söndag 26 februari 2012

Allting blir helt plötsligt relativt,

- den 26 februari 2012, kl 12:40
då känns min knöliga sömn och illa åtgångna kropp pga. valet av sovställen något fjärran, när jag läser hur någon annans söndagmorgon är:

"Inget vatten och ett morgonhumör som en dag kan komma att bli min död... (någon kommer att slå ihjäl mig, och med all rätt!)"

Själv vaknade jag till ett strålande solsken, som vardagsrummet badade i. Jag vinglade upp glosögd efter lördagsnattens minst sagt märkliga innehåll.

Sedan barnvaktsuppdraget avslutades kring midnatt, då föräldrarna ramlade in från ett 40-års kalas och hämtade upp sin sovande telning, återvände jag till soffhörnet med TV:n på mycket låg ljudnivå. Jag vaknade till liv vid 4-snåret och insåg att hit hördes faktiskt inte grannens slamrande och gnisslande växthus. Växthuset har varit en evig nattplåga ända sedan de första höststormarna drog in och här blåser det mer eller mindre alltid från havet. 

Räddningen har alltför ofta fått bli med hörlurar på. Det finns en osviklig CD-bok, som är så dödligt tråkig, att jag somnar på två röda. Sedan när jag åter väcks av växthusinfernot åker de avglidna hörlurarna på igen.

Det har lett till allsköns tankar och fantasier. Alltifrån att jag kommer nog att få en ny sjukdom som kommer att klassas som hörlurssjukan, till att: "man kanske borde ladda CD-spelaren med någon språkkurs, eller materialet om IASB och IFRS i globaliseringens tjänst."

När jag gick på läroverket i Malmberget provade jag teorin om att lägga läxboken under huvudkudden för att se om överföring till hjärnan verkligen ägde någon form av sanningshalt. Jag kan bara konstatera att utfallet av den teorin blev tämligen skral. Men så har några nya intressanta teorier poppat upp så här in på år 2012.

Den nya överraskande hjärnforskningen hävdar, att vi minns framtiden. I påföljande nummer fanns det en ny forskning, som påvisade att vår intensiva jakt på naturtillgångar i underjorden, kan utlösa stora naturkatastrofer och därmed få fatala mänskliga och ekonomiska konsekvenser. Gruvdrift kan mao utlösa jordskalv, något som sannerligen man inte behöva vara forskare för att inse. Det räcker med att man är född på rätt ställe.

Då känns med ens käbblet om IASB och IFRS rätt ointressant i detta låtsasvärldarnas tidevarv, som inte verkar ha några gränser för hur långt svamlet och absurditeterna egentligen kan drivas.

På något sätt har grannens växthus lärt mig livets realiteter och det ledde till, att jag igår eftermiddag beklagade mig inför äldste sonen. Jag berättade hur jag nu hade kommit till en gräns där jag frammanat bilden av hur jag står där i bara nattskjortan, gummistövlarna på. Det långa håret i bästa Madam Mimfrisyr fladdrande för vinden, beväpnad med ett baseballträ, därute vid det skramlande och gnisslande växthuset, mitt i mörka natten, med endast månen som åskådare och vittne.

Åt det skrattade han dock endast rått och hjärtligt. Det blev istället ett handfast råd om att jag skulle istället inköpa några rullar silvertape hos Biltema. Om det sedan var en fredlig lösning på problemet förtäljer inte rådet. Men silvertape runt hela växthuset skulle nog bli en permanent lösning påstod han. Grannarna skulle få en egenkurs i tålamod, när de skulle riva och skrapa av silvertapen.

C'était tout !

Tavlan hänger på en av vårdavdelningarna på Vidarkliniken och är av favorittavlorna som min dotter har.



1 kommentar:

  1. Totalt 4 inlägg

    Gun Ek (2012-02-28 09:24:39)

    OK nytt försök till att förklara...

    även Malmberget ÄR en gammal vulkan sålunda är detta scenario INTE uteslutet enligt de nya forskningsrönen. Nu blir det inga fler inlägg från min sida. Läs istället befintliga handlingar som finns, det finns mängder av fakta att tillgå.

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (2012-02-27 17:08:57)

    Ett förtydligande eftersom jag fått telefonsamtal om uppgiften i bloggen:

    "ny forskning, som påvisade att vår intensiva jakt på naturtillgångar i underjorden, kan utlösa stora naturkatastrofer och därmed få fatala mänskliga och ekonomiska konsekvenser."

    Förklaring: När grundvattnet påverkas, uppstår fickor i underjorden, som blir förödande och utlöser skalven.

    (flagga som olämplig)

    Gun Ek (2012-02-26 19:54:38)

    sova behöver varenda människa

    haha... jo, det kan man väl kanske tycka. Mannen i huset går nog att föra sansade samtal med... men han lever inte ensam. (*_*)

    (flagga som olämplig)

    sova behöver varenda människa (2012-02-26 16:58:27)

    vad har du för grannar? går de inte att säga till?

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera