Google+ Followers

onsdag 11 september 2013

Resignation is our biggest enemy - Anna Lindh 1957 - 2003.

Några vettlösa knivhugg och den politiska kartan ritades om totalt för 10 år sedan. 
 
Jag är helt övertygad om att det var ett politiskt mord, en ren och skär hämndaktion mot Anna Lindh. Sanningen finns nog någonstans bland dessa rader: http://sv.wikipedia.org/wiki/Zoran_%C4%90in%C4%91i%C4%87
 
Jag tror ärligt och uppriktigt att svensk politik åsamkades ett svårt nederlag, som den aldrig kommer att återhämta sig från. Det finns inte längre några ideal, eller kamp om en rättvis värld. De idealen lades i graven med Anna Lindh. Kan man lägga så stora ord på en mördad människa, vars livverk inte hann gå i full blom. Jo, jag tror faktiskt att man kan det.
 
Aldrig har jag röstat på socialdemokraterna, men ändå kan jag tillskriva henne, att hon var en av de mycket få som lyckades bibehålla sin övertygelse- och sina värderingar. Hon stod till vänster och gjorde aldrig avkall på att skrota kärnkraften, eller arbeta i en god miljös tecken och för fredsbevarande operationer. För henne var en rättvis värld det enda tänkbara redan när hon som 12 åring stegade in i SSU. Hennes tankeskärpa var något alldeles speciellt.
 
Jag minns den känslan jag hade när hon med stadiga steg följde den mördade Olof Palme till graven, jag trodde då att hon skulle bli en av våra verkligt stora politiker. Föga anade jag då hur verkligheten kan bli i en allt sjukare värld. 
 
Anna Lindh var också något så sällsynt som en äkta pragmatiker.
 
Jag har svårt att föreställa mig att Sverige hade gått den kräftgång som blivit om vissa personer hade varit kvar vid rodret. Landet Sverige styrs och genomsyras idag av en sådan fullständig inkompetens, att det verkar som om hela samhällssystemet har havererat. Jag kan inte låta bli att fundera: hade det ändå blivit det till slut - Är det så att var sak har sin tid och nu fungerar inte det här systemet längre, någonstans i världen. Nu måste ett helt nytt synsätt komma in...
 
 
FN har blivit helt förfelat, de blundar för "etnisk rensning" och bara i det ligger ett stort och grundläggande problem. Hur många fler skall vara på flykt från sina hem innan de kan förstå vad som måste göras. EU har fyllts av fler lobbyister än EU-medarbetare! Världsbanken är ett enda stort aprilskämt, som trycker upp värdelöst papper, utan att ha en säkerhet i form av en guldreserv. "Min Gud = den enda rätta tron" är numera inget annat än ren och skär politik av värsta sorten.
 
I dagens Sverige utreds inte ens brott som lagstiftningen omfattar. Det mesta av brott har blivit lågprioriterat, t.o.m. mot personkrets som lagstiftaren särskilt har omnämnt. Det finns inte vård om du inte står och viftar med en försäkring eller penningbunten. Vi lämnar det mesta därhän, det har blivit en allt grövre urskiljning bland de som skall ha och de som intet skall ha.
 
Det som efter Anna Lindhs död har lagt på hennes skuldbord är utvisningen av de två egyptierna. Men jag tror inte ett dyft på Anna Lindhs skuld. Av samma anledning finner jag det så osmakligt på det sätt som fd. statsministern Göran Persson framställde det i tisdagens program om Anna Lindh. Den karlen är och förblir ett enda stort tragiskt misslyckande. Mer ryggradslös person får man sannerligen söka efter. Han förpassade både Margot Wallström och ”Chefen för fittstimmet” Margareta Winberg ut i kylan och hade han inte varit så underdånig Anna Lindh hade han säkert manövrerat ut henne också tids nog.
 
Ja, dessa strebers med gammelherrmentalitet. De har inte ens fått så pass mycket folkvett med modermjölken, att de förstår sig om att försvara feminismen fullt ut. Det om något är verkligen en värdegrund. Människors lika värde.
 
Följande finns att hämta ur JO:s handläggning om själv utvisningsärendet. Där JO riktade skarp kritik mot säkerhetspolisen!
 
 
En person hade en stark minnesbild av att han hade talat med A.A. vid något tillfälle före mötet och att denne då nämnt att Säkerhetspolisen inte kunde ordna svensk flygtransport med så kort varsel varför de måste försöka få tag på ett utländskt flygplan. Troligen informerades utrikesministern om detta före föredragningen så att hon skulle vara beredd på frågan. Utrikesministern hade, såvitt han kom ihåg, inte någon synpunkt på vem som borde sköta transporten. 
 
Han mindes inte om de diskuterade någon speciell nationalitet på flygplanet men var rätt övertygad om att åtminstone utrikesministern skulle ha "lyft rätt ordentligt på ögonbrynen om SÄPO sagt att det skulle vara just ett amerikanskt flygplan". 
 
Samma person hade också gjort en minnesanteckning om att A.A. efter verkställigheten ringt och meddelat att allt gått bra men att planet visat sig vara amerikanskt och inte egyptiskt.
 
- Vid en sammanfattande bedömning av de lämnade uppgifterna fanns det, enligt Utrikesdepartementet, inte något stöd för påståendet att Säkerhetspolisen vid föredragningen skulle ha nämnt att verkställigheten skulle ske med ett amerikanskt flygplan eller med amerikansk medverkan. Däremot kunde uppgifterna tyda på att man skulle få amerikansk hjälp med att ordna luftrum för flygrutten. Vidare påtalades att det också var frågan om olika "informationskulturer".
Det är mer harmoni i en tudelad vattenmelon, än något som samhället står för idag.
 

3 kommentarer:

 1. Det är ett sorgens datum idag. Militärjuntan i Chile, tvillingtornen, Anna Lindh, Ronnie Peterson och allt det där andra som vi inte ens klargör som offentliga händelser.

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att många tunga händelser har skett just den 11 september. Men som människa får man aldrig glömma bort, att det finns en annan del av vågskålen och alla de positiva händelserna som sällan når oss.

  I tidigare bloggar, i vart fall medan min blogg fanns på NSD/Gällivare, skrev jag om just dessa ovanstående ämnen: Militärjuntan i Chilie, Allende, Victor Jara, Dagmar Hagelin och de som funnits betydligt närmare min egen vardag och som blivit torterad av pöblarna i Chile och familjer där man aldrig fått klarhet i vad som hänt deras anhöriga.

  Resignation is our biggest enemy - Det är vår skyldighet att minnas!

  SvaraRadera
 3. På tal om militärkuppen i Chile:
  http://offensiv.socialisterna.org/sv/1066/analys/9853/

  SvaraRadera