Google+ Followers

tisdag 21 augusti 2012

Det har länge snackats om västförbud. Vad hände med den debatten egentligen?

Tvärdog den bara, eller fick man annat att pyssla med?

Spontant kan jag tycka, att det är väl inte fel, när man själv kan välja sina kläder, eller attribut. En del föredrar att visa upp sig i skomärken med röda skosulor och andra är betydligt mindre upplysande om sina val.

Jag tror knappast någon av judiska härkomst uppskattade, att de tvingades  gå omkring med en gul Davidstjärnan i tyg, väl synlig på bröstet. Gjorde de inte det råkade de illa ut. Nazisterna införde den systematiska judeförföljelsen med denna åtgärd, av de arma judarna. Maktfullkomligheten tog inte slut där. Det skulle bli betydligt värre...

Det är alltid vanskligt med införandet av förbud. Man får nog tänkta till både en och två gånger, för att införa något systematiskt och vad det är för syfte och vad det är man vill komma åt. Grogrund eller de yttre attributen? Frankrike införde niqab och burkaförbud. Nu står en massa sympatisörer till den ryska gruppen Pussy Riot där och har helt plötsligt begått lagbrott, eftersom det är förbjudet att maskera sig offentligt.


Men på vilket sätt t.ex. Hells Angelsvästar, med rangordning och befattning, eller några andra av de här andra undergrupperna ikläder sig. Det tycker jag är en rätt bra upplysning. Man vet då också om det är vanliga motorcyklister, som enbart delar sitt eget intresse för motorcykelåkandet, eller om det är några med lite mer specialinriktade system för sitt motorcykelåkande.

Då behöver man inte fundera på den saken, vem man har att göra med. Sedan är allt upp till en själv att bestämma hur utfallet skall bli:

Det hela är solklart vad de har för position i samhället,

om man nu mot förmodan inte redan visste det
Eller hur...

PS. ovanstående västar finns på Skövde konstmuseum. DS.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar