onsdag 27 januari 2016

Det här måste väl ändå gå till historien, som spetsfyndigheternas spetsfyndighet: "Han är så dum att klockera stannar och blommera vissnar" (sagt på värmländska).

Det var ett irriterat kommunalråd i Årjäng, Daniel Schützer (S) som gick till angrepp på partikollegan Morgan Johansson.

Naturligtvis så handlade det om den naiva migrationshaveriet, där det saknas allt som överhuvudtaget går att tänka sig för att kunna ta emot sådan massiv flyktinginvandring. Kommunerna går på knä och allt har i princip havererat. Det var det som fick kommunalrådet i Årjäng att tappa fattningen, när Morgan Johansson bagatelliserade problemen och fick det att låta som om det var tegel och plankor som saknades.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/sa-dum-i-huvudet-att-klockorna-stannar

Idag när jag slog upp Göteborgs-Posten besannades det jag länge förstått, de personer som suttit utanför Ica affären har varit människosmugglarnas offer. En av dem var verkligen inte svår att identifiera på bilden i tidningen.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2970514-de-tvingades-tigga-langtar-hem-


Vi har länge haft ögonen på de personer som suttit där utanför ICA, det hela började redan när det satt en ung tjej där. När det stod helt klart att det inte var något som hon själv hade tagit initiativ till ville jag erbjuda henne ett bättre alternativ. Det ledde till att hon två dagar efter var utbytt, sannolikt hennes bror av utseendet att döma och kort därefter kom denna ledbrutne man dit.

Hela ruljansen kring hur de kommit dit och hur de tagit sig därifrån tyder inte på något annat än att de varit i klorna på människohandel, det var också anledningen till att jag försökte få bort den unge tjejen därifrån.

Vid ett otal tillfällen har jag suttit ute i bilen och väntat medan Herr H eller dottern har varit inne och handlat. Jag har då noterat hur väldigt många människor stannat och talat med dem, ibland bara lämnat pengar till dem, men ofta lämnat något till dem.

Det är inte små summor som de lyckats få till sig, men det har snabbt omplacerats i jackficka istället för att de legat kvar i muggen. Jag tror att de med lätthet fått ihop mer än det som min egen månadslön ligger på. De borde därför inte ha behövt sitta kvar där i ur och skur, utan hade kunnat åka hem och leva tämligen gott på den förtjänsten bra länge.


Men skam är det att den svenska regeringen genom EU inte kan utöva påtryckningar på Rumänien.

För egen del skulle jag önska att svensk biståndsbidrag istället kunde omvandlas till att köpa in fängelseplatser i Afrika till dessa skrupelfria individer, samtidigt skulle vi åtgärda problemet med att biståndspengar används till att bibehålla ren korruption i dessa biståndsländer.


Byt ut fem människosmugglare/människohandlare mot en Dawitt Isaak och betala mellanskillnaden, som någon form av bistånd. Dock det enda bistånd som hädanefter skulle utgå, så får väl mottagarlandet själva fundera vari de skall lägga resurserna....
det kanske helt enkelt bara gäller att identifiera problemet för att kunna åtgärda det.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar