Google+ Followers

fredag 6 september 2013

"Walkie Talkie Tower" i London, eller 20 Fenchurch Street,

som byggnaden egentligen heter, är ännu en vanvettig skyskrapa. Den om något måste väl ändå vara ett bevis på människans kompletta dårskaper.


Skyskrapan, som är 160 meter hög med 37 våningar, beräknas vara klar 2014 och nu försöker man som bäst på att komma på hur man skall åtgärda den konkava fasaden, som fungerar som ett brännglas, när solen gassar på. 

Jag vet inte men redan i småskolan fick jag lära mig att konkava/konvexa glas och solens strålar, det var en synnerligen dålig kombination. OM man nu inte var ute efter att göra upp eld med hjälp av det. 

Hur många villabränder som orsakats av prismor och uppställda kikare vid fönster, vete gudarna. Skall man ha dylika nära fönster skall de vara på den sida dit solens strålar aldrig når.

I det här fallet med Walkie Talkie Tower, (numera omdöpt till "Walkie Scorchie" ) smälter plastdetaljer på parkerade bilar. Det måste ju vara en höjdare och finna sin parkerade Jaguar demolerad av solreflekterna. Själv skulle jag verkligen vägra att vistas i detta sken, som många intygar att det känns rent ohälsosamt.

Tydligen är det så att dagens arkitekter inte har de mest basala kunskaper, som man förr i tiden fick redan i folkskolan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar