Google+ Followers

onsdag 18 september 2013

Nytt bedrägerimail som enligt utsago skulle vara ett utskickat från Facebooks Mark Zuckerberg !?! Hmmm....

Zucka i berget på Mark, eller vadå? 

Skall man slå sig på knäna, eller skall man skratta sig harmynt?

Finns det överhuvudtaget någon som kan ta dylika bedrägeriförsök på allvar?

Det enda som inträffar i min sfär är, att jag blir in i nordens trött på alla idioter som utgår ifrån, att jag är en lika komplett idiot som de själva är!

Sedan de fått någon godtrogen på kroken som svarar, lär de vilja ha kontonummer osv. för att kunna "föra över" de utlovade 1 000 000 dollar.

Det här mailet har dykt upp i min mailbox tidigare, men nu har det fått lite annan finish tycker jag mig minnas. Lite mer bondläpp över det hela:

----- Original Message -----
From: =?UTF-8?B??=
Sent: Wednesday, September 18, 2013 1:04 AM
Subject: Kära Facebook-användare

Kära Facebook-användare,
Den Facebook-teamet vill informera er och gratulera er för att dyka upp som vår 2013 Facebook Rewards vinnare. Snälla, ursäkta vårt dåliga svenska. Facebook är faktiskt ett engelskt företag som försöker tillgodose alla språk.
 
Om du får detta meddelande i din "Junk" mappen, vänligen flytta detta meddelande till dig "Inkorgen"-mappen. Vi har skickat detta meddelande till dig i juli, och det är det sista chansen för dig att hävda dina Facebook-fonder.
 
Den Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook internet oavgjort administratör. Dragningen Administratören är ett automatiserat program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.
Du har godkänt att kräva en total prissumma på $ 1.000.000 (en miljon dollar) Se nedan för dina vinnande detaljer:

Vinstbelopp: $ 1,000,000 (en miljon dollar)
Sats: TFB 12329317635197437-FAB/2013
Ref nr: TFB 29501870209289/ES 877
 
Den Facebook Rewards-programmet är stolt sponsrad av Facebook-ledningen. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto registrerades.
 
För att få din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-postadress: rewards@facebookrewardscard.com 
 
Du måste fylla i nedanstående formulär:
Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt yrke:
Ditt telephone nr:
Hur länge har du använt Facebook?:
Vänligen fyll i formuläret ovan, och skicka den till programansvarig med nedanstående detaljer
E-post: rewards@facebookrewardscard.com 
 
Namn på Facebook belöningar programansvarig: Todd Jackson
Avdelning: cash frisättning avdelning.
Befattning: Direktör Facebook Rewards-programmet.
 
När dina uppgifter tas emot i e-post som ovan, kommer programansvarig kontakta dig, med information om hur du kan göra anspråk på prissumma var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon US-dollar ska betalas ut till dig utan någon skyldighet eller förhör.
 
För din säkerhet, rekommenderas du att hålla din vinnande information hemlig, tills du har fått den vinnande pengar. Avslöjar inte du vinna informationen till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika onödigt missbruk av Facebook bonusprogram.
 
Återigen säger vi grattis från alla medlemmar av personalen på Facebook Team. Se till att skicka dina synpunkter eller frågor till Mr Todd Jackson, på sin e-post: rewards@facebookrewardscard.com 
 
Tack för att du använder Facebook.
 
Hälsningar,
Mark Zuckerberg,
Ägare och samordnare,
Facebook belöningsprogram,
2013. Alla rättigheter förbehållna.
 
Ni uppmanas att lägga "rewards@facebookrewardscard.com" till dina e-postkontakter. Du kan få våra meddelanden i din "skräp"-mappen.
Därför råder vi dig att lägga "rewards@facebookrewardscard.com" till din e-kontakt, så att du kan få alla våra efterföljande meddelanden i din "inkorg" mappen.
 
********
 
Jag hade lika gärna kunnat hissa upp fulfingret som bildsvar, det enda svar som puckot Mr Todd Jackson, på sin e-post rewards@facebookrewardscard.com kommer att få av mig. Men jag har bestämt mig för att ha vänliga veckan fr.o.m idag och ett tag framöver (peppar peppar ta i trä). Just därför blir det istället gula fötter till svar genom denna blogg och hans mailadress spärrad, dvs. hamnar direkt ner i dyngposten där den hör hemma, eftersom myndigheterna i alla länder godtar att bedragarna fortsätter i oförminskad skala!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar