söndag 3 april 2016

Det var ju synd att det här lagförslaget om licens för att vistas i fjällen publicerades den 1 april.

Det borde vara någon form av idiottest för att få ge sig ut till fjälls.

http://www.nsd.se/nyheter/kiruna/licens-infors-for-fjallturister-9935850.aspx


Jag undrar hur många jag under årens lopp har mött som gett sig ut på fjällvandring i tuff terräng, som kommit klivande i seglarstövlar och kläder så man funderat om de har varit på väg på en söndagspromenad i storstadsmiljö, istället för en regelrätt fjällvandring.

Sedan tillkommer de här våghalsiga som ger sig ut på glaciärer, utan att förstå att hamnar de nere i en glaciärspricka då är det tämligen kört.

Även om man är född uppe i fjällvärlden är det nog komplicerat därför att vädret kan slå om väldigt snabbt och detsamma gäller sikten. Då är vilse i pannkakan bara förnamnet.

Nu kunde jag riktigt höra min dotters protest. Hon tycker nog att vissa mammor inte borde bära vadlång kjol i rulltrappor. - Men vad gör man inte för att glädja omgivningen.

Värre var det med Göteborgs-Postens aprilskämt
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.3044800-politikern-bakom-skamtet-haft-en-kaosartad-morgon-

som tillkommit under en fastighetsmässa i Frankrike, som numera är välkänd för de luttrade göteborgarna som fått betala både det ena och det andra kvittot på dessa glädjeresor. Vad man gör på en fastighetsmässa i Frankrike känns lite väl udda med tanke på den enorma bostadsbrist som råder i Göteborg. De här potentaterna borde hålla sig på hemmaplan och planera upp byggnationerna, det är trots allt långt ifrån alla som kan backa in sig i ett boende för 4-5 miljoner och med en yta som mer påminner om ytan i mitt egna vardagsrum.

Det kläckta aprilskämtet måste trots allt räknas till ett skämt skämt.


Jag vet däremot ett aprilskämt som alltjämt är en klassiker och som det skrattas gott åt världen runt i ett internationellt företag trots att många år förflutit sedan det aprilskämtet iscensattes. Skämtaren? Ja, det var Herr H. Vem annars?


Idén föddes för två veckor sedan när fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj (S), Ulf Kamne (MP), Ann-Catrine Fogelgren (L) och stadsarkitekten Björn Siesjö satt och samtalade under en fastighetsmässa i Frankrike. - See more at: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.3044800-politikern-bakom-skamtet-haft-en-kaosartad-morgon-#sthash.3y4OsyTW.dpufunder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar