Google+ Followers

torsdag 29 april 2010

"Alla använder Karlsons klister utom jag, för

- den 29 april 2010, kl 19:22


jag är en åsna".

Det tillhör en reklamslogan som nött sig in i mitt huvud, redan som barn.

Men om någon för bara 30 år sedan hade sagt mig, att man skulle klistra ihop maten i framtiden, hade jag antagligen trott att det var en person med osedvanlig livlig fantasi, alternativt en regelrätt "Piteå 5 5:a".

Åter är köttklistret uppe på tapeten, förlåt maten och förvånansvärt ser det ut som om EU tänker säga nej. Men det lär knappas hjälpa ändå. Det lär dyka upp som ett brev på posten på alla tänkbara ställen. Fråga är om det inte redan klipps och klistras rätt friskt.

Ibland funderar jag på om det överhuvudtaget finns någon yttre gräns för människans dårskap och girighet.

Som konsumenter är vi redan akterseglade för länge sedan. Därför att det är fullt tillåtet att kursa iväg "mat utan mat", man gör bara en anspelning om att det är mat i förpackningen. Varför vi överhuvudtaget har kontrollmyndigheter är en smärre gåta för mig, eftersom det mesta tycks vara fullt acceptabelt ändå. Det finns inte ens en skyldighet att deklarera alla tillsatser!

Själv tycker jag att det är hög tid, att man som konsument verkligen kan få en fullständig innehållsförteckning, VARJE gång det är något som tillförts själva råvarans tillkomst i något led. Då är det i alla fall upp till var och en att bestämma vad man är villig att sätta i sig, eller inte sätta i sig.

Igår stod jag åter i kassakön bakom mannen, som förundrat min hjärna länge och väl. Han tycks inte alls reflektera över vad han gör med sin kropp och hälsa. Det verkar vara ungefär samma inköp han gör för jämnan, eller i vart fall när vi stöter på varandra inne i affären. Vilket är rätt ofta. Igår lastade han upp på varubandet:

2 stora cocacola
6 burkar energidrycker
4 styckeförpackade chokladbollar
4 styckeförpackade Gorby pizza
4 paket cigaretter

Det är nästan så jag önskar, att den här mat & hälsofascisten Anna Skipper, skulle ligga och lurpassa bakom kassan på honom.

1 kommentar:

 1. Debatten startad av Farbror Jalle...även för åsnor...
  Startad: 2010-05-01 11:02:05

  Det finns 3 kommentarer.

  ...utan att förgripa mig på fröken Hilton...vill ja framföra följande.....det är inte kul och... framför inte allt... att promenera omkring på esplanaden med diverse tandgarnityr hängande både här och där....speciellt inte där....Karlssons Klister kan ställa till det..
  Anmäl >Farbror Jalle...fantasieggande värre.. (2010-05-01 15:39:51)

  Farbror Jalle du skall nog inte tro på allt du "hör".

  Eller är det ett önsketänkande, att du skulle möta en sådan fin göteborgsdam och därmed bli som fröken Hilton, som jag skrev om för ett tag sedan?

  Måste vara besvärligt för dessa fina göteborgsdamer, när de druckit en kopp kaffe någonstans längs alla trottoarserveringar.

  Eller är en kaffekopp guppande och fastklistrad vid läppen något vackert ur farbror Jalles horisont?

  Kanske rent av fantasieggande?
  Anmäl >Gun (2010-05-01 14:57:17)

  ...jag har hört att fina göteborgsdamer som promenerar på Esplanaden..brukar använda Karlssons Klister som läppstift...
  Anmäl >Farbror Jalle... (2010-05-01 11:02:05)

  SvaraRadera