tisdag 9 juli 2024

Det är mycket som är hänförligt till andra världskriget och dess offer - Jag skrev t.ex. aningslöst om Anne Franks dagbok här i bloggen och tyckte att alla skolbarn skulle läsa den.

 Precis som jag själv fått göra under skolgången. Men det groteska med det var att det var Anne Franks pappa, Otto Frank som beställt det av en man, Meyer Levin, som skulle skriva boken det var inte Anne Franks ord överhuvudtaget.

Ingenstans kan man läsa på webben eller ens i Wikipedia om hur det förhöll sig med den "sanningen". Märkligt att det inte har offentliggjorts, varför har man dolt det?

Redan 1980 fattade en tysk domstol, German State Frensic bureau (Bondes Keiminal Amt - BKA) orginalet av "dagboksmanuskriptet" och  vid analysen framkom att arbetet var skrivet med "fine ballpoint pen". Fine ballpointpens var inte tillgängliga före 1951; alltså var verket gjort efter kriget. Anne Frank dog i mars 1945
drygt sju månader efter att hon greps - Anne Frank dog av fläcktyfus i koncentrationslägret Bergen-Belsen.

Den sanne skribenten av dagboken fick genom domstolsbeslut betalt för sitt verk och Anne Franks far, Otto Frank fick 1980 betala 50 000 dollar för verket. Hur mycket Anne Franks far Otto Frank har kammat in på den lögnen är däremot inte känt.

'''''''
Sedan nästa som fått mig att börja fundera, det är alla dessa "förintelseförnekare" som dykt upp och dömts i Tyskland.

Ursula Haverbeck som flertal gånger blivit dömd trots sin höga ålder och vad domen blev denna gång vet jag i skrivande stund inte. Ursula ombads att ångra sig för att ha hävdat att förintelsen är "den största och mest ihärdiga lögnen i historien".

Hon avvisar att 6 miljoner judar dödades och insisterar på att några tusen drog av svält och sjukdomar orsakade av "allierad blockad".

Ursula Haverbeck var i 20 års åldern under andra världskriget och insisterar att Auschwitz inte var mer än ett arbetsläger.

Ungefär 23 minuter in på länken, men hela avsnittet därefter är i vanlig ordning sevärt, eftersom det blir tveksamt vad som senare framkommer, där det t.o.m framgår att rummet är nytillverkat och gaskammaren sprängdes 1944. Ett team från Australien har trots noggrann undersökning av marken inte kunnat konstatera att påståendet ägt bärighet. Se själv och bedöm:

https://rumble.com/v51m1od-sant-eller-falskt.html

Jag var inte ens påtänkt då så jag röstar med fötterna, men det är mycket som kommit fram om judarna och Tyskland även efter kriget, som fått mig att undra. Det verkar finnas olika sorters judar.

Israel är en stor och tungt vägande del i mina tvivelsmål. Men också de italienare som blev utsatta för nazisternas grotesker under kriget viftades bort av den nya regeringen i Tyskland efter krigets slut..... VAD är det som pågår?

 Även om jag anser vad som hände med judiska församlingen, dels när jag var utlånad till Malmö tingsrätt på 80-talet och bodde granne med judiska församlingen i Malmö och vet också vad som den judiska församlingen fått utså här i Göteborg är det totalt oacceptabelt som pågår.

Det som gjort mig ännu mer brydd är svenska Regeringens agerande NU, så här 79 år senare är det också ett EU-direktiv:

Kriminalisering av förnekande av Förintelsen https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2024/02/kriminalisering-av-fornekande-av-forintelsen-och-av-vissa-andra-allvarliga-brott/





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar