lördag 21 oktober 2017

Mytomanen Sture Bergwall alias Thomas Quick begär nu 15 miljoner i skadestånd - skälen för det får mig nästan att tappa andan.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kqJeB/sture-bergwall-kraver-15-miljoner-i-skadestand

Sture Bergwall har själv önskat sig detta fokus och intresse. Det är hans egna ord vi har fått ta del av, så därom råder ingen som helst tvekan. Sedan har han blivit väl tillgodosedd, mer än väl tillgodosedd i sitt ego, att det skulle få följdverkningar, det behöver man inte bli raketforskare för att inse. Det torde även Sture Bergwall/Thomas Quick ha insett, när uppmärksamheten svalnat och han åter var förpassad till ointressets ruta. 

Men medan rättshaveriet pågick som bäst blir det också väl genomlyst, hur den här av staten påkostade verksamheten med försvarare egentligen fungerar och DET efterlyser jag verkligen att lagstiftaren och ansvariga sätter sig ner och tar en djup funderare över. Framförallt hur fortsättningen skall se ut, eftersom Sture Bergwalls/Thomas Quicks juridiska ombud haft allt övrigt att önska. Vilka det är fråga om som inte skött sitt uppdrag, det behöver man inte heller vara atomklyvare för att förstå.

Sedan om Sture Bergwall/Thomas Quick varit så psykiskt sjuk, att han kommit på att han skall göra sig intressant genom att erkänna 30 talet mord, med stigande emfas trots att han måste ha varit klart medveten om han inte ens varit i närheten av dessa personer, det låter jag däremot låta vara osagt. 

Men skadeståndet skulle i så fall riktas till de juridiska ombud som Sture Bergwall haft, inkl. åklagaren Krister van der Kvast, som gjorde karriär pga. Thomas Quick-soppan och där det bevisligen har förekommit saker och ting som inte borde ingå i mordutredningar! Det finns det poliser som t.o.m. intygat inför TV-kamerorna. Vidare på den listan dit skadeståndskraven isf skall ställas är de s.k. experterna vid Säters sjukhus, vars huvudman faller under Rättspsykiatriska kliniken för Dalarna och till del även för Gävleborg och då säger jag i alla fall "lycka till", eftersom utfallet är tämligen given!

Rimligen borde det vara rätt forum, men knappast
svenska statens skattebetalare. Sakens natur borde faktiskt prövas inom svensk domstol. Det är i så fall det enda tänkbara och finns det inget rimligt i det utfallet så har Sture Bergwalls juridiska ombud möjligheter att vända sig till EU-domstolen för att avgörande. Men låta ännu en Justitiekansler ensam hantera Thomas Quicksoppan, det är inte ens rimligt, med tanke på hur JK agerat när det gäller de som drabbats av de falska erkännandena och tidigare när det gäller Thomas Quicks "skuld".

Men att enögt hänvisa till oskyldigt dömda, som Sture Bergwall och hans juridiska ombud helt uppenbart tänker slå an som jämförelse, det är så magstarkt att jag knappt kan andas vid blotta tanken, eftersom jag mycket väl känner till vilket helvete den mannen skapat till alla som blivit lidande av hans falska "erkännanden".

Skulle Sture Bergwall tilldömas en enda svensk enkrona av våra samägda skattmedel kommer ännu en ny rättsskandal visa sig äga bärighet. Därför att Sture Bergwall har själv aktivt medverkat till att mördare gått fria och utsatt så många andra människor för ett rent helvete. Jag säger inte att Sture Bergwall inte haft det på Säter, men vi andra drabbade har inte av egen fri vilja försatt oss i den situationen.

Som jag ser det finns ingen annan möjlighet till att han själv skulle kunna undgå ansvar, är att man gör en ny rättspsykiatrisk undersökning över huruvida han varit vid sina sinnens fulla bruk under den här tiden som han ville göra sig "intressant" för sjukvården vid Säters Sjukhus, där han varit intagen av andra anledningar. Någon mysfarbror är det här inte fråga om, för den som nu händelsevis tror att så varit fallet.

Beklämmande är att preskription har hunnit inträda i en del av de fall som han erkänt sig som skyldig till morden och alla andra vars liv han havererat genom sina falska erkännanden och utpekande av medgärningsmän. Det är en betydligt större och olustigare omfattning och där borde i så fall svenskt rättsväsende på eget initiativ ge sig vinn om att bistå de som drabbats av Sture Bergwalls, alias Thomas Quicks falska erkännande, inkl. hela gänget av diverse cirkusdirektörer i form av åklagare, jurister och andra sakkunniga som förekommit.


Jag tillhör själv den skaran som fått diger påverkan i mitt och mina barns liv och det är verkligen inte fråga om några amsagor, utan fakta sedan polishuset i Gällivare läckt uppgifter till NSD om mitt vittnesmål i dubbelmordet i Appojaure. https://sv.wikipedia.org/wiki/T%C3%A4ltmorden_i_Appojaure

Hur lagmannen vid Gällivare tingsrätt dessutom dömer Sture Bergwall, (eller om han nu gick under namnet Thomas Quick vid dubbelmordrättegången) och låter Sture Bergwall vifta bort det faktum, att det inkom sådana uppgifter under pågående rättegång, att rättegången var nära att ajourneras. I synnerhet som denne lagman tillsammans med en rådman vid Gällivare tingsrätten såg till att jag föstes över till polishuset för att höras som vittne i anledning av Appojauremorden. Hur normalt och ansvarstagande är det att utsätta en av sina egna anställda för dylika saker, när man som lagman även har ett personalansvar. Jag hävdar dessutom att lagmannen brustit på mer än ett sätt i sin egenskap av personalansvarig. Det här är en mångfacetterad soppa, med många och undangömda tillika negligerade komponenter.

Det hela är fråga om ett sådant gigantiskt rättshaveri, att jag så här många år efteråt ibland funderar hur det står till bland de som skall företräda vårt rättsväsende. Lagmannen vid Gällivare tingsrätt behöver jag inte längre fundera över därför att han är död och ingen kan dessvärre återuppväcka honom. Jag är den första att beklaga den saken, men av helt andra skäl än som kan te sig vid en första anblick.

Själv kommer jag aldrig i hela mitt liv glömma den känslan jag hade den här morgonen, när jag snappade upp tidningen från brevlådan och fann mig själv på förstasidan i egenskap av vittne och det visade sig att uppgifterna kom från polishuset i Gällivare dit jag hänvisats av lagman och rådman som vittne i dubbelmordet i Appojaure, efter att de hade talat och rådgjort med polisen. Vilka det nu var kan man undra en stund över och inte komma fram till någon annan slutsats, att det måste ha rört sig om Kling och Klang, inte de garvade mordutredarna från Rikskrim. Jag visste att det bara var en tidsfråga innan mitt namn också skulle bli känt om det redan var ute i lokalpressen. Djungeltelegrafen skall man aldrig underskatta. Gör man det då vet man inte vad den är kapabel till. 

Jag kan bara intuitivt känna att det är inte undra på att rättsväsenden fullständigt har havererat. Jag blir lika förvånad varje gång polisen blir bekymrad över att det inte finns några vittnen, trots att det måste finnas rätt många som har något att tillföra utredningarna. Jag har full förståelse för att man inte vill träda fram som vittne! Därför att det helvetet som sedan följde och faktiskt ännu pågår i mitt liv, det skall INGEN behöva på utstå. Jag har av staten inte ens ett betalt juridiskt ombud att tillgå vid min sida. Jag står här alltjämt ensam och kämpar mot idiotin som pågått sedan jag dumt nog lät mig övertalas om att bli vittne i en dubbelmordutredning. - Så många händelser i mitt och barnens liv kan inte vara frikopplade från det vittnesmålet! I det fallet håller jag helt och hållet med Leif G W Persson, som säger med eftertryck: hata slumpen!

Den kraft det krävts av mig i diverse sunkiga rättsinstanser och andra tvivelaktiga ställen som t.ex. AFA det är att vara berövad sitt eget fria liv. Ständigt behöva föra den här kampen mot myndigheterna, ha det hängande över huvudet som tillintetgjorde ett normalt liv, där åtminstone arbetslagstiftningen borde ha trätt emellan full ut om inget annat! - Sista slaget under bältet fick jag häromdagen från Kammarkollegiet. Samtidigt som AFA än en gång konstruerat en ny soppa med Försäkringskassan som nästa idioti och Moment 22. Vilket naturligtvis bara kommer att leda till nästa helvete, som skall vara x-antal år till! - Mytomanen Sture Bergwall alias Thomas Quick han är fri. När skall jag bli fri att kunna leva det liv som återstår av mitt liv, mitt liv har varit förrött betydligt längre än Sture Bergwalls alias Thomas Quicks, p.g.a. mitt vittnesmål i Appojauremordutredningen!


Ändå är jag säkert minst drabbad eftersom jag aldrig någonsin utpekats som medhjälpare till mord, som Sture Bergwall också ägnade sig åt. Det finns de som fick dö med att aldrig ha blivit rentvådd p.g.a. Sture Bergwall och hans cirkusmedverkande.

Det borde anstå Justitiekanslern och den svenska juristkåren i anständighetens namn, att inte jämföra Sture Bergwall alias Thomas Quick med personer som:
  • Kaj Linna, som tidigare i år friades för Kalamarksmordet och som har begärt 20 miljoner i skadestånd av staten. 5,5 av dem vill han ha ut i förskott.
  • 2003 fick Joy Rahman, som 1994 dömdes för livstids fängelse för mordet på en äldre kvinna i Sätra och som är det hittills största skadeståndet i svensk historia. Rahman fick 8 miljoner.
  • 2015 fick en då 67-årig man 12,6 miljoner för de nio år han suttit oskyldigt fängslad dömd för att ha våldtagit sin dotter.
Utan Justitiekanslern och svenskt rättsväsende borde se till, att alla vi som drabbats på ett eller annat sätt i dessa enorma rättshaverier till mordrättegångar, får den hjälp vi borde ha haft för bra länge sedan.
 

Det finns många som slagit larm, utan att rättssystemet i Sverige har lyssnat. Bl.a. har journalisten Dan Larsson utkommit med en bok om redan år 1998 och under namnet "Mytomanen Thomas Quick". Journalisten Dan Larsson har följt Thomas Quick vid både vallningar och vid alla mordrättegångarna. Den boken har jag skickat in både till Justitiekanslern men även till AFA, dock utan något resultat, eftersom jag finns med i boken och bland persongalleriet med mitt tidigare burna efternamn. Men mig har svenska rättsstatens hela system inkl. Domstolsverket enbart fortsatt att ignorera fullt ut. Det är väl det som kallas för "gudomlig rättvisa", men mänsklig är den däremot inte.

Hela det här samhället visar på sådana enorma blottor, att jag kan bli alldeles matt vi blotta tanken, därför att det är rövarnas och de girigas paradis vi lever i och är mer eller mindre helt i händerna på deras villkor! Sedan är man dessutom förundrad över hur samhällsutvecklingen urartat. Är det att undra över då det görs lätta mål, när man lämnat hela målburen öppen...
Inte bara Dan Larsson och en rad tunga jurister och sakkunniga ställde sig tvivelaktig till Sture Bergwalls, alias Thomas Quicks morderkännanden. Den uppfattningen delades av vår alltigenom flitigt anlitade professor emeritus i kriminologi vid Rikspolisstyrelsen, tillika författaren Leif G W Persson, liksom en rad tunga jurister och sakkunniga. Inkl. tunga mordutredare, som allteftersom cirkusen pågick och utvidgades hoppade av! Morderkännandena var dessutom betydligt fler än Sture Bergwall/Thomas Quick slutligen dömdes för. Någonstans på vägen måste t.om. åklagaren Krister van der Kwast ha fått kalla fötter, eftersom han nöjde sig med att "bara" driva igenom dessa få morddomar, som Thomas Quick erkände sig skyldig till. Resten hamnade väl i papperskorgen, där samtliga av Sture Bergwalls alias Thomas Quicks erkända mord egentligen borde ha hamnat redan från första början. Denne unike svenske "massmördare" lyckade t.o.m. konststycket att pinka in vartenda hörn av gärningsmannaprofil. - T.o.m. expertis från USA har skakat på huvudet. Men i Sverige fungerade t.o.m. det konststycket! - Nu provar sig därför denne icke massmördare, med sitt juridiska ombud vid sin sida: konststycket att begära ett skadestånd på 15 miljoner.  - 


2 kommentarer:

  1. Han var intagen på Säter varför skulle det då göras ny undersökning om han var allvarligt störd??

    SvaraRadera
  2. Tror mig ha förstått att det rått tämligen oenighet kring det den rättspsykiatriska bedömningen som förpassat honom till rättspsykiatrisk vård. Dråpförsöket känner jag dock inte till omständigheterna kring överhuvudtaget, men jag vet att det inträffade efter att han redan var i rättspsykiatrins area.

    I min värld verkar det märkligt, att man begår taffliga försök till ekonomisk brottslighet och blir betraktad som otillräknelig. Jag har en stark känsla av att det är hans brott i "homosexualitetens" anda som förpassat honom till Rättspsykiatrin. Men det VET jag verkligen inget om, inte heller om han är pedofil. Dock vet jag pedofiler nu för tiden döms till fängelsestraff och inte till rättspsykiatrisk vård. Rätt eller fel tycker jag att det också finns anledning att fundera över.

    Dock håller jag det inte som alltför otroligt att hans helt uppenbara homosexualitet gjort att man betraktat honom som psykiskt sjuk, när han döms till rättspsykiatrisk vård.

    Homosexualitet betraktades som psykiskt störning fram till 1979 och jag vet ju av egen erfarenhet, eftersom jag nu haft vänner som varit homosexuella och även dött i AIDSvågen, skickade dem till ett paria-tillstånd. Det har av samhället förekommit mycket som gjort livet tämligen komplicerat för den som varit homosexuell och gör det faktiskt alltjämt. De får inte den hjälp de skulle behöva för att hitta rätt i tillvaron.

    Det är ju bara att betänka att en hel del människor fortfarande på fullt allvar tror, att böner skall omvända dem från homosexualitet eller avvikande sexuella läggningar/dragningar.

    Jag lyssnade igår på Leif G W Persson under Veckans Brott i SVT och jag tror att han i hastigheten inte tänkt igenom hela den här problematiken. Jag tycker att man seriöst skulle ta och skärskåda de här tidigare rättspsykiatriska undersökningarna. Tror att man där kan finna ursprungsproblemet till att han förpassats till rättspsykiatrisk vård.

    Själv skulle jag nog hellre se att man inom sjukvården tar den problematiken på fullt allvar, som än idag pågår, än bara slentrianmässigt skriver ut en massa tung medicinering med narkotiska preparat som grundbasis, som havererat otroligt många människors liv!

    Narkotikaklassad medicinering som har snabb tillvänjning är ingen lösning för något. Det botar ingen homosexualitet eller hjälper människor som gått vilse i livet pga sin homosexualitet. Där har vi alla en skuld eftersom det än idag finns en hel del fördomar mot de som betraktas som avvikande. - Jag vill egentligen varna för att man inte på fullt allvar funderar över alla hormonstörande preparat som spolats ut i våra dricksvatten. Känns naivt att man ännu inte tagit det här på allvar, utan enbart fortsätter att mata läkemedelsbolagen med pengar.

    SvaraRadera