Google+ Followers

tisdag 12 oktober 2010

Skulle du klara av att ha schemalagt kissande?

- den 12 oktober 2010, kl 22:51

förstora
På äldreboendet Slottsgården i Sölvesborg där har man nu ett schema över när de boende skall få kissa.

Knäppgöken, enhetschefen på äldreboendet, Ewa Lundgren, hävdar att det inte handlar om besparingar, utan att syftet är att "öka livskvaliteten för den enskilde vårdnadshavaren".


Jag tycker att man borde schemalägga Ewa Lundgrens eget skvalande så att hon får "ökad livskvalité".

Dessutom borde man inte snåla på det hela, eftersom hon verkar vara en så frikostig och omtänksam människa, utan hon borde verkligen få en rejäl "förhöjning av livskvalitén". Kanske det skulle funka med att kissa två gånger i veckan, för att hon skall få ut det ultimata av den "förhöjda livskvalitén"?

4 kommentarer:

 1. Debatten startad av kissan
  Startad: 2010-10-13 07:24:52

  Sidor: < 1 2 >

  Det finns 11 kommentarer.

  Alla borde bli överlyckliga! Hur många gånger tror ni att personer på särskilda/äldre boenden kommer på toa utan schema? En klar förbättring att få gå på toa 6 ggr per dag...
  Anmäl >Fjollanta (2010-10-24 19:38:35)

  Nämen det är väl bra gjort av enhetschefen? Hon har säkert fått idén från den lag som reglerar hur ofta hundar skall rastas. Genom att införa detta på äldreboendet får de äldre samma rättigheter som våra husdjur, vilket torde vara en förbättring mot dagens behandling av våra äldre.
  Anmäl >rogohm (2010-10-17 11:27:39)

  I Gällivare kommunfullmäktige kan politiker gå på toaletten, gå ut och röka, ut och tala med pressen mitt under pågående sammanträde. Det är bra! Frihet under ansvar! Sen är det dock lite tråkigt att det endast är ett fåtal som finner det viktigt att surfa på internet under fullmäktige! Aftonbladet är avkopplande läsning i de annars så tråkiga kommunalhandlingarna.
  Anmäl >Den virtuelle teknisten (2010-10-15 12:54:44)

  SvaraRadera
 2. Fritt kissande är ett otyg. Som kostar pengar och tjänster. Schemalakt kissande på äldreboenden bör införas med det snaraste efter intepellation och motion av kommunisterna som värnar skattebetalarnas pengar. Fritt kissande är ett otyg. I Nord-Korea kissar man bara på Ledarens order. Vilket besparar många pengar som kan gå till bättre ända mål än kisseriet. Har ni känt hur det stinker av urin i äldreboendena? Där kissas det stup i kvarten. INFÖR SCHEMA
  Anmäl >PRO Stata (2010-10-14 20:52:29)

  Men i riksdagen går de på toaletten när de känner för det! Vid omröstningar så är vissa i USA och andra på toaletten. Borde bestämt införa schemalagda kisspauser och närvaroplikt, för politikerna, vid riksdagens sammanträden! Om de bajsar ner sig så kan de sitta och skämmas i sin avföring till allas förtret! Lika för alla!
  Anmäl >Fredric (2010-10-14 12:49:26)

  Det betyder att måste man införa speciella kisschema på äldrevården, fungerar den verkligen dåligt idag + alla annat som ständigt uppdagas. Rätt till bra äldrevård oavsett vart i landet man bor, borde vara en självklarhet.

  Regeringen kan göra något vettigt: Utred hela äldrevården. Vore betydligt bättre att lägga pengarna på, istället för att hålla på att flytta statliga verk kors och tvärs i Sverige.
  Anmäl >iakttaget (2010-10-14 08:23:47)

  SvaraRadera
 3. Om sånt måste schema-läggas ser framtiden mörk ut...
  Anmäl >vårdelöst (2010-10-14 01:34:48)

  Jag med prostata bekymmer, urinrör förträngningar, klämd urinblåsa. Upp på natten i värsta fall 5- 6 gånger skulle uppleva positivt med schema lagd kissande. Då skulle jag kunna förlita mig istället till väckarklockan än dom naturliga signalerna. UPPROP! en väckarklocka behövs om hur äldre behandlas, tack GUN för att dragit upp fjädern i V-klockan.
  Anmäl >Bror Wennström (2010-10-13 14:29:46)

  Håller med "kissan". Man kan förfasa sig hur mycket man vill över hur vården av gamla ser ut, men det förändras den inte av. Att då försöka göra det bästa man kan med bra strategier är väl bra?! Är busschaufför som måste förhålla mig till mitt schema för "kisspauser". Att ha en viss regelbundenhet är väl inte skadligt?
  Anmäl >Inngrid (2010-10-13 13:03:53)

  kissan, det var det värsta vilken öm tå det här var då.

  I nyheterna från TT var det verkligen inte fråga om något som du talar om. Därför hade det varit roligt att veta om du själv jobbar på detta aktuella äldreboendet och varit med om detta schemalagda kissande.

  Jag vet inte om det är gnäll, när man den ena gången efter den andra ser hur de äldre behandlas värre än jag vet inte vad. Men du kanske tycker att det är ok att låsa in senildementa där det inte finns någon personal att tillgå under hela natten.De är uttorkade. Eller att man skiljer på äldre för att den ena inte kvalar in i boendet. Eller lämnar de gamla vind för våg, att de inte ens saknar dem förrän ett helt dygn efteråt.

  Är det att gnälla, då är jag isf en stolt gnällare. Den titeln blir lätt att bära för mitt vidkommand
  Anmäl >Gun (2010-10-13 10:57:06)

  SvaraRadera
 4. Bättre än att inte få kissa alls. Idag ligger många i sittt kiss med blöjor på och kan bli liggandes i timtal utan ombyte. Bättre de går på toa efter schema. Det är inte så att de INTE FÅR kissa på andra tider men då blir det i säng eller blöja. Många kan inte ens förmedla sin önskan om att de är kissnödiga på grund av demens och liknande. Men allt går att gnälla över när man inte vet ett skvatt.
  Anmäl >kissan (2010-10-13 07:24:52)

  SvaraRadera