Google+ Followers

lördag 8 oktober 2016

Bygden som försvann - Om NATO i kalla krigets spår och annat bedrövligt, som bara fortsätter och fortsätter.

De har börjat hagla fritt de här upplysande dokumentärerna, där gamla sanningar har dragits upp i dagens ljus och skärskådas. Det i sig är rätt märkligt eftersom media sedan länge ägnat sig åt att döda allt vad tryckfrihet och yttrandefrihet heter. Det finns idag ingen fri press att tala om. 

Denna gång visades en utomordentlige dokumentär, Special Norge 2016, som handlade om när Nato under kalla krigets dagar sökte en plats för en flygbas för att kontrollera Nordatlanten föll valet på Haugnes på Andøya. Runt 1955 fick 350 människor flytta från bygden. De som växte upp på Haugnes säger att det är en märklig känsla att komma från en plats som faktiskt inte finns längre. 

Imorgon söndag  8.10.2016 kl 15.45 - 15.55 går reprisen i SVT 2 för den som inte hann se dokumentären idag.

Man kan undra vad de svenska krigsivrarna i Sverige med bl.a. partiledaren Jan Björklund (L) i spetsen, som blir allt galnare i sin framtoning på alla fronter, vad de har att säga till sitt försvar för detta besinningslösa krigsskådespel, som har funnits ända sedan kalla krigets dagar och faktiskt längre än så. 

Igår gick ett program på en annan kanal, där man berättade om hur England spionerade på sina egna medborgare, betraktade dem som rikets fiender medan de tyska bomberna föll över dem under andra världskriget. Angiveriet fanns i alla led t.o.m. läkare som rapporterade om sina patienters åsikter. 


Men det har de ju inte varit ensamma om, det tillhör verkligheten även här i Sverige: "Storebror ser dig".

Ja, jisses, säger jag bara. De här som håller på med något dylikt måste lida av svåra personlighetsstörningar och det värsta  av allt är ju att alla andra är i klorna på dessa skrupelfria personer. Jag minns ju bara hur det var i det statligt ägda LKAB under strejken. Det egna folket sågs som Sveriges fiender och den känslan är alltjämt bestående. Snart är vi ännu fler som kommer från ännu en plats som inte längre kommer att finnas. 

Den svenska staten är utomordentligt duktiga på kolonialism än i denna dag. Idag slänger man sig dock med ord som "av riksintresse" dvs. plundring av svenska medborgare det är av riksintresse! 
 
Idag har man visserligen slutat upp med att öppet ha ihjäl människor, som man gjort med Sveriges urfolk, samerna. Men idag gör man det på ett ännu mer raffinerat sätt. Man gör det genom att inte ge folket några möjligheter till överlevnad, det blir tillslut ingenting kvar åt dem av vare sig sjukvård, äldrevård, skola, arbete, utkomst, bostäder eller något annat som har med basala behov för medborgarnas överlevnad att göra. 

Det  här är Malmberget, som det statligt ägda LKAB har förvandlat till ett getto, allt i riksintresse och på de boendes bekostnad och utom alla former av urskiljning eller tanke på etik eller moral. 

Denna helg har funnits ett arrangemang av Svenska Kyrkan, som har tema Samehelg under fredag-lördag-söndag. Kyrkan håller på att göra upp med sin smutsiga historia bl.a. genom en vitbok. Men den svenska statens vitbok den lyser med sin frånvaro, istället håller JK på att vässa sin överklagan i Girjasmålet. Det skall bli mer av förskräckliga ord, det räckte tydligen inte med det man fick höra under rättegången i Gällivare tingsrätt i juni 2015, där Girjas sameby märkligt nog gick segrande ur rättegången.

Själv har jag jobbat alltför länge på tingsrätten, där jag redan inledningsvis blev effektivt botad ifrån min naiva samhällssyn om att Sverige är byggt på lag och rättvisa. Det dröjde inte så länge innan jag insåg, att de stor fjällfastigheterna helt sonika hade annekterats av svenska staten, som den kolonisatör den nu en gång för alla är. De stora vattenmålen rasade dessutom sedan årtionden tillbaka i domstol vid mitt inträde på tingsrätten och inte har det blivit några villkor till det bättre i det svenska samhället. 

Min mamma och morfar kunde berätta om den tid då "lapparna", som samerna då kallades för, levde i symbios med de bofasta. Det var inte fråga om några skismer till skillnad från idag, eller det som rasbiologin förde med sig: Härska genom att söndra, ett mycket effektivt sätt som fungerar alltjämt idag. Men den här gången är det på alltför bred front för att inte den fullständiga katastrofen skall vara under uppsegling.

Idag satt vi på väg in till Domkyrkan och spånade under bilfärden över vem som skall kunna tänkas få nästa års Alfred Nobels Fredspris, med tanke på att USA:s president Barack Obama fått fredspriset, trots de otaliga krigshärdar som USA ständigt står för.

I år gick Fredspriset till Colombias president J
uan Manuel Santos för att han fått till stånd fredsavtal med Farcgerillan. Hur man kan se anse att fredspriset lika mycket skall gå till det colombianska folket, är dock ett svårbegripligt resonemang, eftersom man folkröstat om ett NEJ till fredsavtalet med Farcgerillan. Å andra sidan har de stora flertalet colombianer inte varit speciellt berörda av Farcgerillans verksamhet och röstdeltagandet har därför varit lågt.

Inte var det så mycket bättre i presidentvalet där enbart 40% av de röstberättigade colombianerna röstade i den andra valomgången till presidentvalet. Vissa valobservatörer anklagade dessutom Juan Manuel Santos för att ha köpt röster, framförallt på den fattiga landsbygden. Den oberoende organisationen Global Exchange rapporterade om att regeringens stödprogram till fattiga, Familias en Acción, hade använts av staten för att köpa röster till Juan Manuel Santos och hans lokala kandidater. Presidentvalskandidaterna Gustavo Petro och Antanas Mockus anklagade dessutom öppet Juan Manuel Santos för att ha nära politiska och ekonomiska band med de logistikfirmor, som ansvarade för säkerheten under valet.

Det känns därför inte som om Fredspriset än en gång kan få några större ovationer från mitt håll. Snarare är det väl så att vi under bilresan till Domkyrkan kom fram till vem som var trolig nästa års Nobels Fredspristagare: Det måste bli Nordkoreas diktator Kim Jong-un.

http://lajkat.aftonbladet.se/11-sjuka-fakta-som-bevisar-att-nordkorea-ar-varldens-markligaste-land/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar