måndag 26 september 2016

Vad är det för sjukdom den här i den politiska eliten lider av, den vekar grassera precis överallt.

Sverige är alltjämt ett land som bygger på kolonialism, tidigare slog man ihjäl samerna, eller satte dem på undantag för att ta död på dem den vägen. Folket dignade under skattebördorna och fogdarna. Så är det alltjämt och man kan undra hur länge svenska folket finner sig i att betala för saker och ting som de själva inte kan nyttja, eller betala överpriser för.
 

De styrande fortsätter på inslagen bana i stor stil, eftersom man tömmer naturrikedomarna i "Norrland" och övriga landet för att pumpa in pengarna till statsbudgeten, som bara ett fåtal och allt färre kan nyttja. 

Sedan tror de där politiska nissarna på fullt allvar, att det handlar om 40 arbetstillfällen på Vattenfall i Jokkmokk, när det i själva verket handlar om de statliga bolagen som har glädjefnatt och agerar som om hjärnan befinner sig i knävecken på dem. Okunskapen är förskräcklig, eftersom det här trots allt handlar om århundraden av plundring i bästa kolonisatörsfasoner

I egenskap av högst tänkande människa, som är född i Malmberget, dvs. tredubbelt upp (lapplänning, kvinna och lantis) betraktad som tärande. Jag skall jag bara be att få påpeka att jag är trött på detta "belastningssnack" av modell intelligensfri, som sker från höga hästar = politikerhåll. Det har blivit lite för tätt mellan om idiotförklaringarna av folket på "landet".

Gudrun Schyman, FI, menar att landsbygden ratar hennes politik p.g.a. bristande kunskapsnivå och inte blir det ju så mycket bättre av, att dra sig till minnes Anna Kinberg Batra (M) som inför nyhetskameran tyckte att "stockholmare var smartare än lantisar." Men de här damerna är inte ensamma, utan de flankeras av en rad herrar i politiska ställningar, som anser att landets sköts oklanderligt hur mycket skit som helst framkommer. Jag har en särskild etikett på den här bloggen som heter LKAB...

Man drar sig inte ens för att säga att Sverige går bra, fastän man lånar pengar allt vad tyget håller och samma kulör på partiet dessutom har gjort sig skyldig till egenmäktigt förfarande och trolöshet mot huvudman, dvs. stulit pengar från det svenska folkets pensionssystem. Hur många miljarder skall man ha försnillat för att man skal bli åtalad om man heter Göran Persson (S)? För en vanlig dödlig svensk räcker det med att ha fått ut lite för mycket bostadstillägg, när man studerat och haft inkomster för att överleva! Då jagas man med blåslampa!

Det kanske är så att de här damerna och herrarna i själva verket är de här högt uppsatta gardet som har stora kunskapsluckor inte lantisarna. Då hade de inte ha behövt slänga sig med ord som "fittstim", "pittpamp" eller det lättkränkta modeordet "rasism" för att vinna politiska poäng.

Jag förstår inte heller vad Gudrun Schyman lägger in i ordet "att vara feminist". I vart fall har det varit vansinnigt tyst om hedersförtryck, när hon och de andra politiska damerna istället trädde hucklena över huvudet och visade upp sig på bild inför svenska folket. 

Aha, tänkte jag när jag såg dem, nu är de antingen på väg ut till ladugården för att mjölka korna för att se hur det verkliga livet på landet ter sig. Därför att så brukade min mormor vara utstyrd när hon skulle mjölka korna, eller hade papiljotter i håret. Eller så finns förstås alternativet att de politiska damerna har konverterat till den formen av islam, som kräver att kvinnor går i olika grader av klädtäckning, vilket det är långt ifrån alla som kräver även om de har den religionen.

Men är det inte för bedrövligt att det politiska etablissemanget inte slutar upp med kolonialismfasonerna.

Sjukvården kan man numera visserligen betala sig till egen gräddfil, men vi andra som inte valde arbetsgivare som hade dylika försäkringar för sina anställd får gå omkring med cancer och magblödningar hur länge som helst, därför att det saknas resurser inom vården. Dvs. OM tur så överlever man. Men bara om man har tur!


Äldrevården får mig att tänka på IvarLo som skrev: "Olusten över anblicken av gamla gubbar och gummor blir vidrig. I Sverige blir var fjrde person vi möter på gatan en åldring på över 65 år". Vill minnas att det skrevs i slutet på 40-talet. Det är i vart fall vid ungefär samma tidpunkt som FN formulerar de mänskliga rättigheterna. Där det bestäms att "ingen åtskillnad av något slag får göras på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt". 
Det är klart här står det faktiskt ingen om äldre, sjuka, barn, eller lantisar...

Skolan skall vi inte ens tala om, det är länge sedan det fanns en sådan verksamhet värd namnet. Det var på den tiden jag gick i folkskola på 50-talet, då kunde man lämna skolvärlden med att kunna skriva, även skrivstil och inneha kunskaper om Sverige och övriga länder, även om mycket var censurerat från politikerhåll. 

Det är ett jäsande missnöje över indragna samhällsfunktioner ute i landet. Sverige kommer på sikt att få betala dyrt för denna segregation mellan landsbygd och storstadsregionerna. Tålamodet har prövats länge nog och människor har tröttnat och jag undrar näär skall den här eliten förstå att det inte går att prioritera Stockholm, Göteborg och Malmö, som inte ens kan försörja sig själva på energi och mat och som slukar väldiga resurser i deras jippoverksamheter (förbifarter och Västlänkar) när t.o.m. bostäder saknas. De här storstäderna skulle dessutom inte klara sig mer än någon dag utan pålitliga leveranser från utlandet eller leveranser från lantisarnas värld.

Hur har man tänkt när man gjort hela landet beroende av vad som importeras från utlandet. Kung Midas förstod, men alltför sent, att det inte gick att äta pengar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar