fredag 2 januari 2009

Vissa shoppingpartners tar priset!

- den 2 januari 2009, kl 11:08

förstora
Jag är begåvad med ett exemplar, som nästan håller sig i dörrkarmarna. Skulle han kunna välja, tror jag hellre han skulle drabbas av polio, digerdöden och halsfluss i ett enda svep, i stället för att gå in i en damklädesaffär.

Trodde nu någon att han inte gillar att shoppa, så tror man fullständigt FEL, därför att nu kommer vi till det märkliga motsatsfenomenet. Han är en sann skräckupplevelse, att handla mat tillsammans med, eller gå in på "gubbdagis" med, dvs. dylika ställen som Claes Ohlsson, Hornbach, Jula, sportfiskeaffärer etc. Då kan man helt plötsligt slås av dylika tankar som: "han har nog börjat knäcka extra med att göra en förteckning av samtliga artiklar, de har på alla hyllplan i affären, inklusive lagret. Som han pillar på, måste han nog baske mig hålla på att göra en inventering av det noggrannare slaget"!

Det tar vansinnigt lång tid och jag står där och suckar och väntar och väntar och väntar. Jag hinner vanka av och an, minst fyra mil inne i affären, innan han kommer traskande som om inget i världen har hänt, under de tio eoner som härvidlag har förflutit.

"Men HUR märkligt skall det vara, att stoppa ner, ett par skruvar i en plastpåse och väga upp dem och klistra dit klisterlappen för vad de kostar, eller få ner de där mjölkförpackningarna & ostbiten i varukorgen och hasa sig bort till kassan? Kan en skruv verkligen vara mer än en skruv? MÅSTE man verkligen inventera HELA lagret skruvar och se om VARENDA skruv ser likadan ut"? tänker jag och suckar djupt.

Snacka om manliga och kvinnliga tankegångar!

2 kommentarer:

  1. Debatten startad av Grammatica
    Startad: 2009-01-02 13:41:18

    Det finns 10 kommentarer.

    Grammatica, glädjen är helt på min sida! Roligt att ni fann ut er egen stil. Det kommer säkert att bli mycket bra.
    Anmäl >Gun (2009-01-05 15:46:56)

    Jag måste skicka dig ett tack, för nu slår jag och min älskling två flugor i en smäll. Jag gick in på din hänvisning och då hittar jag att man kan få egna tryck gjorda också. Så nu ska vi använda några fina bilder min man tagit och göra vackra gardiner tillsammans.
    Tack än en gång!
    Anmäl >Grammatica (2009-01-04 21:19:47)

    Tommy, det låter himla mysigt att du tar vara på dina tre ögonstenar och gläds med dem! Nyårshälsningen har jag redan läst och återgäldat, även om jag höll på att missa det! (Julkoman gör mig seg).
    Ja, inventera på du. Jag brukar också läsa mig genom hyllplanen ibland på "glasbanken".Det är helt otroligt vad de kan hitta på om smaker! Har faktiskt ett stoff som går att använda till blogg, i det sammanhanget. Rätt vad det är så halkar den säkert in, när det är idétorka, eller latmasken slagit till. Därför att det är då gammal skåprensning, blir aktuell som blogginlägg och för att hålla den här bloggsidan uppdaterad. Mina bloggkompanjoner är ju inte så himla frekventa precis. Men inför det nya året kanske de tar sig! VEM vet! Jag hoppas på det iaf!
    Anmäl >Gun (2009-01-04 17:08:28)

    SvaraRadera
  2. Grammatica, god fortsättning själv med eller utan gardiner. Fotogardiner går också att fixa!

    Min dotter har designat sitt eget rum från topp till tå, även det som hänger i fönstren. Använd leklusten och gör er ett personligt hem, det tror jag är det allra viktigaste, ett ställe där just du och din man känner att "det här är vi, det här är vårt hem". Tidningsreportagens vackra och stilrena hem kan väl kännas helt ok, men inget jag personligen skulle vilja ha. I vårt hem syns det verkligen att här är högst kreativa människor, som tar ut svängarna och har lämnat sina personliga avtryck överallt. Smaken är som baken, delad! TACK & LOV!
    Anmäl >Gun (2009-01-04 16:55:41)

    Grammatica, men dagens gardiner dvs. paneler, eller fransar, eller vikbara lameller, det är något helt annat, än förr i tidens rysch-pyschgardiner! De omgångar som finns just nu är det herrn i huset som valt dvs. gardiner i vackert tryck från Ljungbergs i köket och även de paneler i två olika färgskalor, som finns i vardagsrummet. Tja, förutom de som hänger där just nu över jul, det är gamla broderade julgardiner, som är i panellängder med röda panellängder bakom. Sovrumsgardin är en indisk sari och arbetsrum där hänger vita handdukar, med vit brodyr, med en damastkappa som ser ut att höra till. Osv. ALLT måste inte vara GARDINER för att bli det! Använd fantasin och få inte kramp av att "du inte lärt dig"! Blommor, slingerväxter etc. är också bra och vackra gardiner!
    Anmäl >Gun (2009-01-04 16:45:02)

    Konstigt, känns som om denna tanke ännu inte är utömd. Jag är ju själv lika uschel på gardiner och min mamma har inte lärt mig, så det är därför jag behöver min man till hjälp i gardinaffären. Det är nämligen han som ÖNSKAR att vi ska ha ett "riktigt hem" med gardiner. Vi har inga ännu, och när jag släppt ut honom genom affärsdörren, och ser honom försvinna som en vålnad in i fotoaffären, så inser jag att vi nog inte kommer att få något "riktigt hem" än ett tag. Men Ljungbergs(?) verkar vara räddningen?
    Förresten god fortsättning på detta nya år!
    Anmäl >Grammatica (2009-01-03 18:21:30)

    Hej Gun och god fortsättning!
    Något jag önskade redan i förrgår, men det inlägget censurerades tydligen?
    Eftersom drycker inte bara är min hobby utan också en del av mitt levebröd, så är jag "nödgad" att hålla mig ájour och därmed också ägna mig åt "inventering".
    Ett tungt och ansvarsfullt uppdrag serru! ;)

    Har man tre döttrar så blir det rätt mycket shopping. Men vad gör man inte för sina ögonstenar.
    /Tommy
    Anmäl >Tommy (2009-01-03 15:13:54)

    Tommy, visst brukar vi gå skilda vägar mellan varven, för att var och en skall få sitt och så träffas vi via mobilen. Men om man läser vad du skriver, är du också behäftad med "det manliga inventeringssyndromet"... haha. Vad jag förstår skall du få årets shoppingstjärna i guld 09.30-18.00 ÄR en bragd, med döttrar (pluralis).
    Grammatica, du får väl dra in honom på en tyg/gardinaffär typ Ljungbergs textiltryck, även gamla uvar går att omvända där. Vem vet du kanske rent av slipper dra med respiratorslangen vid nästa besök och affären slipper klösmärkena i dörrkarmen.
    Anmäl >Gun (2009-01-03 11:10:04)

    Varför inte istället "gå skilda vägar"?!
    Jag brukar botanisera bland bolagets hyllor, medan mina döttrar alt. frugan går och ser på kläder eller gardiner, för att sedan ringa efter mig som smakråd, när det hittat något som intresserar. Har slagit rekord betr. shopping, när jag tillsammans med mina döttrar "gjorde stan" för något år sedan. Vi höll på från 09.30 - 18.00! Slå det om ni kan!? ;)
    /En som föredrar "glasbanken" framför "Gubbdagis". ;)
    Anmäl >Tommy (2009-01-02 21:31:57)

    Hehe, min man brukar rossla när jag tvingar honom in i en gardinaffär. Han står vid dörren och blir allt blekare. Det hörs stönande ljud som låter som "jag kvävs..". Då är det bara att släppa ut honom.
    Anmäl >Grammatica (2009-01-02 13:41:18)

    SvaraRadera