Google+ Followers

söndag 26 september 2010

Söker du ett utmanande jobb med lön under 10:-

- den 26 september 2010, kl 17:31

förstora
om dagen.

Är kvinna, minst 20 år. Frisk med god kondition och en del lite andra egenskaper, som du kan läsa om på http://www.varldenstuffastejobb.se/

Kooperation Utan Gränser söker dig som kan tänka dig en korttidsanställning där:

Lönen är under 10 kronor dagen (1,25 USD)
Arbetsdagen oftast varar från soluppgång till solnedgång
Du arbetar med hårt kroppsarbete både i jordbruket och i hushållet
Det saknas kollektivavtal, medbestämmande och elektricitet

Du behöver inte känna dig ensam. Cirka 700 miljoner bondekvinnor i fattiga länder jobbar redan under de här villkoren. Just nu är det kvinnorna i byn Kirwara i Kenya som behöver ett extra handtag under sådden.

Men även om arbetsvillkoren är tuffa så kommer du att möta framtidstro. I byn sker gemensamt arbete för att förbättra livsvillkoren och Kooperation Utan Gränser driver biståndsprojekt. Att satsa på kvinnliga småbrukare är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom. Du hjälper till i jordbruksarbetet, men ska även dagligen dag informera hem till Sverige om din arbetsdag. Arbetet pågår under tre veckor.

För att fullt ut komma in i gemenskapen och dela vardagen på lika villkor är en egenskap helt avgörande. Att du är kvinna. Sista ansökningsdag är 4 oktober.

Börja gärna redan nu att fundera på vad du ska packa i resväskan. Får du jobbet lyfter flyget från Arlanda den 8 november klockan 21.00.


*********

Helt otroligt vilka volontärjobb det finns nu för tiden, där man skall söka i bästa castingform för att ens komma med. Behöver "gamla svenska hederliga Kopra" verkligen dessa nya grepp för att locka människor till volontärarbeten, som det finns gott om ute i världen till världens behövande?

3 kommentarer:

 1. Debatten startad av Väntar med spänning!
  Startad: 2010-09-27 20:33:15

  Det finns 6 kommentarer.

  Till skillnad mot Gun förstår jag varför facket inte gör något radikalt.

  ----
  jaha och vad menar du att det skulle bero på?

  Eller är det kanske så att du delar min uppfattning om toppstyret inom facket, som jag drar över samma kam som det i övrigt korrupta som förekommer ute i samhället, där man spelar under täcket och där det är den "lilla människan" som ständigt sitter i kläm och får betala.

  Anmäl >Gun som undrar vad din hypotes är om facket (2010-10-02 10:20:13)

  Sverige har avancerat från sjätte till en delad första plats som det land i världen som är minst genomsyrat av korruption enligt Organisationen Transparency International som publicerar korruptionsindexet varje år, skrev SvD.
  Uppdrag Gransknings skrap på ytan i Göteborg påvisade indirekt att OTI inte har den blekaste aning om hur korrupt Sverige är. Sverige är med högsta sannolikhet ett av världens mest korrumperade länder. Och frågan är om inte korruptionen i Gällivare kommun är Sveriges värsta. Miljoner kr av allmänna medel gavs till privatägda Fjällnäs, kommunstyret skänkte värdefull mark, hyreshus med annex till LKAB osv osv. Kurirens och NSDs lokalreportrar ligger väldigt lågt då det gäller journalistiskt grävande och att avslöja.
  Anmäl >Till skillnad mot Gun förstår jag varför facket inte gör något radikalt. (2010-09-30 09:48:32)

  SvaraRadera
 2. Bror Wennström
  Det är sorgligt. Dessa avarter har vi sett mycket av här i Göteborg. Ungdomar som blir utnyttjade och i bästa fall fått en mycket klen lön, som inte ens är värt namnet lön. Jag kan inte förstå att facket inte gör något radikalt åt det hela. Dylika företag borde stoppas omedelbart i vart fall någon form av svartlistning borde det bli när man inte betalar ut skäliga löner under skäliga villkor. Värst av dem alla är dessa callcenters, där blir det inte sällan så att de blir mer eller mindre utan lön för utfört arbete.
  Anmäl >Gun (2010-09-29 22:08:06)

  Gun! Företagsbolaget i Gällivare i sitt koncept till arbetslösa, genom Nina Eriksson (S) politiker uppmanar arbetslösa även kvinnor. STARTA INTE EGET- INTE SÖKA JOBB, KOM TILL OSS! FÖRETAGSBOLAGET i Gällivare konkurrerar ut arbetsförmedlingen. Vad deras erbjudande avser, tror jag vara att arbetslösa blir HYRES-produkter i bemanningsföretag. Konceptet bfinns på F-bolagets hemsida. Avtalsenliga löner nej, avtalas mellan hyresprodukten och uthyraren Nina Eriksson F-bolaget! Kan bli mer än 10 kr i tim. i bästa fall!
  Anmäl >Bror Wennström (2010-09-29 14:52:45)

  Jag försöker alltid i möjligaste mån hjälpa människor, som jag inser befinner sig i nöd av något slag. I ditt fall är det dessvärre inte till någon hjälp med att rekommendera dig, att uppsöka någon av optikerna på orten, eftersom de endast avhjälper synfel och inte tunnelseende.

  Dina räkneproblem är dock betydligt lättare att åtgärda. Du tar helt enkelt gråstenar för de vanliga bloggarna och så kan du använda andra stenar av annan färgskala för bloggar som handlat om LKAB. På så sätt kan du synliggöra procenträkning som du gått bet på.

  Visserligen är det inte lösningen på hela din problematik, men iaf en lite hjälp på traven!

  Synd att "Kopra" inte hade något hjälpprojekt till er som blivit bitter för att vi andra ser vad er heliga ko LKAB gör.
  Anmäl >Gun (2010-09-28 15:45:46)

  6 blogginlägg utan att LKAB omnämns, nu får du skärpa dig. Jag förväntar mig inom kort en bitter djupdykning i NSDs senaste artikel om LKAB.
  Anmäl >Väntar med spänning! (2010-09-27 20:33:15)

  SvaraRadera
 3. Signaturen "Väntar med spänning!"

  Ja, aldrig verkar en del av er nöjd. Skriver jag om LKAB så är det åt skogen och skriver jag inte om LKAB är det också åt skogen.

  Man kanske kunde bestämma sig?

  SvaraRadera