tisdag 22 maj 2012

Värmen, den riktiga värmen har Ä N T L I G E N anlänt!

Ett mått på verklig värme det är, när man kan sitta ute och äta lunch och även middag, utan att vara påpälsad. Bara sitta där i kortärmat, med bara ben och bara fötter och enbart njuta av tillvaron.Det är ett bra mått på att värmen i luften verkligen har anlänt.

Inte den där låtsasvärmen, som infinner sig i mars/april, när några huvudlösa hurtbullar ränner runt på stan i Göteborg, eller i skärgården, i kortärmat och kortbrallor. Bara därför att det är varmt i solen. Medan vindarna fortfarande isar blodådrorna vid första bästa anblick av de här avklädda typerna. 

Jag brukar tänka "å så kallar de oss norrlänningar för hårda typer som tål kyla". Medan det i själva verket är så, att jag håller på att falla ner död av frostskador bara vid anblicken på dessa bara armar och ben, som ränner runt i snålblåsten.

När jag som 35 åring fortfarande fick visa leg. på en av mina sällsynta besök på Systembolaget, kommenterade en god vän från Göteborg det hela som:

- Det är väl inte undra på att du får visa leg. på bolaget, ni är ju djupfrysta 9 månader om året däruppe i Malmberget.


2 kommentarer:

 1. Vad är det som landat på den stackars kvinnan som ligger därunder?

  SvaraRadera
 2. He he... jag har fått den bilden i ett mail från en lustigkurre, jag gissar att den knappast är självupplevd.

  Jag tycker att det ser ut som hon hamnat under en fluffig fettisdagsbulle, eftersom hon ser så glad och lycklig ut.

  Vad tycker du?

  Fick syn på mig själv i spegeln i profil, när jag satt. Vet inte riktigt hur det kom sig, men jag tänkte genast på den här bilden jag hade fått i min mailbox.

  Undra just varför?

  SvaraRadera