Google+ Followers

måndag 1 oktober 2012

"Pressrummet" skall få nytt utseende.

- Skönt, sa dottern när jag förklarade för henne vad vi hade tänkt göra, man blir rätt vimsig i huvudet, när man stiger innanför ytterdörren. 


År 2005 medan vi gick och väntade på, att Herr H skulle få en tid för sin canceroperation, hade vi en diskussion om hur det såg ut på gamla dass, när vi växte upp. Dassväggarna var tapetserade med gamla tidningar och så hängde det alltid något foto på kungahuset där. 

2005 reste Herr H fortfarande mycket i jobbet och vi beslutade oss för att göra ett riktigt omvälvande grepp. Vi skulle tapetsera hallväggarna med tidningar från hela världen. Hans arbetskamrater bidrog också till mångfalden av tidningar. Själv hittade jag en samlingsbild av Sveriges alla regenter, i en museishop. 

Helgen innan operationen, vände vi upp och ner på hela hallen och kvällen innan operationen färdigställde vi hallens nya utseende. 
en av väggarna + golvtäckpapp och annat bråte som hamnat i blickfånget på fotot
en annan vägg
en tredje vägg
vi hade nog inte sanning att säga järnkoll vad det stod i alla tidningar...
Men det här var året som Påven dog, Prins Charles och Camilla gifte sig och de stackars muslimerna, tvingades be i kapprum på svenska fängelser. 

Så alla som har hängt upp sina ytterkläder har fått en skymt av den döde påven liggande på Lit de parade och på väg in mot vardagsrummet, sett tidningen Bild Frankfurt med en jättebild av den nye påven, Benedictus XVI, med händerna uppsträckta i luften och en fet text: WIR SIND PAPST! Men inget påvefolk har behövt känna sig ensamma i vårt "pressrum". De har haft sällskap av
annat löst påvefolk....
När första lagret efter upptapetseringen hade torkat, fick de en yta med papperslack och ovanpå det ett flödigt lager båtlack. Sedan fick hela hallen nya taklister, golvsocklar och dörrfoder i gammal stil.

Vad det skall bli nu?

Nu skall det bli lugnt och stilla...

PS. du vet väl om, att klickar du på bilderna med "musen" så blir bilderna större, om du nu skulle vilja läsa vad det står på tidningarna... DS.

2 kommentarer:

  1. Nu förstår jag var ni fått idén om att ha en bönematta i hallen. Du har knyckt idén från kåken!! /besökaren

    SvaraRadera
  2. Sure!

    Du har väl också noterat att bönemattan börjat bli lite väl luggsliten. Får snart investera i en ny... kan dock inte resa ensam till Saudi för att köpa en ny. Dit kommer man inte in utan manligt resesällskap.

    SvaraRadera