Google+ Followers

lördag 29 oktober 2016

Nästan alla som har höga positioner får stora summor pengar och oftast en spark uppåt i karriären trots att de misskött sitt arbete.

Hur vettigt är det egentligen, att de som misskött sitt uppdrag kan komma undan med att bära iväg enorma summor av statens pengar och inte alltför sällan få en välbetald reträttplats. Medan vanliga svenskar får en fot i baken rakt ut i ovissheten.

Är det inte hög tid att en gång för alla stoppa den här klandervärda girighetsverksamheten.

Ännu en i leden är infrastrukturministern Anna Johanssons (S) närmaste medarbetare Erik Bromander, som ägnat sig åt att tömma statskassan allt vad tyget hållit, allt för egen vinnings skull. Han knallar nu iväg med x-antal miljoner i bagaget. Medan både han och faktiskt även Anna Johansson är en ren belastning för skattebetalarna.

Hur mycket inkompetens får de egentligen prestera utan att något händer i godtagbar riktning? Lika inför lagen heter det ju, men det är ju bara rent svammel.

OM jag låter sur? Tja, vad kan man annat bli så fort man öppnar en tidning!


Än mer sur blev jag imorse, när jag än en gång löste Göteborgs-Postens "Två Dagar"s korsord för att starta upp hjärnan och få en koll på hur trött jag är.

Jag bara undrar hur i helvitta är man funtad, när man lägger ett korsord på ett tidningspapper som är omöjligt att skriva något på! Trots att jag haft sänglampan riktad direkt mot tidningen går det knappt att läsa vad jag skrivit in i korsordet, eller är det meningen att man skall lösa korsord med kulspetspenna?


2 kommentarer:

  1. Som hastigast några ord. Kom under läsandet att tänka på inhemskt bistånd och norrbottniska tidningen NSD som från och med 2010 till utgången av 2016 har fått ca 118 miljoner av våra skattepengar, lika mycket som 500 bilar á 236 000 kr styck kostar, av staten Sverige som är en av världens minst korrupta enligt propagandan, alltså 16 861 000 per år plus distributionsstöd. 2017 ges NSD en löneförhöjning à 4 480 220 kr motsvarande 19 bilar á 236 000 kr styck. Alltså får det statliga gruvbolaget LKABs kanske bästa vän, nyttigaste vapendragare och språkrör ”strutsen” NSD snart 21 341 220 kr per år (motsvarar 90 stycken bilar á 236 000 kr) plus distributionsstöd. Ett boktips: I Jan Mosanders bok PENGARNA SOM FÖRSVANN: MISSBRUKET AV DET SVENSKA BISTÅNDET får vi bland annat veta hur Sverige genom så kallat budgetbistånd varit med och betalat förlusterna i en stor banksvindel i Moçambique. Fler exempel: En Sida - chef placerad i Afrika, gavs 200 000 för mycket i ersättning. Sida krävde aldrig pengarna tillbaka. Bland annat fick han 12 000 per månad i hyresbidrag för ett hus som han själv ägde. Regeringen satsade 3 miljoner på att restaurera en synagoga i en stad i Lettland där det inte finns några judar. De fördrevs eller mördades på 40-talet. Staten satsade 28 miljoner på ett mejeri i Ryssland som skulle ge 110 nya svenska jobb. Men efter två år hade Projektet inte gett ett enda. 5 miljoner gick till att bygga om en kolchos. Projektet gav ett nytt jobb: en svensk konsult fick 114 000 kronor i månaden (per år 1 368 000 kr) för att leda arbetet. Projektet lades ner innan det slutfördes. 2005 fick Lantbrukarnas riksförbund 70 miljoner av Sida för ett biståndsprojekt i Makedonien helt utan upphandling. Tre LO - toppar åkte 2001 till Vietnam för 60 000 kronor. Sida betalade, trots att resan framför allt var en semesterresa. 1994 satsade Sida 12 miljoner på att flytta en begagnad skruvfabrik från Portugal till Moçambique. Efter tio år hade inte en enda skruv tillverkats. Bakom fasaden är Sverige kanske världens mest korrupta land. Det förklarar i s f dess vackra fasad.

    SvaraRadera
  2. Ja, så är det bakom fasaden är Sverige det skenheliga landet som är förskräckligt korrupt och ändå är det som du tar upp här i ditt inlägg bara en mycket liten bråkdel av vad som förekommit/förekommer.

    Själv blir jag oerhört trött och matt, har helt tappat tilltron på alla dessa personer som bara drar hit och dit utan att det är något annat än fasad/yta utan innehåll. Ständigt alla dessa avslöjanden - det börjar bli något svårtuggat för oss som alltjämt är läskunniga.

    SvaraRadera