Google+ Followers

onsdag 6 januari 2016

Massmördaren Anders Behring Breivik - vad tänker han med?

Knävecket?

Nu har han stämt den norska staten för brott mot de mänskliga rättigheterna.

Men vad trodde han egentligen, när han avrättade en massa människor varav de flesta var väldigt unga. Trodde han att han skulle få guldmedalj och en svit på The Ritz att rumla runt i med lite mingelparty till och från, där han kunde fortsätta att sprida sina huvudlösa propagandaidéer.

Hade jag varit fängelsedirre på den anstalten hade han hela det vakna dygnet fått höra och se det vi andra fick höra och se, när de hade minnesstunden för alla de döda. Då lästes namn och ålder upp samtidigt som man fick se ett foto av den avrättade.

Det skulle han ha fått göra, ända tills polletten hade trillat ner över vad det var han hade gjort. - Först därefter hade vi kunnat ha ett samtal om VAD han i fortsättningen skall få göra som intagen.

Hans fängelsetid inleddes med fortsatta stolligheter från hans sida. Så när han tillslut hotade att han skulle svälta sig till döds, måste jag i ärlighetens namn säga att jag tänkte: Men gör det då! Den valfriheten hade inte dina offer. De fick inte välja livet istället för döden.

Hans idéer och ideologi klarar sig sannerligen världen utan. Det finns tillräckligt med dårar som styr och ställer i den här världen. Så ser den också ut som den gör.

Hugo Simberg: Sårad ängel, 1903. Konstmuseet Ateneum, saml. Ahlström. Bild: Statens konstmuseum / Centralarkivet för bildkonst / Hannu AaltonenInga kommentarer:

Skicka en kommentar