onsdag 15 augusti 2012

Homosexualitet är mot Guds vilja.

- den 15 augusti 2012, kl 20:42


Ja, ungefär där har debatten hamnat. En debatt som från första början hörde hemma i min blogg i NSD. En blogg som i dess helhet flyttades över till min egen blogspotsida, där den fortsatt att leva. Även om jag ännu inte kommit till skott med det som varit min avsikt.

Ursprunget till mitt blogginlägg däremot var ett reportaget i Norrbottens-Kuriren, 

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=5883517
som dessvärre hade kommentarfältet avstängt. Det var också anledningen till att jag skrev mitt blogginlägg:

Besöket av islamsk Imam i gymnasiet i Malmberget (och Kiruna) är betalt av "näringslivet".

http://gun-m-ek.blogspot.se/2011/12/besoket-av-islamsk-imam-i-gymnasiet-i.html

Diskussionen var inte speciell vidlyftig under NSD-tiden. Men så hände något på den här sidan om året i blogspot. Det började droppa in kommentarer. Den senaste tiden tycker jag att diskussionen tagit sådana vändningar, att det är synd att undanhålla den från den tidning, som faktiskt är anledningen till diskussionen överhuvudtaget: nämligen Norrbottens-Kurirens reportage.

Det här är två (2) av de sista inläggen:

Informationsansvarig för Ahmadiyya samfundet i Sverige har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Besöket av islamsk Imam i gymnasiet i Malmberget (...":

Man är inte född till homosexuell. Det handlar om hur uppfostran varit under uppväxten samt i vilken omgivning man levt i.

Gud har sagt i Gamla Testamentet, Nya Testamentet och slutligen Koranen att Han skapat mannen och kvinnan för varandra, så att de kan ingå i äktenskap och få barn så att generationen kan fortsätta på jorden. Homosexualitet är något som Gud inte tycker om, det kan vi läsa om i Bibeln hur Gud straffade Lots folk.

Homosexualitet är enligt Gud inte någon naturlig handling enligt judendomen, kristendomen och islam. Hur mycket två homosexuella personer av samma kön försöker skaffa barn med varandra kommer detta aldrig att ske. Generationsutvecklingen stannar upp, sjukdomar som HIV / Aids sprids. Tänk om majoriteten av människor blev homosexuella då skulle ju människosläktet mycket snart dö ut. Därför tycker inte Gud om denna handling.
Islam lär att om en människa har en homosexuell läggning så ska han/hon för att visa sin kärlek till Gud leva celibat och be Gud om vägledning.

**********
Innan dess hade vi hamnat i diskussionen om kvinnans plats i det Islamska samhället, då kom den här kommentaren in:

**********
Informationsansvarig för Ahmadiyya samfundet i Sverige har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Besöket av islamsk Imam i gymnasiet i Malmberget (...":

För 1400 år sedan gav islam kvinnan rättighet till att de får gifta sig med den person de vill, de får skilja sig, de får ärva från sina föräldrar, de får skaffa utbildning, jobba och rösta i samhället (rösträtt). Dvs de rättigheter som den moderna västeuropeiska kvinnan fick i början av 1900-talet fanns redan i islam på 600-talet.

När det gäller bön så ber kvinnor och män tillsammans i samma rum i hemmet om man är familjemedlemmar men när man ber offentligt så ber man tillsammans fast i olika salar. Detta för att bönutövarna kan be med fullständig koncentration till Gud utan att bli distraherade. För muslimska kvinnor blir det en mer avslappnad atmosfär att få be separat bland endast kvinnor. Detta är väldigt svårt för en icke-muslim att förstå men en underbar frihet för den muslimska kvinnan.

Att äta griskött, dricka alkohol, ljuga, svära, döda, misshandla, begå äktenskapsbrott, fuska, bryta mot sitt lands lagar är allt fullständigt förbjudet inom islam. De som bryter mot detta begår fruktansvärda handlingar som är helt emot islams lära, dessa muslimer praktiserar religionen på ett felaktigt sätt.

Muslimer som lever i Sverige ska ABSOLUT följa landets lagar. Profet Muhammad sa: "Att älska sitt land är del av tron, om du inte gör detta är din tro inte fullkomlig". Dvs man får som muslim inte sätta sin religions lagar över landets lagar. Om lagarna inte passar en muslim, så ska muslimen omgående flytta till något annat land som passar, man får som muslim under inga omständigheter bryta mot sitt lands lagar. De muslimer bryter mot sitt lands lagar begår en fruktansvärd synd.

Islam lär KÄRLEK FÖR ALLA, HAT MOT INGEN

**********

För mig, Gun, är det svårtuggat, att tro att homosexualitet är något, som Gud inte tycker om. Om det nu finns en existens, som kan gå under benämningen Gud OCH om nu människan är Guds verk, måste Gud även vara anledningen till homosexualitet, intersexualism och allt vad det nu kan tänkas heta inkl. heterosexualitet. Skall man föra en Guds-hypotes kring ämnet, kan man väl i så fall lika gärna tolka det så att "Gud har en plan".

Men jag misstänker att det handlar om att den ”gudomliga människan” haft ett finger med i spelet. Jag läste för några år sedan en vetenskaplig tidskrift där man var bekymrade över, att engelska män i allt högre grad inte kunde alstra barn. Detta berodde enligt utredningarna på de höga halterna hormonpreparat som kommer ut i vattnet, genom bl.a. p-piller. Situationen är inte precis till det bättre i någon av de andra industriländerna och i U-länderna råkar man illa ut pga. alla giftiga preparat, som spolas ut i vattnet.

Jag kan inte ta till mig Informationsansvarig för Ahmadiyya-samfundet i Sveriges förklaring, om att det står att läsa om i Bibeln hur Gud straffade Lots folk i berättelsen om Sodom och Gomorra.

Istället blir jag sorgsen, när jag läser vad han skriver och tänker på hur mycket sorg det kan innebära, när man för över det till skuld & att skambelägga. Alla dessa livsöden som funnits, därför att människor inte blivit accepterade för dem de är, att det skall hänga på någons sexualitet är helt obegripligt för min del.

Jag skulle önska att Ahmadiyya-samfundet i Sverige, seriöst kunde sätta sig ner och se filmen "Prayers for Bobby", som är verklighetsbaserad och handlar om Mary Griffith, som vägrade att vika undan sin tro om att böner skulle bota hennes son Bobby, från den homosexualitet han var född med/till.
Länge funderade jag själv i banorna om homosexualitet kunde hänga ihop med dåliga erfarenheter som barn, någon form av dysfunktion, eller traumatisk händelse, som hade utlöst det hela.

Men så kom svaret till mig i början på 80-talet, då jag lärde känna en alldeles underbar person. Ole hette han. Hela sitt liv hade han känt sig som en flicka och den saken behövde man inte betvivla ett enda ögonblick. Trots hans manlighet, hade han sådana stråk inom sig, att min då 3-åriga dotter en dag satte ett namn på honom, som vi, inkl. Ole, skrattade gott och länge åt: Han var som en riktig låtsasmamma!

Det ville till en 3-åring för att kunna sätta fingret exakt på rätt punkt.

Våra diskussioner var många och långa, vår vänskap varade hela livet ut och han kom att betyda något alldeles speciellt för oss. Jag brukade skratta och säga till honom, att han var den bästa väninnan jag någonsin haft.

Ole själv var rätt övertygad, innan han 1.3.1996 avled i AIDS, att homosexualitet satt i hjärna, som inte fått samma kodning som heterosexuella. (HIV-smittad blev han sommaren 1984 i Köpenhamn.)

Min vackra ikon "Mother of Tenderness"

16 kommentarer:

  1. Totalt 59 inlägg

    Doktorn (2012-09-05 07:58:09)

    Vilka är de slaviska påbuden i Koranen? Tycker det är så naivt att uttrycka sig om saker som man inte har några referenser till.

    Du bör läsa Koranen först innan du basunerar ut din falska påståenden. Bibeln med för den delen.

    Om du hade gjort detta så hade ditt uttalande garanterat varit annorlunda.

    Sök kunskap och var inte fördomsfull.

    (flagga som olämplig)

    Bibelns budskap uppmuntrar till eftertanke.Koranen ett slaviskt påbud. (2012-08-29 10:17:53)

    Doktorn och övriga slaviska anhängare av Islam

    Ursäkta mina tvivelsmål.Jag kan inte få ihop att Guds sista fulländade budskap för hela mänskligheten skulle gå via en person som varken var skriv eller läskunnig.

    Påstå att profeten avskaffade kvinnoförtryck och människors lika värde talar mot bättre vetande. All patriarkat vare sig de varit tillbedjare av islam eller tillhört något annat har begagnat sig av barnäktenskap. Enbart av politiska och maktskäl.

    Profeten gick emot Islam, när han gifte sig med Aisha. Han ursäktade sig med att han hade Guds tillåtelse.

    Hur bär ni er åt i norr när ni följer koranen? Bedja vid solens uppgång och nedgång? Bara 1ex. av orimligheter

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-29 08:28:28)

    Islam är inte bara en religion för araber utan islam är Guds sista fulländade budskap för hela mänskligheten. Islam är den religiösa evolutionens höjdpunkt.

    Jag är inte arab utan etnisk svensk.


    (flagga som olämplig)

    har inte diskussionen spårat ur rejält (2012-08-28 16:49:08)

    Doktorn och signaturen Svensk muslim sedan 34 år

    Om ni inte är från arabiska halvön läser ni inget annat än tolkningen av Koranen. Vilket som varenda beläst människa vet är som att sticka upp fingret i luften och känna åt vilket väderstreck det blåser åt. Jag betvivlar i allra högsta grad att ni kommer från Saudi då hade ni inte vågat skriva det ni gör.

    Samma sak har skett med Bibeln, där har man också ägnat sig åt ändringar som tidsandan tyckt sig behöva. Den första revolutionerande omändringen skedde år 325 vid konciliet i Nicaea. Då uteslöt man bl.a. reinkarnationen därför att man inte trodde att människan kunde hantera den kunskapen.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  2. Doktorn (2012-08-28 08:30:49)

    # Carl Sebastian af Phelling

    Vilka regler är det som alla muslimer bryter mot? Enligt ditt inlägg verkar det som om alla muslimer bryter mot Svea Rikets lagar.

    När det gäller att ljuga så verkar du bemästra detta, läs bara dina tidigare inlägg där du utan referens basunerar ut att profet Muhammed läst bibeln ordentligt.

    Ingen tvekan om att du är fördomsfull islamofob, som totalt saknar kunskap i ämnet.

    (flagga som olämplig)

    Carl Sebastian af Phelling (2012-08-25 20:17:30)

    Om det du påstår: "Koranen lär att man ska följa landets lagar man bor i, man får som muslim inte sätta sin religions lagar över landets lagar. FULLSTÄNDIGT FÖRBJUDET! Om landets lagar inte passar en så ska man som rättrogen muslim lämna landet och flytta till något annat land" så hade vi inte haft många muslimer id vårt land...
    Men du tycks var en äkta muslim: ljuga, ljuga, ljuga ...

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-23 11:09:02)

    #Carl Sebastian af Phelling

    Vad gäller arab kungen Aziz så har han gått mot islams lagar då han gift sig med fler än 4 fruar samtidigt. Han har begått synd enligt Koranen.

    Sedan ska du veta att om några fåtal muslimer bryter mot islams lagar så betyder det inte att alla muslimer gör det. Alla muslimer är inte likadana.

    Dra inte alla över samma kam!

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-23 11:02:58)

    Carl Sebastian af Phelling

    Profet Muhammed kunde inte ens läsa! Så naivt av dig att uttala om att han läste bibeln noggrant. Fick mig ett gott skratt när jag läste ditt inlägg.

    Sedan om muslimer gifter sig med fler än EN fru samtidigt i det land som förbjuder det då begår de brott mot landets lagar och Koranen lär att man ska följa landets lagar man bor i, man får som muslim inte sätta sin religions lagar över landets lagar. FULLSTÄNDIGT FÖRBJUDET! Om landets lagar inte passar en så ska man som rättrogen muslim lämna landet och flytta till något annat land. Profet Muhammed har sagt ATT ÄLSKA SITT LAND ÄR DEL AV TRON (som man bor i), annars är ens tro inte fullkomlig.

    (flagga som olämplig)

    Carl Sebastian af Phelling (2012-08-23 09:18:37)

    Är 1932 förenade Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Saud det inre av Arabiska halvön genom krigiska erövringar och då bildades kungariket Saudiarabien. Innan dess var detta område styrt av diverse beduinstammar med Hashimitiska dynastins som den ledande makten.
    När det gäller Guds påbud "ej fler än 4 fruar" så kan de vara intressant att veta att ovannämda kung av Saudiarabien hade c:a 50 fruar.
    När det gäller profeten M. så hade han tydligen läst bibeln noggrant. Han var tydligen duktig på att kopiera. Tur för er muslimer att han ej var född i Lappland för då hade den sk fastan under Rahmadan varit slutet på Islam med tanke på midnattssolen...

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  3. (2012-08-23 01:50:10)



    Svensk muslim sedan 34 år

    Profet Muhammad avskaffade slaveriet, avskaffade kvinnoförtrycket och införskaffade människors lika värde i Saudiarabien genom islam.

    ... och ådragit sig Din vrede.

    **********

    Några hot är INTE acceptabla i den här bloggen, vare sig de är förtäckta eller inte.

    Nu är diskussionen avslutad! Jag menar allvar. Alla tillkommande inlägg plockas bort.

    Dylika diskussioner hänvisas till annat forum än min blogg/Gun Ek.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  4. Svensk muslim sedan 34 år (2012-08-22 22:52:47)

    #same shit diffrent name

    Märks vilken kunskap du besitter. Känner du överhuvudtaget till historien.

    Profet Muhammad avskaffade slaveriet, avskaffade kvinnoförtrycket och införskaffade människors lika värde i Saudiarabien genom islam. Har aldrig funnits en sådan perfekt person som Profet Muhammad och kommer aldrig heller att finnas.

    Läs historien innan, just nu visar du bara hur fördomsfull du är.

    All lovprisning tillkomer endast Gud, den Nåderike, den Barmhärtige, Domedagens Härskare. Dig Allena tillbedjer vi och Dig Allena bönfaller vi om hjälp. Led oss på den rätta vägen, deras väg till vilka Du bevisat nåd, icke deras väg som har gått vilse och ådragit sig Din vrede. Amen.

    (flagga som olämplig)

    same shit diffrent name (2012-08-22 22:27:22)

    Svensk muslim sedan 34 år

    man kan förstå varför profeten var politiker. Han skiljer sig inte mycket från dagens politiker - hela handen i kakburken!!

    (flagga som olämplig)

    Svensk muslim sedan 34 år (2012-08-22 19:27:50)

    #Al-Haq anhängaren

    Koranen uppenbarades inte på en dag. Det tog 23 år innan Koranen uppenbarades fullkomligt.
    Innan Gud gav påbud om att man får max ha 4 fruar fanns det inga begränsnigar. Profeten och många av hans efterföljare hade flera fruar än fyra innan påbudet om max fyra fruar uppenbarades. Därför hade profeten och många av hans efterföljare fler än fyra fruar. Men efter uppenbarelsen så gifte sig varken profeten eller någon av hans efterföljare som hade fler fruar än fyra med några nya fruar.
    Så kom inte och säg att profeten kringått några regler, och du Al-Haq anhängare spetsa till dina kunskaper innan du basunerar ut din vilseledande påståenden. Må Gud öka din kunskap och respekt

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  5. Al-Haqq anhängaren (2012-08-22 15:04:36)

    Svensk Muslim sedan 34 år

    Undra vem som ljuger och tubbar på sanningen.

    Eftersom Muhammed ansåg sig vara en stor ledare gifte han sig långt flera gånger än han själv tillät sina efterföljare göra och mot slutet av hans liv hade han elva hustrur. Enligt Koranen kan en man inte ha fler än fyra hustrur.

    (flagga som olämplig)

    Svensk Muslim sedan 34 år (2012-08-22 14:40:59)

    Ge mig källa till:
    "Profeten har kringgått de regler, som han själv har satt upp, under ursäkten att han haft Guds tillåtelse."

    Sluta ljuga! Du har aldrig läst Koranen eller Haditherna. Jag har gjort det med svenska ögon i 34 år. Ingenstans står det om de lögner du basunerar ut. Må Gud vägleda dig och öka din kunskap och kännedom om det sanna islam.

    (flagga som olämplig)

    Svensk Muslim sedan 34 år (2012-08-22 14:36:09)

    (....forts)
    Under dessa tio år finns det ingen återberättelse om att någon muslim gifte sig med en sjuårig flicka, alltså samma muslimer som totalt förändrade sig själva och försökte sitt yttersta att efterlikna Muhammad på alla sätt, ingen av dessa gifte sig med ett barn. För mig är detta det största beviset att detta är en ren elak anklagelse utan grund. Dessa anklagelser är inget annat än ett försök att smutskasta Islam, dessa har fått så stor del i media att till och med en del muslimer som inte läst historien tror på detta.
    Om detta pågår någonstans att muslimska män gifter sig med sjuåriga flickor då följer de inte profetens exempel. Dra inte alla muslimer över en kam!

    (flagga som olämplig)

    Svensk Muslim sedan 34 år (2012-08-22 14:31:11)

    Wikpedia är ingen autentisk källa, vem som helst kan lägga till text i Wikipedia. Hadith och Koranen är autentisk källa - oförändrad.
    Att Aisha var sju eller nio år när hon giftes bort med Muhammad är ännu ett sätt att försöka smutskasta Islam. Aisha och profeten var förlovade i ca 2-3 år, därefter när hon var mellan ca 15-17 år så flyttade Aisha in hos profeten och deras äktenskap fullbordades.
    I den heliga Koranen står det att vi människor skall följa Muhammad för att uppnå Gud, med andra ord visar han vägen och vi bör följa hans exempel. Han gifte sig med Aisha när han var 53 år, de var gifta fram tills Muhammads död tio år senare.
    (Forts....)

    (flagga som olämplig)

    profeten fördrevs av de egna (2012-08-22 13:44:47)

    Doktorn

    nu tycker jag att du får skärpa till ditt resonemang. Pedofili eller tidelag är inget som offret gett sitt samtycke till.

    Här är det INTE någon Gud som satt gränser. Det är SVENSK lagstiftning!

    Dessutom är det så att det finns både homosexulla, transsexulla etc. samt pedofiler, tidelagsutövare inom den muslimska religionen precis som i alla religioner och ickereligioner.

    Profeten har kringgått de regler, som han själv har satt upp, under ursäkten att han haft Guds tillåtelse.

    Wikipedia:Det gällde även Aisha som var sex år när Muhammed slöt äktenskapskontrakt med hennes. Äktenskapet fullbordades några år senare när Aisha hunnit hunnit bli nio och Muhammed 54.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  6. Doktorn (2012-08-22 01:19:20)

    Till #Jag hör också vad Gud säger

    "Varje individ har sin uppgift att fylla under sitt jordeliv, utan några mänskliga tvång från vare sig politiska eller religiösa falanger."

    Tja, snart accepterar man väl också att man är född till pedofil. Och då börjar man väl även göra anspråk på att pedofiler också ska få frihet att praktisera sin kärlek för att Gud har skapat dessa människor och de har sin uppgift att fylla under sitt jordeliv.

    Eller varför inte tillåta människor utföra sex med djur, låt de också uttrycka sin kärlek.

    Är det så du vill ha det, att människan precis kan göra vad som helst?

    Det finns en anledning till att Gud sätter gränser för människan.

    PEACE!

    (flagga som olämplig)

    Jag hör också vad Gud säger (2012-08-21 20:36:48)

    Doktorn

    men kära doktorn, jag känner att jag har direktkontakt med Gud. Inte genom några av människan skrivna ord utan jag känner Guds oändliga kärlek och jag tror verkligen på den. Jag känner inte att Gud fördömer några människor för vad de har fötts till. Varje individ har sin uppgift att fylla under sitt jordeliv, utan några mänskliga tvång från vare sig politiska eller religiösa falanger.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  7. Totalt 59 inlägg

    Doktorn (2012-08-21 20:05:08)

    Jag bråkar absolut inte, utan förmedlar bara det som Gud sagt i de heliga skrifterna gällande ämnet. Guds Budskap kan varken du eller jag ändra på.

    Vill med all respekt också framföra att Gud aldrig skrivit böcker, utan Han förmedlar sitt Budskap genom uppenbarelser till Sina Profeter.

    (flagga som olämplig)

    själv skall jag ta fasta på det 3:e budet (2012-08-21 19:11:06)

    Doktorn har en egenhändig tolkad skrivning:

    du sk inte bråka....

    Den regeln borde Doktorn följa. Man skall inte bråka med de som inte är religiösa

    även stater har frångått när det passar. det jobbas på söndagar, tjänarsystemet är också upphävt och lite annat.

    Undra hur det gick till när Gud skrev böcker?

    biblen skrevs när inte politiken fanns. det var den tidens politik.

    (flagga som olämplig)

    Dosktorn (2012-08-21 19:04:39)

    Om vi avstår från den sexuella lössläpptheten vi har i världen kommer med all sannolikhet HIV, AIDS och andra könssjukdomar minskas samt att vi slipper uppleva att människor dör en för tidig död i dessa virus,sjukdomar.

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-21 18:12:02)

    I detta fall har Gud flera gånger om varnat genom uppenbarelser till olika profeter att människor ska avstå från praktiskt utövande av homosexuella aktiviteter.

    Den Gud jag tror på är Perfekt, Han har genom sina skrifter talat om för människan vad som är goda gärningar och vad som är ont.

    Kom ihåg att många statslagar är grundat på de saker Gud har lärt människan; Du ska inte stjäla, du sk inte bråka, du ska inte döda osv....

    För att kunna kommunicera med Gud måste man sträva efter Honom bl a genom bön och genom att utföra goda gärningar. Om man vill uppnå goda resultat måste man kämpa för att nå målet.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  8. Är Gud polikern, som inte står för sin skapelse? (2012-08-21 12:26:44)

    Det här är som en pingpong match. Endera säger si. Andra säger så.

    Men nog är det väl ändå rätt naivt att tro, att Gud satt ner sina tankar på pränt. Då är det väl lika rätt att i så fall kalla sagor, eller etikettsregler för Guds verk.

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-21 01:53:31)

    Gud har skapat allt, men Han har givit oss ett samvete, Han har berättat för oss i sina skrifter om vad som är gott och vad som är ont, vi har en fri vilja, vi bestämmer själva om vi ska välja Guds väg eller inte.

    Homosexualitet i form av praktiskt utövande är fullständigt mot Guds vilja. Läs GT, NT eller Koranen, i samtliga skrifter uppger Gud sitt avsky mot homosexuellt utförande, liksom Han visar Sitt avsky mot folk som dödar, ljuger, avgudar etc.

    Notera Gud är inte mot människor som har homosexuell läggning utan Han är mot det praktiska homosexuella utförandet.

    Om en homosexuell person tror på Gud bör denne följa Guds uppmaning och leva celibat och be om Guds väglening.

    (flagga som olämplig)

    Det finns inga gudar (2012-08-20 15:54:28)

    Den sk. Bibeln är en sagobok och har ingenting med verkligheten att göra.
    Det är tragiskt att människor fortfarande tror på innehållet och gör den till ett livsmantra.

    (flagga som olämplig)

    undra vilken religions Gud som är den rätta? (2012-08-20 07:10:54)

    Doktorn

    man kan väl hoppas för mänsklighetens bästa att du bara har det som signatur och inte som ditt yrke. Har Gud skapat allt har han även skapat de homosexuella. Varför de skulle vara belagda med kärleksförbud för att det inte behagar er den valsen får ni väl fortsätta att dra för era troende. Förstår att du tror att det är hjärntvättade analfabeter som gör sina kommentarer här. Men Koranen är nedtecknad av människohand på arabiska. Profeten med alla uppenbarelserna var inte ens skrivkunnig. Länk
    Översättningarna är tvivelaktiga som allt annat som bara är mänskliga tolkningar. Säkert också ändrad ett otal gånger och "anpassad" precis som bibeln

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-20 05:22:51)

    Så ni tror på att bibeln och koranen inte är Guds verk, då harni verkligen inte läst skrifterna i dess helhet.

    Tro vad ni vill, men Gud avskyr inte homosexuella, Han avskyr det onaturliga praktiska homosexuella utförandet.

    Gud vet bäst vad som är bäst för oss människor, vi är inget mot Gud.

    (flagga som olämplig)

    read (2012-08-19 21:36:23)

    Så sant så

    :-D

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  9. Så sant så (2012-08-19 20:17:36)

    "I hate the word homophobia. It's not a phobia. You are not scared. You are an asshole."

    Morgan Freeman

    (flagga som olämplig)

    Sunt förnuft måste råda vid alla tolkningar (2012-08-18 12:30:17)

    Caroline

    Bra att du kallar Gun för kära, men så liten är hon inte.

    Surorna har skrivits in efterhand och för många 100 år sedan i ÖKNEN.

    Ingen vet vad som hänt med texten vid varje översättning.

    Inte ens 3,5 miljarder utövare. Där dessutom en hel del av dem har olika tolkningar av Koranen. Det ser man genom könsstympning, burkor, hedersmord, terrorism mm.

    Griskött: Självklart kan man varken äta eller förvara griskött i öknen. Liksom på andra olämpliga ställen. Det vet i alla fall polarforskarna som dog av griskött som kryllade av TRIKINER!

    Homosexualitet: självklart uppmuntrade man till heterosexuella samlag.Hur skulle stamman i annat fall växa och ha framtiden framför sig.

    (flagga som olämplig)

    "Gottegrisen" (2012-08-18 07:54:19)

    Bästa Caroline ,,,
    Att Gud skulle yttrat något sådant om homosexualitet, är "bullshit!" på ren svenska. Även du måste förstå, att det är människor som ligger bakom sådana elaka skrifter!
    Om jag vore varmt religiös, så skulle jag vara väldigt försiktig med, hur jag handskas med sanningar, ej heller bära falsk vittnesbörd mot min nästa.
    Ett tips: ta del av hela innehållet i dessa skrifter och inte bara vissa väl valda delar. Fy skäms! Säger jag bara. Det formligen stinker om ditt hyckleri!

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  10. Gun Ek (2012-08-18 06:16:33)

    Caroline

    Jag kan bara ansluta mig till ett tidigare inlägg. OM nu Gud existera, har ni direkttelefonledningar till Gud?

    Det här är människors påfund och skrivningar inte någon GUD!

    Nu följer ingen fler kommentar från min sida. Ämnet är uttömt för min del.

    (flagga som olämplig)

    Caroline (2012-08-18 06:02:58)

    Kära lilla Gun,

    De tre största världsreligionerna med över 3,5 miljarder anhängare - judendomen, kristendomen och islam - i deras samtliga läror Toran, Nya Testamentet och Koranen, uppger Gud flera gånger om att praktiskt utövande av homosexualitet inte är bra och Han förbannar det.

    Menar du att Gud har fel?

    Gud är inte emot personer med homosexuell läggning, Han ogillar praktiskt utövande av homosexualitet. Hoppas du förstår skillnaden.

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (2012-08-18 03:59:54)

    Caroline

    Ja, du är homofob. Liksom de muslimer som anser, att det är emot Gud att vara homosexuell m.fl. Det är en ren kunskapslucka, att påstå något så förryckt!

    Nu har jag klargjort min ståndpunkt så väl, att ingen läskunnig kan missförstå mig. Dvs. OM man inte VILL missförstå och läser in sådant, som jag inte har påstått. Vilket du uppenbarligen gjort, eftersom du påstår dig ha hittat på webben där jag PÅSTÅS vara skrivare av att ALLA muslimska män är kvinnoförtryckare. Något som jag DEFINITIVT aldrig har skrivit och aldrig heller skulle skriva, eftersom det inte är sant!

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek - som aldrig kommer att tycka att Hudud är rimligt! Sedan finns annat inom rättsväsendet där vi har att lära av. (2012-08-18 03:46:15)

    Caroline
    Nu surrar du i nattmössan! Jag har aldrig någonsin påstått, att alla muslimer är kvinnoförtryckare. Det finns grenar av islam, som är djupt andliga.

    Jag vet inte vilka falanger du talar om, men JAG talar här om andra falanger, som definitivt inte lever efter samma regler, trots uppenbarligen samma ursprung: Koranen.

    Det är sannerligen skillnad på de muslimer som könsstympar, förser sina kvinnor med burka/niqab, begår hedersmord, det är helt lagligt att döda/stena kvinnan etc.

    Bl.a. de här kvinnornas upplevelser vänder jag mig emot:

    "En blomma i Afrikas öknen", Waris Diries

    "Levande bränd" av Souad

    Sätt dig in i hur saudiska kvinnor lever, så finns chans för ärlig diskussion.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  11. (flagga som olämplig)

    Caroline (2012-08-17 22:46:49)

    Gun Ek

    Du säger dig förstå att jag är homofob.....

    ....och jag förstår att du är islamofob som tror att alla muslimska män i världen förtrycker muslimska kvinnor Har allt läst dina yttrande på några ställen i webbdjungeln.

    (flagga som olämplig)

    en fru är tillräckligt illa (2012-08-17 20:58:15)

    du ledsna muslim i malmberget

    Du bor i Sverige om du bor i malmberget. här kan du inte vara gift med fler fruar. bara en fru annars straffas du för bigami i domstol.

    har du missat vad debatten handlar om?

    man blir less å höra hur Gud har förbjudit homo, gud tycker inte om homo. vadå har ni telefonkontakt?

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (2012-08-17 20:47:58)

    Ledsen muslimsk Malmbergbo

    Jag har inte hoppat på muslimer "hela tiden". Nu får du sansa dig!

    Det är väl snarare så att muslimer har hoppat på homosexuella och jag är rätt övertygad om att det finns muslimska homosexuella, säkert också transsexuella. Tar du åt dig av debatten är jag ledsen, kan verkligen inget göra åt den saken. Men jag kan inte förstå,att man skall använda Gud som något slagredskap, när man vill stigmatisera andra människor med annan läggning.

    Carolin, jag förstår att du är homofob. Du är bara att beklaga, att du inte anser att alla människor har lika värde.

    Jag har svårt att förstå det här själv, men inte så svårt att jag inte kan acceptera varje människa som de är.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  12. Ledsen muslimsk Malmbergbo (2012-08-17 20:31:36)

    #Gun Ek

    Varför hoppar du på muslimer hela tiden, vad har vi gjort dig.

    Jag är muslim och har en fru. Alla män i min släkt som bor i Bangladesh har endast en fru, trots att de har möjlighet att gifta sig med fler. Tycker det är oförskämt att du hoppar på muslimer som du gör, alla muslimer är inte likadana.

    Sorgligt.......jag har följt din blogg tidigare med intresse men det här var droppen

    (flagga som olämplig)

    Caroline (2012-08-17 20:17:45)

    Gun Ek

    Djur har inte det samvetet som människan har. Bra att du jämför människan med djuren. Slutsats: Homosexualitet = Djurisk handling

    (flagga som olämplig)

    jag tror att det är skillnaden mellan att vara negativ och acceptera (2012-08-17 20:05:23)

    Någonstans tycker jag att man som människa måste göra upp med sig själv och sina tankar, om andra människor, vars fotspår man aldrig vandrat i.

    Se filmen, som omtalas i bloggen:

    "Prayers for Bobby", som är verklighetsbaserad och handlar om Mary Griffith, som vägrade att vika undan sin tro om att böner skulle bota hennes son Bobby, från den homosexualitet han var född med/till.

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (2012-08-17 19:52:23)

    Klas

    det hedrar dig om du är religiös, att du inte har ett fördömande, eller tror att det hjälper med böner eller handpåläggning för att "bota" homosexualitet.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  13. Gun Ek (2012-08-17 19:48:32)


    JAG svarar de som tror, att vi glider ifrån naturen: Länk

    Jag önskar att man kunde hålla stackars Gud utanför alla dylika debatter, det är ändå ingen av oss som är direktuppkopplad.

    Sedan får man väl tycka att det är hur onaturligt som helst. Men det är också ett faktum.

    Likaväl som att födas och vara homosexuell också är ett faktum. Det är knappast något man ber om att få bli.

    I England och USA tar man hand om alla dessa som man faktiskt inte ens kan genetiskt könsbestämma. De föds både ock.

    Numera väntar man tack och lov in vad barnet själv själsligen visar sig att vara, innan man gör några ingrepp.

    (flagga som olämplig)

    Pride (2012-08-17 19:11:34)

    HIV-viruset sprids till största delen vid blodtransfusioner, barnfödslar, under amning, delande av spruta vid drogmissbruk. Även organ- och spermadonationer är stora smittvägar.
    Sexuella kontakter utan kondom har en lägre andel av smittspridningen.

    Homosexualitet är inget val men det är Homofobi.


    (flagga som olämplig)

    Klas (2012-08-17 18:59:43)

    Angående att homosexualitet skulle vara Guds verk så ber jag dig att läsa t.ex. Bibeln, vilket du säkert redan gjort eller inte lär göra, där det klart och tydligt står att denna värld inte är Guds värld utan Satans.

    Är det guds plan att det sker folkmord titt som tätt också? Jag förstår att du inte tror på Gud och kanske aldrig kommer att göra det men det finns gott om religiösa människor som inte utövar sin religion på det fördomsfulla sätt som du beskriver.

    Gud gav alla sin fria vilja och därför ska alla få tycka och göra vad de vill utan att någon religiös fanatiker eller expert ska försöka tvinga på någon sina åsikter.

    Ha en ruskigt trevlig helg :)

    (flagga som olämplig)

    Klas (2012-08-17 18:52:08)

    Jag tror på Gud och anser inte mig inte tillhöra något "utvalt" folk. Jag tror och anser att homosexualitet inte är något naturligt, eller ja, nu för tiden har det ju helt plötsligt blivit det. Ifall man inte ens är religiös eller tror på "något" så bör man ju fundera varför människan ska gå emot evolutionen?

    Och detta handlar inte på något sätt om att jag är trångsynt då jag respekterar ALLA människor, kriminell som laglydig, ful som snygg, homo xom hetero. Jag personligen kommer dock aldrig att se homosexualitet som något naturligt, det är bara att kolla på naturen som vi sakta men säkert glider ifrån.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  14. Gun Ek (2012-08-17 16:15:50)

    Doktorn

    Men snälla du! Du måtte tro på tomtar och troll också... Guds vrede? Det är sjukdomar de drabbas av. Gud har inget med saken att göra, vare sig Gud finns eller inte.

    Återgå du till din drömvärld, som inte existerar. Även muslimska män hoppar gladeligen över skacklarna och bryr sig inte om renlevnadstanken med en (1) kvinna livet igenom. Men de äger ju rätten att göra det till skillnad från deras kvinnor.

    Jag är en stor kicka, det går inte att vals med mig!

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-17 15:18:58)

    Så du menar att AIDS inte sprids på grund av den sexuella lössläpptheten vi har vi världen?

    Gud har genom sina sändebud och läror varnat människan att avstå från den sexuella lössläpptheten och klargjort att sådana handlingar är inte bra för människan. När människor inte följer detta påbud, ja, då har vi folk som blir drabbade med AIDS etc.

    Alla människor har frihet att tro på det de vill och leva som de vill, vill folk vara homosexuella så är det deras ensak, vill de ha sex innan äktenskap eller utanför äktenskap då är det deras ensak, men dessa människor bör ha i åtanke att de kan drabbas av Guds vrede i detta liv i form av sjukdomar som HIV, AIDS osv.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  15. Gun Ek (2012-08-17 12:14:27)

    Trevlig (surströmmings) Helg! - kan du säga. Skall jag käka surströmming lär jag bli rätt ensam kvar i huset. Min omgivning är lite förstånds obegåvade, som inte förstår sig på norrländska delikatesser. (Potatispalt däremot har de fått knorr på och suovas/renskav.) Men jag hörde att Sthlm-trakten var storimportör av den norrländska specialiteten. Men det är liksom fel färdriktning. Funderar därför att till veckan bege mig ut med surströmmingsburk och tillbehör till Fotö, där finns en ÄKTA gourmand.

    Beträffande Doktorns debattinlägg är det inte annat än sucka. Lika infamt som anledningen till ämnet. De är alla lika människofientliga, när man väl börjar studera dem i sömmarna.

    (flagga som olämplig)

    "Gottegrisen" (2012-08-17 08:32:15)

    Snälla Gun ... Du förstår väl att signaturen "Doktorn", bara har långtråkigt och skriver enbart i syfte att provocera. Skulle vara om personen ifråga, legat i träda 100 år eller mer och plötsligt fått liv!? Suttit med sin gåspenna och formulerat inlägget som någon annan skrivit ner med hjälp av dator.
    Eller en sann Laestadian kanske?!

    Trevlig (surströmmings) Helg!

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (2012-08-17 06:52:05)

    Doktorn

    Du vill alltså införa religioner för att människor skall sluta upp med att ha sex utanför en relation?

    Genialisk lösning! Då kan vi sålunda fortsätta att slå ihjäl varandra och spränga varandra i bitar, eftersom vi inte kan enas om vilken av våra gudar som är den rätte.

    Står det första april i din almanacka?

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  16. Gun Ek (2012-08-17 06:48:41)

    Doktorn

    Jadu, skalll man bli bedrövad eller skall man bli bedrövad.

    Jag tycker att du skall ta reda på hur AIDS´viruset uppkom. Inte var det pga. att vi har homosexuella, utan därför att vi har enfaldiga människor som tror, att allt här i världen kan man experimentera med!

    Experimentlustan gick av stapeln i Afrika och vänd blicken till Afrika och se var AIDS fått sitt fäste.

    Inte blir det så mycket bättre av att vi har förtropper, som nye näringsministern, Annie "bjuda flott" Lööf, som negligerar fakta kring HIV viruset. Trots att det finns goda och vederlagda beräkningsgrunder på den fronten.

    Tycka får man väl göra, men jag tycker att man har ett ansvar, när man tycker så allvarligt.

    (flagga som olämplig)

    Doktorn (2012-08-16 23:22:40)

    Gun Ek
    Homosexualitet är roten till AIDS. Gud har i alla världsreligioner sagt att man inte får ha sexuellt umgänge innan äktenskap, och att äktenskap endast kan äga rum mellan en man och kvinna. Tänk om människan lytt Guds påbud, då hade vi sluppit könssjukdomar och virus som AIDS, och på så sätt skulle många undgått att dö för tidig död.

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (2012-08-16 20:02:11)

    homopersoner är guds utvalda

    Javisst lika gärna som religionsfantaster tror, att det är de som är Guds utvalda. Det kanske är de utsatta, som skall visa vägen till människokärlek och till ett mer tolerant samhälle på lika villkor.

    Uppenbarligen håller något på att hända ute i världen med den förlegade kvinnosyn om att kvinnan skall stå vid spisen och föda barn: Länk

    Man kan väl bara hoppas att det sprider sig, eftersom det ändå är upp och ner med det mesta. Vore väl lika bra att göra rent hus med en gång.

    (flagga som olämplig)

    homopersoner är guds utvalda (2012-08-16 19:40:43)

    Gun jag gillar din tolkning av bibeln.

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (som har egen överproduktion, dvs 3 barn) (2012-08-16 13:21:42)

    Gaya
    trots allt är det glädjande nog 33 år sedan. Tyvärr har dessa 33 år inte förändrat människornas trångsynthet. Fortfarande är det trots all vetenskap tabubelagt och skamligt.

    Man kan dock glädjas åt att vetenskapen går framåt och även kommit fram till, att ibland går det inte ens att könsbestämma utifrån det genetiska.

    Just därför är det väl tragiskt att religionen fortsätter och tro på handpåläggning, böner, Guds ogillande etc.

    Skall man nu utgå ifrån den här Islamfalangens hänvisning till Bibeln, kan man väl lika gärna tolka det så, att GUD lade in i människans genetiska kod, ett hinder. Vi kan inte längre fortsätta, att föröka oss som kaniner...

    (flagga som olämplig)

    Gaya (2012-08-16 07:55:01)

    1944 I Sverige avkriminaliseras sex mellan personer av samma kön. Istället används sjukdomsdiagnoser för att kvarhålla homo- och bisexuella i mentalsjukhus tills de är "friska".
    1979 Socialstyrelsen tar bort homosexualitet ur registret över diagnoser i Sverige efter en ockupation av Socialstyrelsens trappa av cirka 30-40 "sjuka" homo- och bisexuella.

    1979 är inte länge sedan.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera