Google+ Followers

tisdag 15 oktober 2013

Nollningen med strykjärn vid Lundbergs exklusiva internat för samhällsgräddan, där kan åklagaren inte åtala.

Därför att det är inte sagt, att det fanns ett uppsåt att tillfoga skada. Det säger åklagaren på fullt allvar, trots att en av de utsatta eleverna fick uppsöka sjukhus för sina skador.

Nähä, men ok då... Läst men absolut inget förstått!

Då vet samhället i stort var ribban har lagts. Det är bara att knalla ut med det heta strykjärnet i hand och stryka på:

- Men ojdå, så det blev! Det var ju inte meningen att det skulle bli någon skada med ett varmt strykjärn!

Jag vet inte vilka det är som egentligen är mest puckad i det här fallet:

åklagaren?
eleverna? - som påstår att de inte insett vad ett varmt strykjärn leder till. -
föräldrarna? - som i sten vägrar inse att det är ett allvarligt grundfel på den skolan!

Jag vet inte men finns en ständig underton av närvarande pennalism och misshandel eleverna emellan, någon form av "flugornas herre", då måste man verkligen ifrågasätta var vuxenvärlden håller hus, eller vad det är för fel på de s.k. vuxna människorna.

Vad har skolledningen denna gång för ursäkt?
 
Var det kanske ett nyinsatt ämne på skolschemat, som utövades efter skoltid av de flitiga eleverna: klädvård. 

Man kanske bara skulle räta ut den skrövliga klädseln på sina nya kamrater, så att de har vett att inte gå omkring i skrynkliga kläder bland den övriga noblessen.

I inledningsskedet fanns det flera tänkbara åtalsalternativ: Grov misshandel, alternativt misshandel, alternativt vållande till kroppsskada, alternativt ofredande och alternativt olaga hot, det sa åklagaren Niclas Wargren.

Allt detta har sålunda ändat ut i ett: Nääää det GÅR inte! De här eleverna är så förståndshandikappade att de trots sin ålder inte förstår, att det kan leda till kroppsskador när man använder sig av ett varmt strykjärn....

Det är till att stryka eliten medhårs i alla lägen och man riktigt hör ryggdunken mellan raderna. Hade det här hänt på en vanlig skola någonstans i Sverige, hade det obönhörligen lett till åtal!

Ja, suck.....säger jag bara. Man kanske skulle slå sig på att skriva pjäser om det allmänna hälsotillståndet i landet, som går i strykklass.

Strykjärnen på bilden har inget med texten att göra. Det är väl bäst att tillägga om någon förvirrad typ med kontakter till strykhistorien vid Lundsberg hittar hit och utbrister: - Men det var ju inte så strykjärnet såg ut, som vi använde!
De här strykjärnen återfinns på museet i Skövde....

3 kommentarer:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=A_VDeZRIzKg

  historien ändras aldrig....

  SvaraRadera
 2. http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2849714-elever-fick-skallarna-rakade

  varje höst likadant med nollning, man kan undra vilken uppfostran dylika personer fått.

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig förstått det här med brutal nollning eller att göra livet så surt som möjligt för de som kommer som nya. Istället för att man har en trevlig insparkningsfest och har trevligt och har ett mentorskap istället, som är sunt och kan bli bra så mycket mer utvecklande även i framtiden. - Men det är väl alltför höga tankar att tänka i det här landet där pennalism ses med undanglidande blick.

  Säger faktiskt en hel de om hur dåliga pedagoger och ledning de har där denna form av nollning förekommer!

  SvaraRadera