Google+ Followers

torsdag 19 juli 2012

Det är kallt klimat.

Inte bara vädret.

"Hushänget" som skulle och spela en golfmatch idag igen, drog på sig... sitter du? långkalsonger under vindbrallorna. Det är mannen som normalt vägrar långkalsonger vintertid. Nu den 19 juli drar han sålunda helt frivilligt på sig långfillingar. 

Enligt GP var det samma väder idag, som det var 29 februari. Betvivlar inte uppgiften ett enda dugg. 

Själv har jag dragit runt i nattsärken hela dagen och har inga som helst planer att göra något annat. Gick ut en sväng på däcket för att fota dotterns outfit, men längtade snabbt in till värmen.

Vad består då den andra kylan av kanske du undrar. 

Ja, ärligt och uppriktigt blir jag mörkrädd av att öppna Göteborgs-Posten. Om både det ena och det andra skall jag skriva. Men först behöver jag sova på saken. Det är minerad terräng att skriva om de två olika sakerna, som fått mina nackhår att resa sig.  

Men liten historia av ännu en Norsk variant, däremot denna gång helt sann, kan jag i alla fall bjuda på för att fresta smaklökarna lite. Skall nämligen skriva om vårt besök i Skärhamn igår, men jag gör det inte idag.  Skall gå och vicka på tårna istället hade jag tänkt mig.

Jo, på väg upp till Skärhamn, hamnade vi en bilkö av dignitet och totalstopp. Inte det man direkt har med i planeringen, när man tänkt sig en liten tur i all enkelhet.
Nu tror du säkert, att jag driver med dig och alla norrmän, idag igen. 

Men se icke. Det visade sig att trafikstoppet berodde på en skördetröska, som tagit motorvägen från Norge. 

Enligt dagens GP hade geniet tänkt köra skördetröskan till Jönköping från Norge! Han hade följt GPS till punkt och pricka och då kan det ju inte annat än bli galet. Dessutom är det också så att man måste kunna stava rätt. - Det vet i alla fall den familj, som reste till ett semestermål med GPS-hjälp och hamnade någonstans på en av de Italienska öarna, utan att reagera! - Man kan väl med bästa vilja i världen inte påstå, att tekniken fört mänskligheten framåt.

Jag vet inte hur det är i Norge, men skördetröskor på motorvägar är absolut under inga omständigheter tillåtet, vare sig i Sverige eller mig veterligt något annat land i Europa.

GPS:en hade i alla fall visat, att han skulle köra av vid Rollsbomotet och där är det liiiite trångt uppe på viadukten för en skördetröska med uthängande grunkor. Det räcker nog med att använda ögonen för att kunna konstatera den saken.

Klantasch--let hade dessutom tagit sig över plåtskiljarna på vägen. Men vem vet, han kanske var van att köra över betonggrisar och dylikt med skördetröskan, eller rent av inte förstod, att man inte kan köra rakt över dylika hinder på vägbanan. Skördetröskföraren var tydligen av utländska härkomst. 

Ja, jag himlar med ögonen... NÄÄÄ... säger du det?! Det hade man ju inte kunnat gissa sig till.


Följaktligen var det stopp i båda färdriktningarna under röjningsarbetet. Skördetröskan läckte olja, det blir så när man försöker sig på att köra över något, som mer liknar tankshinder. Vägbanan behövde därför också saneras. En sk tunglyftare fick användas för att lyfta skördetröskan.

- Halleluja, som vi inom direktionen säger, inget är som väntans tider.

3 kommentarer:

 1. va? var det stopp på vägen upp? det märkte inte jag...

  - Bella

  SvaraRadera
 2. Det hände mellan sidorna 58 och 93!

  - mamma

  SvaraRadera
 3. av bilden att döma står hastighetsmätaren på 0 och av skyltningen att döma är det motorväg som bilen befinner sig på.Ja det verkar vara stopp! /detektiv Clouseau

  SvaraRadera