torsdag 9 oktober 2008

- Årets snålaste bil


- den 9 oktober 2008, kl 10:20

är utsedd, mässade Ville Vessla vid frukostbordet. Lustigt sa han, nu vet vi både vem som är den snålaste människan och vilken som är den snålaste bilen! Han satt och läste högt ur tidningen, som han brukar göra för oss.

Det här är mannen som visar ideliga prov på munvighet och ibland är det sannerligen inget fel på det i övrigt så teflonartade minnet.

Dagen innan hade nämligen dottern berättat vid middagsbordet, att hennes GL-kort hade gått ut. Hon hade misstagit sig och trott att det var en dag senare, som hon skulle ha behövt köpa ett nytt kvartalskort. Hon hade också berättat att busschauffören hade låtit henne åka med ändå.

- Men, sa Ville Vessla myndigt, vad hade du gjort om kontrollanterna stigit på då?
- Vadå, sa dottern, jag fick ju åka med för chauffören!
- Det skiter väl kontrollanterna i, vidhöll Ville Vessla.

Då blandade sig vän av ordning sig i samtalet och frågade om hon inte hade haft pengar med sig.

- Vadå? sa dottern med en högst förvånad min, tror du jag är dum, eller? Han lät ju mig åka med, varför skulle jag då hala upp börsen och betala? Klart att jag hade pengar med mig!

- Gratis är gott! konstaterade Ville Vessla med en förnöjsam min och sedan kom hela den här vanliga ramsan om hur dottern alltid har "råkat glömma" börsen hemma, när de två är ute och handlar och att hon måste vara sprungen ur det där folkslaget *, som sägs vara så snåla att de t.o.m. skiter i motvind för att få tillbaka lukten.

- JA och vadå? sa dottern igen, tror du jag är dum, eller?

Vad vän av ordning gjorde?

Ja, jag röstade definitivt med fötterna!


-----------------

* = som jag inte skriver ut, därför att då sitter det säkert någon därute i etern, som villigt vill göra den här töntiga "ordramsan" till något helt annat än den är.

2 kommentarer:

  1. Debatten startad av Roger
    Startad: 2008-10-09 12:14:25

    Det finns 2 kommentarer.

    Glädjande Roger att du sköter statistiken i min blogg!!! Det är väl bra att vi kan göra gemensam sak i min blogg och "göra två flugor på smällen". Men jag måste dessvärre lägga smolk i din glädjebägare så här i förväg, eftersom morgondagens blogg sedan förra veckan ligger färdigskriven. Den slutar på 1066 ord dvs. alldeles på tok för långt för din läsförmåga! Sorry! Du får väl istället glädja dig åt att Harry och Harriet har namnsdag imorgon....typ...
    Anmäl >Gun (2008-10-09 13:15:40)

    Ooops Gun!. ditt kortaste blogginlägg hittills. Bra jobbat. Du lär dig!! *S*
    Anmäl >Roger (2008-10-09 12:14:25)

    SvaraRadera
  2. Tänk vilka läromästare som finns ute i etern. Märkligt att de inte kan skriva egna bloggar och visa upp sin egen förträfflighet, så duktiga och präktiga som de är!!

    SvaraRadera