där det är ni som bestämmer vad som är lämpligt för kvinnan, under hänvisning att "kvinnan tycker att det är bäst". HUR vet ni det, när det inte ens finns en valfrihet till att själv välja? Det är ni män som anser att kvinnan skall bära huvudduk, det är inte Gud som skrivit ner de orden, det är ni män i maktställning som har gjort!

      Nu har det faktiskt visat sig, i det DU själv skrivit i egenskap av informationsansvarig för Ahmadiyya samfundet i Sverige, att ni ställer BÅDE kvinnor och homosexuella, åt sidan. De är INTE era jämlikar, därför att ni här på jorden NU vandrande män, tagit er friheten att i patriarkalisk anda upphöja er till Guds utvalda. Själva går ni män inte omkring och tycker att ert hår är utmanande, alltså saknas det relevans i hårhänvisningen. Råkar någon stackare av er vara homosexuell, eller kanske inte ens går att könsbestämma, så kan den personen inte ens vara det som personen har blivit skapt till.

      Radera
    4. forts.

      Ni belägger era kvinnor med huvudduk, ni tilldelar dem särskild plats att be på, därför att de INTE är era jämlikar, under ursäkten att kvinnorna tycker att det är skönare! VAD är det för argumentering? Jag slår vad om att jag, även om jag är iförd huvudduk inte kan komma in bland er män och be. Sålunda kan vi konstatera att det inte finns någon jämlikhet män och kvinnor emellan. Det är trots allt inte fråga om något naket bastubad, utan BÖN i stipulerade kläder!

      Vilken valfrihet har egentligen era kvinnor? Jag gissar att era flickebarn, som ej uppnått myndighetsåldern (här i Sverige är den 18 år) beläggs med huvudduk vare sig de vill de eller inte, inte själva är myndiga och själv kan välja. Vari består då det fria valet, med Din hänvisning om att ni följer landets LAGAR? Jag ser beklämmande nog VARENDA dag små flickor i huvuddukar. Jag har själv upplevt den problematiken, som lärare, att vilja vara som de andra skolbarnen, men att inte få, därför att pappa har sagt att det är så det skall vara: under huvudduk!

      Sedan det mest tragiska av allt, ni lever tyvärr i en tro där vetenskapen sedan ett bra tag sedan insett, att det finns homosexuella. Men det finns även de som man inte ens kan könsbestämma ifrån vad kroppen säger, de är lika mycket både ock! Hur i hela fridens dar kan ni ens påstå att det skulle vara ett ogillande från någon Gud, när det i själva verkat handlar om er själva, MÄN som vandrar omkring på jorden.

      Homosexualitet eller där man inte kan könsbestämma därför att det är både ock, liksom kvinnans jämlika plats, det har i grunden INGENTING med religion att göra. Det är ni själva, ni män som vandrar denna korta tid på jorden, som väljer vilken sorts män ni väljer att vara.

      Lämnar vi människor över den vardagliga godheten och omtanken om varandra, till ett självutnämnt patriarkat, då stämmer sannerligen INTE er devis: Kärlek till alla - hat åt ingen

      Jag tror att ni behöver uppdatera er till år 2012. Godhet är dessvärre en färskvara...

      Radera
    5. Gun Ek

      Jag samtalade med Ahmadiyya samfundets imam Agha Yahya Khan idag och frågade honom om vilket "Näringsliv" som sponsrade rundresan i Norra Sverige. Han svarade INGET NÄRINGSLIV HAR BEKOSTAT ELLER SPONSRAT resan.

      Ända sedan Ahmadiyya samfundet startade sin verksamhet 1956 i Sverige har man ALDRIG ansökt om bidrag från näringslivet, kommun eller stat. Ahmadiyya samfundet bekostar allt inom sin verksamhet själva.

      NORRBOTTENS KURIREN HAR LJUGIT när de yttrat att något näringsliv sponsrat rundresan. Därför har du heller inte fått något svar från Norrbottens Kuriren för att inget näringsliv sponsrat rundresan.

      Du kan vara lugn nu, varken dina eller mina eller någon annan skattebetalares pengar har sponsrat resan utan Ahmadiyya samfundet bekostar alltid sin verksamhet själva. Så har det alltid varit och så kommer det fortsättningsvis alltid att vara.

      Vore kul om du lyfte fram frågan till Norrbottens Kuriren och fråga dem varför de LJÖG i sin artikel om sponsringen.

      Ännu ett sätt att smutskasta islam och få våra medborgare att tycka illa om islam......sorgligt att de ska vara så.

      KÄRLEK FÖR ALLA! HAT ÅT INGEN!

      Radera
    6. Jag har svårt att tänka mig, att den reportern som skrivit reportaget skulle hitta på något dylikt, om en sådan uppgift inte getts från er sida. Varför skulle han ha gjort det?

      Eller LJUGIT och FÖRTALAT, som du nu påstår, att det hela handlar om.

      Har du själv läste reportaget, som är länkat i min blogg?

      http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=5883517

      Sedan vad beträffar det du kallar för smutskastning av Islam, det behöver ingen göra. Det fixar ni alla falanger av Islam så himla bra själva, bara genom att tala om vad ni står för.

      Var och en i stigande skala.

      Just er falang verkar dock bara vara dåligt uppdaterade till år 2012. Kvinnan är knappast något komplement till mannen utan faktiskt dess jämlike. Dessvärre verkar ni inte heller besitta basala kunskaper i hur homosexualitet, eller där man inte ens kan könsbestämma pga. det genetiska arvet i själva verket förhåller sig rent genetiskt. Vilket är nog tragiskt i sig, eftersom ni därmed drabbar andra människor oförskyllt.

      Radera
    7. Gun Ek

      BEVISA då vilket "näringsliv" som har bistått rundresan. Du kan gräva hur mycket du vill, men aldrig aldrig aldrig kommer du finna någon som sponsrat, därför att det världsomfattade Ahmadiyya samfundet med över 150 miljoner anhängare ALDRIG mottar statlig eller kommunalt bidrag någonstans i världen. Norrbottens Kuriren har LJUGIT, vare sig du vill acceptera det eller inte.

      Sen förstår jag att det är svårt för dig att yttra dig om att Norrbottens Kuriren ljuger för du vill ju inte förlora din bloggplats. Det är fullt förståeligt.

      Det spelar ingen roll hur mycket jag med referenser till Koranen bevisar vilken vacker religion islam är, du har nämligen bestämt dig att HATA islam. Det får du stå för, inget jag kan ändra på. Men jag ber respektfullt att man SKA INTE DRA ALLA ÖVER EN KAM, speciellt när du inte har kunskap och kännedom om islam och Ahmadiyya samfundet.

      Du bor i närheten av Göteborg, du är välkommen att granska oss, alla muslimer är inte likadana.

      Majoriteten av våra kvinnor utbildar sig, jobbar i samhället, betalar skatt....säg mig vad är det som är farligt med det.

      Du har inget emot kristna nunnor som bär slöja, varför säger du inte att de är diskriminerade, men så fort du får syn på en muslim som bär slöja så är hon diskriminerad, ej mannen jämlik.....sådant naivt och fördomsfullt uttalande.

      Jag ber dig med all respekt, i och med att du bor i närheten av Göteborg att komma på besök i vår moské fråga ut våra kvinnor om de är förtryckta, diskriminerade etc.

      Till din kännedom, systern som översatte Koranen till svenska språket, är ursprungligen etniskt svensk utbildad läkare (numera pensionär). Tror du att hon som har varit Ahmadiyya muslim i över 40 år inte hade lämnat islam om hon märkt att religionen var diskriminerande mot kvinnor.

      Min vädjan till dig är, var inte fördomsfull, bara för att ett fåtal muslimer har irriterat dig så ska du inte dra alla över en kam.

      Må Gud öppna ditt sinne och vägleda dig.

      KÄRLEK FÖR ALLA - HAT ÅT INGEN

      Radera
    8. Men kära hjärtanes vilken märklig vändning detta har fått!

      Jag tänker inte BEVISA något!!! JAG har överhuvudtaget INGET intresse i att gräva i någon uppgift, som ni uppenbart har lämnat till reportern på NK. För mig är ämnet tämligen egalt, sannolikt för journalisten också, med tanke på att han faktiskt gjort ett reportage om er i mycket god journalistisk anda!

      Men någonstans har trots allt pengarna kommit ifrån för att finansiera denna väckelseresa. Vill ni inte berätta det, men så håll det för er själv då. Men påstå bara inte att er verksamhet är transparent, någon form av räkenskaper lär ni trots allt ha, om det är en öppen församling.

      Jag är rätt övertygad om att den uppgiften om att "näringslivet" har sponsrat denna väckelseresa har lämnats av de som fanns med i reportaget. Hur i hela fridens dar skulle annars den här uppgiften i annat fall funnits med, eller ens dykt upp? Den bara MÅSTE ha dryftats, eller förts på tal, av någondera parter.

      Jag är rätt så övertygad om den saken, av den enkla anledningen att journalisten vid NK varit väldigt noggrann, att hänvisa till en faktaruta, som finns till höger om reportaget. Han har faktiskt framställt er församling i VÄLDIGT positiva ordalag, eftersom han varit noggrann med att lägga till faktarutan, där NI SJÄLVA har kommit till tals. Dessutom har NK stängt av reportaget från kommentarsfältet, vilket normalt inte sker!

      Journalisten har inte ens ställt samma besvärande frågor som jag gjort, om vad ni har för kvinnosyn och förhållande till sexuellt avvikande etc. I vart fall är det inget som reportaget avspeglar, eller läsarna fått någon insikt om.

      Det är också därför jag ifrågasätter LÖGN och FÖRTALs påståendet från er sida, som ni nu uppenbarligen har tagit ställning för. HUR ni däremot får ihop den abrovinschen är dock väldigt svårbegripligt.

      Radera
    9. forts.
      Sedan måste jag säga att det är inte små ord du använder, även om min person, med hänvisning till att jag skulle vara rädd att förlora min bloggplats. DU vet verkligen inte vem du talar om, eller vad du talar om, när du kan fälla sådana enfaldiga påståenden. Tror du att DEN församling bloggare NK har, är något smidigt klientel, som NK har gett fritt utrymme för det fria ordet? Då är du väldigt väldigt väldigt dåligt påläst. Jag nästan exploderade av skratt, när jag läste vad du skrivit... Låter mer som Kalle 5 år, som något snott glassen av och som nu står där med glassdroppet på handen och funderar, vilken fot han skall börja hemfärden till mamma, medan gråtsnoret hänger och droppar där under näsan.

      Jag är begåvad med en ohälsosam etik och moral! Jag både kräver det av andra, som har åtagit sig ett ansvar utåt i samhället och av mig själv. Det är också anledningen till att jag gått i svaromål ang. er syn på flickor/kvinnor och sexuellt avvikande personer.

      Min kvot för pompöst patriarkat, eller överförmynderi är sedan länge överfullt. Jag har jobbat med människor som verkligen farit illa både vad gäller religions- och föråldrade sedvänjor.

      Fö vill jag upplysa dig om att KATOLSKA nunnor har tagit ett avsteg från samhället på så sätt, att de inte längre är en del av samhället. De har därmed avsagt sig familj,eget boende,liksom fortplantning etc. Så din jämförelse i så motto är ingen bra jämförelsebild alls.
      Jag har nog en ganska god bild av ett VÄNLIGT Islam, som fanns en gång i tiden. Den ursprungliga sufismen, som jag kommit i kontakt med genom många förvecklingsvägar,har jag inte sett några dylika exkluderande i. Studera bilden i min blogg och vad jag faktiskt HAR skrivit, så skall du nog upptäcka, att jag besitter andra kunskaper om Islam, än de som du fått för dig, att du skall använda som klisteretikett i min panna.

      Men dödande och att alla människor inte har lika värde, det ingår faktiskt INTE i min egen andliga världsbild. Jag vill inte heller, att du klistrar på mig sådana ord som HAT. Jag kan avsky något, men hatar, det är en svårt ord att hantera.

      Nu avslutar jag denna dialog. Den har absolut inget mer att tillföra.Det är så välvädrat och vänt ut och in att det närmast tagit formen av en smärre avhandling.

      Radera
    10. forts.
      Jag har nog en ganska god bild av ett VÄNLIGT Islam, som fanns en gång i tiden. Den ursprungliga sufismen, som jag kommit i kontakt med genom många förvecklingsvägar,har jag inte sett några dylika exkluderande i. Studera bilden i min blogg och vad jag faktiskt HAR skrivit, så skall du nog upptäcka, att jag besitter andra kunskaper om Islam, än de som du fått för dig, att du skall använda som klisteretikett i min panna.

      Men dödande och att alla människor inte har lika värde, det ingår faktiskt INTE i min egen andliga världsbild. Jag vill inte heller, att du klistrar på mig sådana ord som HAT. Jag kan avsky något, men hatar, det är en svårt ord att hantera.

      Nu avslutar jag denna dialog. Den har absolut inget mer att tillföra.Det är så välvädrat och vänt ut och in att det närmast tagit formen av en smärre avhandling.

      Radera
    11. Avslutningsvis vill jag också säga att jag är oerhört tacksam till mina medmänniskor i Sverige att de inte har en så instängd och fördomsfull bild av islam som du och några till har.

      Vill bara klargöra i slutet innan jag lämnar denna blogg, att:
      *Ahmadiyya samfundets egna medlemmar bekostar all verksamhet själva. Nämnt flera gånger innan, men du verkar inte förstå.
      *Kvinnorna inom ahmadiyya islam är fria och jämlik männen. Välkommen att träffa dem i Nasir Mosken, Högsbohöjd i Göteborg.

      Sen några goda råd:
      *Dra inte alla muslimer över en kam
      *Skaffa fakta kunskap om islam i dess ursprungliga källa
      *Välkommen till Nasir Mosken för att få en korrekt bild av den samma islam.

      Kom ihåg Islams motto som är: KÄRLEK FÖR ALLA, HAT ÅT INGEN!

      Lycka till i livet framöver.

      Radera
    12. Ditt råd till mig om min inskränkthet, borde du själv ta fasta på: du som stigmatiserar människor med annan sexuell läggning!

      DRA inte alla över en kam och framförallt behäng inte dina medmänniskor med dina egna tillkortakommanden, som du bär runt på i din egen ryggsäck.

      Du har INTE svarat på en hel del adekvata frågeställningar från min sida. Det är som att kommunicera med någon som har tunnelseende.

      Men fortsätt du med din övertygelse, att du är en bättre människa än jag. Det bjuder jag på!

      Finns det någon Gud är jag rätt övertygad om, att den oändliga kärleken finns och där ligger inget fördömande över våra mänskliga tillkortakommanden.

      ****

      Vid det klara morgonljuset och vid natten, när dess mörker tätnar!
      Din Herre har inte övergett dig och du har inte väckt Hans missnöje. Det liv som ligger framför dig skall förvisso bli lättare än det som hittills varit! Och din Herre skall skänka dig Sitt goda i överflöd och du skall bli helt nöjd.
      Fann Han dig inte faderlös och gav dig ett hem?
      Och såg Han dig inte vilsen och vägledde dig?
      Och såg han dig inte lida nöd och skänkte dig allt vad du behövde?
      Var därför inte hård mot den faderlösa och stöt inte bort tiggaren med barska ord. Men berätta för alla om din Herres välgärningar! (Sura 93:1-11)

      Radera
    13. det är ju typiskt alla dessa religiösa människorna.de snackar vitt och brett om Gud och kärlek. men de handlar precis tvärtom tror sig om att vara förmer än andra människor.
      tur man inte vart religiös.det finns tydligen hopp om livet.

      Radera
  9. Först vill jag klargöra en sak.

    Låt oss säga att några hundratals svenskar begår brott som misshandel av sin fru/flickvän, ekonomibrott, mord etc. , inte kan man då klandra att hela svenska befolkningen är brottslingar eller att det är fel på Sverige. På samma sätt om ett fåtal muslimer praktiserar sin religion på ett felaktigt sätt så kan man inte klandra att det är religionen det är fel på som har 1,7 miljarder anhängare.

    Då jag är muslim så kommer jag att hänvisa till vad islams lära Koranen lär ut. Hur vissa muslimer praktiserar religionen på felaktigt sätt står inte jag för utan jag kommer bara ge direkt hänvisning till vad Islam lär.

    I Koranen 2:257 står: "Det finns inget tvång i religionen"

    Om en människa inte vill acceptera och följa islam så kan hon lämna religionen, enligt Koranen finns det inget straff för detta i detta liv. Varje människa har fri vilja, religionsfrihet. Om en kvinna inte vill bära slöja då är det ensak mellan henne och Gud, en tredje person får inte lägga sig i. Vad gäller slöja har Gud sagt i Koranen till både man och kvinna att båda ska ha sänkta blickar, att båda ska ha en anständig klädsel som täcker deras behag. Extra till kvinna har Gud sagt att hon även ska täcka sitt hår, men man kan visa ansikte, händer och fötter. Slöjan för en muslimsk kvinna är ett kännetecken för att hon är en muslim, som är dygdig och lyder Guds befallning. Precis som kristna nunnor, de bär slöja för att visa att de är kristna och dygdiga kvinnor. Burka och Niqab är kulturella slöjor som används i vissa arabiska och afrikanska länder, men det är inte den traditionella islamiska slöjan. I Ahmadiyya samfundet uppmanas att man ska bära den typ av slöja som passar in i det samhälle man lever i, dvs den traditionella där man kan se ansikte, händer och fötter.

    Könsstympning och hedersmord har inget med islam att göra. Det är vissa länders kulturella utövande som inte har någon plats i islam. Könsstympning och hedersmord är barbariska handlingar som inte har något med islam att göra. I Koranen 5:33 står:“att för den som dödade en människa — för något annat än att ha (dödat) en människa eller för att ha skapat ofrid i landet—skall det vara som om han hade dödat hela mänskligheten, och för den som räddar ett liv, skall det vara som om han hade räddat hela mänsklighetens liv”. Här framgår det klart och tydligt att om man dödar en oskyldig människa så är det som om man dödat hela mänskligheten. Men tyvärr finns det några “så kallade muslimer” som inte följer Guds lära och på så sätt ger en felaktig bild av islam till världen. De är i min ögon endast terrorister och INTE muslimer.

    SvaraRadera
  10. För 1400 år sedan gav islam kvinnan rättighet till att de får gifta sig med den person de vill, de får skilja sig, de får ärva från sina föräldrar, de får skaffa utbildning, jobba och rösta i samhället (rösträtt). Dvs de rättigheter som den moderna västeuropeiska kvinnan fick i början av 1900-talet fanns redan i islam på 600-talet.

    När det gäller bön så ber kvinnor och män tillsammans i samma rum i hemmet om man är familjemedlemmar men när man ber offentligt så ber man tillsammans fast i olika salar. Detta för att bönutövarna kan be med fullständig koncentration till Gud utan att bli distraherade. För muslimska kvinnor blir det en mer avslappnad atmosfär att få be separat bland endast kvinnor. Detta är väldigt svårt för en icke-muslim att förstå men en underbar frihet för den muslimska kvinnan.

    Att äta griskött, dricka alkohol, ljuga, svära, döda, misshandla, begå äktenskapsbrott, fuska, bryta mot sitt lands lagar är allt fullständigt förbjudet inom islam. De som bryter mot detta begår fruktansvärda handlingar som är helt emot islams lära, dessa muslimer praktiserar religionen på ett felaktigt sätt.

    Muslimer som lever i Sverige ska ABSOLUT följa landets lagar. Profet Muhammad sa: "Att älska sitt land är del av tron, om du inte gör detta är din tro inte fullkomlig". Dvs man får som muslim inte sätta sin religions lagar över landets lagar. Om lagarna inte passar en muslim, så ska muslimen omgående flytta till något annat land som passar, man får som muslim under inga omständigheter bryta mot sitt lands lagar. De muslimer bryter mot sitt lands lagar begår en fruktansvärd synd.

    Islam lär KÄRLEK FÖR ALLA, HAT MOT INGEN

    SvaraRadera