Google+ Followers

måndag 15 september 2014

Nu väntar jag bara på de första allvarliga tecknen på, att festen är över och den rekorderliga baksmällan är i antågande, efter det svenska valet igår.


I år var det svåraste valet jag någonsin stått inför och det gick helt enkelt inte att rösta med hjärtat, utan jag fick använda hjärnan, eftersom det krävs en TOTAL förändring i stort som smått i Sverige, det är för mycket som blivit alldeles på tok galet!

När man studerar valsiffrorna, så har jag i fart fall svårt att köpa idén om, att det skulle finnas 12.9 % rasister i det här landet.

Själv har jag skämts rätt länge över, att man önskat kalla Sverige för ett välfärdssamhälle, med tanke på de många basala bristerna, som faktiskt funnits rätt länge nu och blivit etter värre allt eftersom tiden gått.

Skjut inte budbäraren är en bra devis, när den är rätt använd. Jag tror att det är rätt tolkning av Sverigedemokraternas framgång.

Jag är rätt övertygad om att det nu kommer att bli ett nyval, med tanke på att övriga partier har siktet inställt på, att fortsätta med, att inte lyssna in vad så stor del av befolkningen har sagt i form av det 3:e största partiet: Sverigedemokraterna, men också att granska HELA deras partipolitik punkt för punkt.

OM man nu fortfarande inte förstår "varför någon röstar på SD", så måste man tänka hur demokratin egentligen fungerar. Två partier är utfrysta ur riksdagshuset: Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, trots att båda valts i demokratisk anda. Det finns en skillnad mellan dem sins emellan och det är att Vänsterpartiet ännu inte förstått, att de i själva verket är
personae non gratae bland de övriga partierna i riksdagshuset.

Valresultatet blev väl som förväntat och enfalden lyste än en gång både över gårdagskvällens/nattens SVT:s sändningar från de olika partilägren (förutom Sverigedemokraternas förstås, där glädjeyran inte gick att ta miste på). Men de olika partilägren var inte ensamma om enfalden, dagens Göteborgs-Posten fick mig att riktigt dra efter andan, när jag slog upp den och möttes av stora svarta bokstäver: "Hur gör du nu, Löfven?"Jag funderade allvarligt på om Göteborgs-Postens ansvarige utgivare och journalister har alla pållar på grönbete, med tanke på hur de skrivit bara under det sista året.

Hur de och partierna resonerar kan jag i vart fall bara krasst konstatera, att det är i vart fall inte Sverigedemokraternas fel, att man bland utrikesfödda finner den högsta arbetslösheten och utanförskapet,

att de utrikesfödda har svårt att intigreras, eftersom byråkratin och Migrationsverket, SIF-utbildningarna och hela skolvärlden är en katastrof i sig. Just den här listan, som berör utrikes födda går att göra hur lång som helst, dvs. om man nu inte tillhör de som hellre föredrar att blunda än att inse fakta,

att det saknas bostäder och arbeten och

att vi håller på att få en hel förlorad generation med våra ungdomar,


att man monterat ner hela fackföreningsrörelsen/arbetsrätten, eller

att klyftorna ökat dramatiskt, eller

att vården, omsorgen, skolan är nedmonterad. Tull, polis, myndigheternas och de kommunala ansvaret ansvar är ju bara skrattretande, dvs. OM man nu hade kunnat skratta åt det, men det kan man inte. I vart fall inte jag.

Man jagar ut sjuka människor i arbete, medan det inom många yrkeskategorier är så att folk går in i väggen m.m. Läkare och sjuksköterskor slår larm om att massor av människor dör varje år därför att det inte finns vårdplatser på sjukhusen! Med en dåres envishet förnekar ändå tillsynsmyndigheten, att det skulle vara så och kastar ut den ena drabbade familjen efter den andra i ännu en sorg.

Det är inte heller Sverigedemokraternas fel, att Sverige inbjuder till rovdrift av våra naturtillgångar.

Det går inte att snacka höghastighetsbanor, huvudlösa vägprojekt där man inte ens kan överblicka de verkliga kostnaderna, eller bankernas och storföretagens vinster, när massor av människor inte ens har det basala saker säkerställda i ett land, som man vill kalla för välfärdssamhälle.
Hela partiet Moderaterna är nu ner för räkning, om både Reinfeldt och Borg hinner avgå innan nyvalet, vilket det blir om inte någon av de andra partierna prostituerar sig. Det har ju hänt förr och som bekant är det mesta till salu här i världen och i synnerhet inom politiken.

Det övriga borgerliga blocket är än så länge i chocktillstånd - och lär nog också följas av Socialdemokraterna, när de inser att de inte ens kommer att få igenom sin budget och DÅ är nyvalet ett faktum, eller ett totalt politiskt kaos och allmän huggsexa och en ännu smutsigare valomång.

Jag tänker att det är nu läge, att använda sig av den groteska humorn för att mentalt överleva och fjärma sig.

Konklusion: det är rätt festligt att två partier: Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är ute ur tanken på samarbete hos tidigare S-ledaren och stor del av S-partiet och även hos de övriga partierna. Det betyder att rätt stor andel av den svenska befolkningens val (5.7 och 12,9=18,6 av de som röstat vilken är långt ifrån alla röstberättigande) kommer att negligeras i "demokratisk anda".
Det var ju också rätt festligt, att det ena partiet efter den andra inte ens var räknekunnigt, när de skulle lägga ihop hur många procent av de röstberättigande vars röster de hade fått. Det kan knappast ha berott på att valvakan gick av stapeln sent på kvällen och en bit in på natten. Det måste bero på den allmänna hybrisen.


INTRESSANT läge är väl bara förnamnet, med tanke på att man inom socialdemokratiskt politikerhåll alltjämt hävdar, att Sverige är ett demokratiskt land.

Få se om Sverige måste bli ett nytt Grekland eller Spanien innan 25-öringen trillar ner och man på allvar börjar analysera varför Sverigedemokraterna gjort en rekordresa och blivit den tredje störta partiet i Sverige, allt i demokratisk anda.

Själv noterar jag bara: att i Tyskland har det gått alldeles utmärkt, att samregera med högt som lågt, de har väl kanske dragit någon lärdom ur sin egen nazistiska historia. Tyskland har blivit ett land som verkar sätta landets och medborgarnas bästa för sina ögon, framför enskild partipolitik.2 kommentarer:

  1. hade ingen aning om att det fanns så många intelligensbefriade människor som vill att yttrandefriheten och demokratin sätts ur spel. men nu vet jag tack vare SD!!

    SvaraRadera
  2. Ja, klappjakten fortsätter ju. Tydligen i all det oändliga, det börjar bli en riktig krutdurk i Sverige. Men det är väl det som man åstadkomma. Samtal är en utgången vara helt uppenbart.

    SvaraRadera