Google+ Followers

fredag 2 maj 2014

De politiska vindföljena i Gällivare kommun, de kan inte ens lämna raka besked om vad de har för åsikter om LKAB:s ingrepp i människornas privatliv.

Märkligt nog så har de politiska partierna i Kiruna lämnat besked om detta. Även om man där kan se, att de som borde värna mest också är de som är vidöppna för LKAB:s inslagna bana i Malmberget. Där man inte bara förött hela bostadsmarknaden i kommunen. Man fortsätter att låtsas som om det finns en andrahandsmarknad där man kan finna likvärdigt boende för det som LKAB erbjuder i ersättning.

Med en dåres envishet väljer LKAB, att skjuta fram informationschefen Anders Lindberg, som inte ens verkar ha grundläggande kunskaper i kulramen. Han har ännu inte förstått, att det inte finns några alternativ, utan att man hamnat i ett läge där nyckel mot nyckel är den enda lösningen.


I ett öppet brev till alla politiska partier i Gällivare kommun går Villaägarnas lokale ordförande, Steve Hedén, ut och kräver besked på fem punkter om var de olika politiska partierna befinner sig i den s.k. samhällsomvandlingsfrågan. Man kan spontant tycka att det är ett högst rimligt krav och som skall uppfyllas i mycket god tid innan höstens val. Det är en skam att man inte redan har redovisat det för sina väljare!

Men som de stora fåglarna sjunga, kvittra ock småfåglarna:


Politikerna i Stockholm har stadigt försvagat den enskildes rättssäkerhet och de sitter på sina fina välbetalda tjänster i regeringskansliet och tror på fullt allvar, att de är Guds utsände. Medan de stadigt utarmar människors möjligheter till att leva och bo och utvecklas till sunda friska människor.

Inte är den breda massan av politiker, eller partier heller något mer annorlunda. De mest givmilda partierna kan t.ex. tänka sig att så småningom... på sikt, återbörda pensionspengarna, som varje arbetstagare har sparat in under sina yrkesverksamma år. Man finner helt enkelt det normalt att 50:- mer i månaden för en pensionär är ok. När en pensionär i realiteten bara på några få år har betalat 100 000:- mer i skatt än en som alltjämt är ute i arbete och som därför också kan vidkänns lönelyft och utöka inkomstskillnaden ytterligare. Men vad är det för komplett idioti!?!

Det är sådant allmänt mörker inom politiken, att jag alltmer börjar bli starkt för ett återinförande av kungamakten. Det kan i alla fall inte bli till det sämre med det kungahus vi har idag, där de själva ställs inför problem med att få familj och arbete att gå ihop. Vår statschef tillika kung upprörs över den bristande etiken bland de svenska bolagen, eftersom 38 procent av de svenska företagen ännu inte har någon policy mot barnarbete. Jag har inte sett ett enda parti framföra det kravet, eller ens känt det så upprörande att man tagit upp det!

Då har jag ändå inte berört ord som lönedumpning, utnyttjande av billig arbetskraft under ibland slavliknande förhållanden. Det finns inte längre något ansvar, etik eller moral i Sverige. EU som är styrt av lobbyisterna och de som finns bakom lobbyisternas betalning, behöver man sannerligen inte gå in på om man inte vill förstöra resten av dagen för sig själv.


Att Gällivare kommuns politikerkår inte tagit ställning till LKAB:s samhällsomvandling, det blir därför inte alls förvånande. Därför att man anammar bara en fortsatt dålig människosyn.

Jag har en enda önskan innan jag går till val både i EU och även i det svenska valet till hösten. Jag vill ha klara och raka besked hur man tänkt sig finansieringen inkl. lösningen på Migrationspolitiken: HUR skall man ta hand om alla man säger sig ta hand om. Jag blir så ärligt pissförbannad när jag ser hanteringen av t.ex. ensamkommande flyktingbarn. De har inte en chans i hela helvete att få ett normalt liv, när de inte ens kan få bli svenska medborgare, trots att man bara varit ett barn när man kommit till Sverige och nu är myndig! Sist var det en berättelse av en syrisk flyktingfamilj, som betalat/hade betalat 600 000:- till smugglare och bara blivit blåsta! Naturligtvis vad annars. 

Hela systemet av korruption cementeras om och om igen och man öppnar upp för ännu värre hemskheter, därför är det något man kan vara säker på här i världen så är det, att det finns helt skrupelfria människor!

Jag vill veta vad man tänker göra åt övertagandet av den svenska arbetsmarknaden av bemanningsföretag och vinster i välfärden (ursäkta, vilket ord "vinster i välfärden", det finns väl snart inget man kan härleda till välfärd!) Jag vill veta exakt hur varje parti vill hantera vård och omsorg, om de tycker att det är rimligt, att färre tar del av statens medel ute i kommunerna. Det går inte att ha politiker som sköter vård, skola, omsorg därför att de är de helt värdelösa på. Men sist och inte minst den enskildes rättssäkerhet, som nu är ett godtycke av sällan skådat format. Korruption är det ord som allt tätare återfinns i mitt medvetande, när jag ser hur hanteringen blivit inom myndigheter och kommuner.

Ingen av de här ledande politikerna har ännu förstått, att de vindar av nynazism och allsköns skit inte har uppstått och kan frodas utan anledning. Dvs. man har inget lärt sig av historien.

Därför måste jag på allvar ifrågasätta Bergsstatens hantering, därför att de är likt Gällivare kommuns politiker och tjänstemannakår lika goda kålsupare. De är som nickerdockor hela gänget och något sunt förnuft finns absolut inte. Bergsstaten är bara ett tydligt tecken på något väldigt sjukt, som håller på att cementeras som om det skulle röra sig om ett normaltillstånd. OM Bergsstatens personal inte kan ha en kommunikation med regeringen och deras uppdrag, då är vi inte långt ifrån Hitlers bödlar med de vindar som blåser idag.

Ett 15-tal tillstånd för gruvprospektering har beviljats av Bergsstaten bara några mil från Kebnekaise, då har jag inte ens berört resten av alla tillstånd som de har beviljat.


Hur problemet ser ut för de drabbade ortsborna i Gällivare kommun är numera ingen större statshemlighet, även om den svenska regeringen vill att det skall vara så. Det statligt ägda LKAB har grundligen lurat dem de drabbar och ESO (Expertgruppen för Studier i Offentlig ekonomi) ger jag inte mycket för. Eftersom de helt uppenbart inte förstått, att det inte bara handlar om att vispa på ytan, de har totalt missat den enskildes rätt till sin egendom och livsvillkor. Av någon outgrundlig anledning tror de vid ESO inte att den biten också tillhör den offentliga ekonomin.

För lycklig vore väl jag om jag bara kunde räkna in mina månatliga inkomster och kunde strunta i alla mina utgifter. Men det är precis lika enfaldigt de resonerar på ESO. Sedan spelar det ingen som helst roll om de insett, att vi har vidöppna dörrar för gruvexploatering utan ansvar. De tycks dessutom tala för politiska döva öron!
Länge har de kommuner som hyser Sveriges naturtillgångar tigit och levererat tillväxten, ofta i så kallad god socialdemokratisk anda. HÄPP!

Jag kan bara nicka och tacka för Ulf Stenbergs/Villaägarnas fortsatta engagemang. Vilken infantil person som helst måste väl ändå kunna förstå, att en kommunledning som låter ett statligt ägt gruvbolag direkt stå för lönerna till utvalda tjänstemän knappast är de som höjer bilan, när någon privatperson anmäler miljöstörningar, eller problem. Bara för att belysa en (1) del av slantens baksida. 


Man kackar helt enkelt inte i eget bo och det "blå huset i Malmberget" om något är sinnebilden för hur illa ställt det kan bli, när ett statligt ägt gruvbolag förväntar sig, att få tillträde till privatpersoners boende, utan att erbjuda likvärdigt boende som ersättning. Hade det här inträffat i något land i Afrika då hade det blivit stora rubriker. Men nu händer det här i Sverige och Sverige är ju så känt för att vara så präktigt duktig.

PS. Tisdagen den 13 maj kl. 18.30, Nordans biosalong i Malmberget, har Villaägarna i Gällivare/Kiruna kallat till stormöte angående samhällsomvandlingen. 
Villaägarnas chefsjurist Ulf Stenberg kommer att redovisa läget och vad villaägarna gör för att påverka.
- Alla är välkomna även om man inte bor i villa. DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar