Google+ Followers

onsdag 13 januari 2010

Adel, präster, borgare och bönder,

- den 13 januari 2010, kl 10:55


vem kommer väl inte ihåg den ramsan man fick lära sig i skolbänken.

Men skall man tro diskussionerna i Övertorneå, som blåser på som bäst, är det allt: Adel, galtar, borgare och bönder, som fortfarande gäller. Snacka om kulturbevarande åtgärder!

Galtanhängarna de är t.o.m. beredda att lämna församlingen om en kvinnlig präst stiger in i kulisserna.

- Församlingen är inte redo för en kvinna, säger den avgående grötmyndige galten, komministern Arne Hällefors.

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5107932#forum

Är det någon som har förstått varför en kvinna skall vara mindre värdig, eller inte äga rätt att framföra "Guds ord". Ord som dessutom flitigt gång efter annan har blivit omsnickrade. Vi, kvinnor, som dessutom föder fram dessa "galtar". Nej, fy för den lede...

Jag tror jag avstår ifrån att räkna mig in i den skaran. Den känns lite schizo. Tur att mina söner inte har blivit präster, då slipper jag i alla fall betrakta mig som någon som bökat runt i stia, med ett något udda och svårtolkat språkbruk. Fast jag kan väl erkänna, att det är så jag låter om jag får någon snabbfråga med tandborsten på gång i foderluckan.

De där bibeltexterna om kvinnan, den har dessutom varit ändrad så många gånger om, att man kan se en historisk bild av hur kvinnosynen har ändrats. Jag är begåvad med Gustave Dorés tegelstenar till Bibel från1877 och där visade min gode vän Björn mig hur man manipulerat med kvinnans ställning i samhället. I den framgår rena rama kvinnoförtrycket. Något som lyckligtvis har ändrats i senare utgåvor av Bibeln. Men på vissa håll tycks de inte ha uppdaterat sitt bibelbestånd. I alla fall inte i Övertorneå församling. Det är väl tur att det runt om i stugorna i Övertorneå, tycks finnas ett betydligt nyare bestånd biblar.

Det här med att hävda texter är kluriga saker. Själv upptäckte jag, när jag började fundera på skillnaden i katolicismen och det lutherska, att redan vid det stora kyrkomötet i Nicosia runt år 330 e. Kr där började det hela spricka rejält isär och man gjorde ändringar i Bibeln. Bl.a. togs reinkarnationen bort från bibeln, därför att människorna ansågs inte nog skarpsinniga, att klara av hantera den "visdomen". Alltså bort med HELA äppelträdet denna gång!

Visserligen har vi inte längre kvar ståndssamhället, med adel, präster, borgare och bönder. Det avskaffades ungefär i mitten av 1800-talet. Kung, "V-Gurra", som tennisesset också kallades på Fjollträskslang, han fick finna sig i att vara mest en PR/galjonsfigur efter förlorad makt. Alltmedan fideikomisser började leva en alltmer tynande tillvaro. Inte bara det. Efter skilsmässan mellan kyrkan och staten, står det klart att kyrkan kommer att bli som alla andra förlorare till parter vid en skilsmässa, de får lära sig att suga på ramarna framöver. Redan nu säljs fastighetsbeståndet av i allt snabbare takt och visionerna ser inte alltför gynnsamma ut, därför att det går helt enkelt inte att hålla igång hela den väldiga apparaten.

Nog har det allt skett en märklig metamorfos bara de allra sista 100 åren. I alla fall om man tänker på bonusnissar och andra hugade låtsaspatroner på sina slott & herrsäten och flotta våningar på dyra gatan. På något sätt tycks finnas strömningar, som vill bevara det gamla upphörda ståndssamhället, men i nytappning.

Kungen han har ännu inte lyckats tuppa upp sig. Han är belagd med effektiv munkavel, han besitter inte ens det som det vanliga folket har: yttrandefrihet. Även om ingen oss har någon reell makt. Men det där är liten sanning med modifikation, därför att kniper folket åt, är de här "überfolket" inget. Hela falsariet trillar ihop! De har helt enkelt inget att hämta, om det verkligen sätts hårt mot hårt.

Men nog poppar det ständigt upp nya märkliga roller, kan jag tycka, inte bara med galtar i predikstolar. Nyss avslöjades att de här som är satta att kolla bonusuttagen, själva blir tillstuckna bonusar, som tack för att de lekt "Ray Charles" vid sina granskningar. Dekadensen sprider sig som en löpeld genom LO-borg, AFA, Organisationer, Riksdagen, Svenskt Näringsliv, Wallenbergska stiftelsen och nu har även de statliga direktörerna fått en rejäl smak på hybrisen i sina lönekuvert. Man kan inte längre jobba under en fjuttiga miljon om året, man måste få några miljoner till i påslag för att kunna sköta sitt jobb. HA! Snacka om dålig arbetsmoral...

Nej, länge leve alla galtar och övriga i Sverige-stian!

De överleve: HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

I alla fall en stund till....

1 kommentar:

  1. Det finns 1 kommentarer.

    Sambo, Särbo, Mambo, Hundbo, Homo och Hambo! Haleluja!
    / Homofoben i Malmberget
    Anmäl >Harry (2010-01-14 09:12:24)

    SvaraRadera