lördag 14 mars 2009

Vad har du nu "bänglat" till det?

den 14 mars 2009, kl 12:21


brukade min mamma säga till mig, när jag verkligen hade just "bänglat" till det. Men jag undrar vad hon skulle ha sagt om SE-bankchefen Annika Falkengrens och Wallenbergarnas minst sagt korkade beteende. DET är nog att ha "bänglat" till det rejält!

Påstå att man inte kan läsa innantill, när man driver att dylikt bankföretag och investmentbolag, det duger faktiskt inte alls! Regeringen har satt upp kriteriet, för att någon bank skall få vara med och få bankstödsprogram, bankernas toppchefer måste avstå bonus - rörlig lön. Det kan inte vara så svårt att förstå eller läsa sig till, det är bara några få rader! Men vad gjorde nu lilla bankchefen Annika Falkengren och Wallenbergarna?

Ja, söte Jesus, de här som skall vara så smarta i förhållande till oss vanliga bonnläppar! Har ni tänkt på att så fort de öppnar munnen, låter de som någon form av riktiga rövarhistorierberättare. De hade verkligen på fullt allvar tänkt sig köra sitt eget race, på sina egna villkor i vanlig ordning. Nu har man fejkat ett "förlåt då, men vi var inte läskunniga, vi skall genast inordna oss och i nästa andetag säger de: vi vill ha pengar från bankstödsprogrammet".

Så fasen heller att de skall ha! De lever som om hela huvudet är löst klistrat på axlarna. Har man råd att ligga och guppa på hotell för 100 000:-/person för ett (1) dygn, är det sannerligen inget som svenska skattebetalare, skall sponsra på något sätt. Nån´jädrans måtta på dårskapen får det väl ändå vara!

SE-banken är inte de enda, det är bara att granska chefslönerna på Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank, Icabanken, SBAB eller AMF! Hos AMF får drygt 2 miljoner kunder sänkta pensioner, men ledningsgruppen i bolaget får dela på 17 miljoner kronor i bonus, förutom SMÄLLFETA löner! AMF skall föreställa fackens och arbetsgivarnas pensionsbolag. Är inte detta straffbart, då vete gudarna vad som kan vara det? Kan man överhuvudtaget komma närmare svindleri?

Det var länge sedan jag läste om "Folk och rövare i Kamomillastad", men nog önskar jag ibland, att det fanns någon "Slaktare och Bagare" även i verkligheten, som satte stopp för rövarna.

Wallenbergarnas privata lilla bank lär nog med det egna penningbolaget Investor, klara av det här eventuella problemet, som skulle kunna uppstå.

Statens pengar kan sannerligen satsas i något mer behövligt.

Den ursprungliga stiftelsen som grundaren i den Wallenbergska familjen i sitt testamente lade kriterier för, har efterkommande Wallenbergare skickligt dribblat sig förbi och uttagen är inte små, trots att det inte varit grundarens avsikt överhuvudtaget. Ordalydelsen i testamentet är att de INTE skulle kunna bilda sig egna privata förmögenheter på stiftelsens bekostnad. Länsstyrelsen som är satta att kontrollera stiftelser har inte mycket att sätta emot rent juridiskt. Den nuvarande lagen är tämligen tandlös och Wallenbergarnas privata förmögenheter har bara växt och växt och växt. Så nog kan Wallenbergarnas imperium reda ut sin egen soppa själv. Det lär de dessutom vara fullt kapabla till, de har varit med förr och inte lär det behövas startas insamlingar för att de skall överleva.

Jag tänker på en liten smålustig episod, som jag "ramlade över" när jag satt och gjorde den omfattande researchen inför SKF:s 100 års jubileum. Det hela utspelade sig när SKF:s grundare, Sven Wingqvist, som hade ett stort socialt rättspatos, skulle presentera en person, Torsten Henriksson, för Jacob Wallenberg.

- Henriksson skall jag presentera dig för en typisk kapitalist! Henriksson det här är doktor Jacob Wallenberg, sa Sven Wingqvist.


Jacob Wallenberg hälsade artigt på Henriksson och vände sig därefter till Sven Wingqvist, surnade till och muttrade:

- Du är väl själv kapitalist!"


- Ja, men lägg märke till att jag sa "typisk", med det menar jag en kapitalist som inte unnar andra någonting, svarade Sven Wingqvist.

1 kommentar:

  1. Jag kan bara instämma i det du skriver.
    Det tråkiga är att de tycker att de är värda
    sin lön/bonus. Men så är det med psykopater.
    Förr så satt dom inlåsta på mentalsjukhus
    där de inte kunde göra någon skada.
    Dessutom så tror de att de kan ta med sig
    pengarna när de dör, vilket också hör till sjukdommen.
    Anmäl >RS (2009-03-19 00:02:43)

    SvaraRadera