tisdag 2 juli 2024

Sommarpratarna i Sveriges Radio P 1 - Vår stadsägda skattefinansierade television och radio saluför diverse olika narrativ. Kan man verkligen inte få vara fredad någonstans?

 Hampus Nessvold : https://sverigesradio.se/avsnitt/hampus-nessvold-sommarpratare-2024

 Snacka om att hela havet stormar, vad är han, fågel fisk eller mittemellan? - Jag säger som min systerson brukade säga när han var liten "Pust urk stöööön".

Lasse Åberg : https://sverigesradio.se/avsnitt/lasse-aberg-sommarpratare-2024

Äntligen en riktig sommarpratare utan några dunkla agendor och innehåll som ett riktigt sommarprat skall vara.

Jag blir överraskad över att de har ett familjeföretag i konstens tecken, vilket leder mig till att googla och upptäcker...

Ellen Krauss : https://sverigesradio.se/avsnitt/ellen-krauss-sommarpratare-2024

Det är inte så att jag saknar insikter för människor med olika läggningar, min allra bäste vän var bög och dog under de värsta åren, när inte ens sjukvården kunde hantera en HIV sjuk och allra minst en AIDS sjuk, men MÅSTE det verkligen vara korvstoppning morgon middag kväll. Är det detta som är definitionen på vad människan ifråga är?

Birgitta Ohlsson : https://sverigesradio.se/avsnitt/birgitta-ohlsson-sommarpratare-2024

Fd Liberala ministern om att kämpa för demokratin när allt i livet och världen faller sönder.

Jag kan inte annat än önska henne lycka till i ett tillfrisknande. Men demokrati vet hon absolut inget om och hon är själv en del av att världen faller sönder. Människor som åkt med två fastklistrade räkmackor under vardera fotsula. Tack, men NEJ TACK!

Joakim Paasikivi : https://sverigesradio.se/avsnitt/joakim-paasikivi-sommarpratare-2024

Överstelöjtnanten om varför Ryssland krigar 👀 och varför det är farligt för oss.

Jag bad min väninna från Läroverkstiden lyssna på det sommarpratet, men hon vägrade i sten. Jag kan inte säga att jag saknar förståelse för hennes åsikt. Men vad är han för ljugande pajas som ständigt struttar omkring som en julgran ute i folkvimlet och strör lögner och vilda fantasier omkring sig. Man kanske inte är mottaglig för någon form av fakta och historieundervisning när man är född på 60-talet. Men vet man inte skillnaden på Sovjetunionen och Ryssland är det verkligen illa, eller ännu mer CIA, NATO och USA.

Ett sommarprat i "fablernas värld" skulle det nog kunna klassas som, det vill säga i bästa fall.

Vivi Wallin : https://sverigesradio.se/avsnitt/vivi-wallin-sommarpratare-2024

Influencern om att livet är för kort, och framförallt för viktigt, för att hålla tyst.

Vivi Wallin ligger bakom ”Mammasanningar” och ”Fixa själv” på Instagram där hon visar upp ett ofiltrerat mammaliv och delar med sig av lifehacks till sina följare. Har podden ”Våra sanningar – med Vivi och Carin” tillsammans med Carin da Silva. Vivi Wallin har skrivit tre böcker, senast ”En mammas överlevnadskokbok: enkla recept och genvägar i köket”. - Nej, jag kände inte till detta alls...


Men just precis när jag starkt började överväga om jag i år helt sonika skulle hoppa över att lyssna på sommarpratarna, då kommer denna levande människa in i etern.

Lasse Berg: https://sverigesradio.se/avsnitt/lasse-berg-sommarpratare-2024

Författaren om varför det går åt skogen med världen och hur den kan räddas.

Det går bra ända till han börjar predikningarna om klimatnarrativet, då slår det tvärnit hos mig. Ursäkta men jag mäktar inte med uppenbara lögner med en väldigt otäck agenda. Det är stor skillnad på miljö och klimat.

Marcus Wandt : https://sverigesradio.se/avsnitt/marcus-wandt-sommarpratare-2024

Astronauten om att våga ta risker.

Det är en trivsam berättelse och bitvis både spännande och intressant. Med tanke på min egna bakgrund. MEN så säger han helt plötsligt att han tänkt om, fått insikter sedan han har fått tre barn.

HUR den insikten går ihop med att delta som stridspilot i NATOs besinningslösa bombningar av Libyen, som bombade Libyen tillbaka till stenåldern!? Ett land som fortfarande är i total kaos.

Där USA hade så bråttom med att bomba, att man t.o.m. dödade sin egna ambassadpersonal. HUR försvarar och förklarar man det för sina barn utan att ljuga? DET går inte och vad har man för mentalitet, eller ens kan se sig själv i spegeln och vara stolt över vad man har gjort? - Fanns det inga libyska barn som dog i dessa bombningar. Vad hade de gjort för ont som dömdes till döden. Hade de mindre rätt att leva än hans egna tre barn?

När jag slår av radion inser jag att krigsgalningen i Sveriges Regering, Pål Jonson, inte är den ende USA-agenten i Sverige, vi har nog betydligt fler än vi ens har kunnat ana oss till.

Anna Lindmarker :  https://sverigesradio.se/avsnitt/anna-lindmarker-sommarpratare-2024

Före detta programledaren om livet framför kameran och vad som fick henne att sluta.

Det är en intressant sommarpratare och till skillnad från Marcus Wandt och Joakim Paasikivi blev just krig och krigets offer det som fick henne att få nog. Nu fick det räcka.

*****

Så långt juni månads sommarpratare år 2024.