fredag 12 januari 2018

"Where to invade next?" av Michael Moore. Se den! - Inte bara den. Se även reportageserien "Grekland" av Simon Reeve.

Den här DOX-filmen "Where to invade next" av Michael Moore den är helt sagolikt rolig och inte minst tankeväckande.

https://www.svtplay.se/video/16409230/where-to-invade-next/dox-where-to-invade-next-avsnitt-1
Tyvärr ligger filmen inte ute så länge på SVT så passa på den om TV-tiderna inte passar. Filmen kan ses t.o.m. 8 februari 2018.

Tänk om världen kunde se ut så här och att man verkligen drog lärdom av hur en bra värld kunde se ut med helt vanlig eftertanke och medmänsklighet. Plocka russinen ur kakan helt enkelt.

Vilken skillnad det skulle vara.

De annars rätt så tunga beskrivningarna av den Oscarsbelönade regissören och komikern Michael Moore, har verkligen slagit huvudet på spiken hur länder skulle kunna se ut i den bästa av världar.

Han undersöker vad USA kan lära sig av andra länder. Hur han tar reda på det? Jo, genom att helt enkelt "invadera" dem och stjäla deras smartaste idéer och ta med dem hem till USA. Vad sägs om italienska semestrar, franska skolluncher eller norsk kriminalvård? Inte bara där stannar det hela. - Men jag håller med isländskan som säger att hon aldrig någonsin skulle kunna tänka sig att bo i USA. - Se filmen så förstår du säkert också varför jag skriver så.

Grekland av Simon Reeve, en reportageserie där Simon Reeve reser runt i Grekland för att se hur ett av Europas ekonomiskt mest utsatta länder klarar sig genom krisen. Det blir dykning i eländet som vi själva med stormsteg står inför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar