Google+ Followers

fredag 27 november 2009

Pling pling. Det som göms i snö,

- den 27 november 2009, kl 01:56

förstora
kommer upp i tö pling pling.....

Själv undrar jag om Robert Broberg inte får skriva om texten.

Snön hann väl nätt och jämt lägga sig i kommunen och röja undan spåren efter de där rullatormarodörerna, som kör runt med stor bultsax i sina rullatorkorgar och klipper ner den nya julklappsinvirningen från LKAB till alla malmbergares stora glädje. Stor glädje i alla fall om man skall tro den där kommunikationsdirektören, som LKAB har lagt sig till med. Jag undrar om hon inte trots allt är någon ny sorts väckelsepredikant, eftersom hon talar om åt folk att de alls inte har det så illa, det är bara vad de tror att de har!

Laestadianismen har man ju hört talas om, men Lkabnismen var sannerligen en ny trosriktning. Men man kan bli häpen för mindre. Här i Göteborg skall Saudiarabien bygga en stormoské, allt är klappat och klart och spaden är dängd i backen! Nu menar jag ju inte med det att Lkabnismen satsar så stort, utan de nöjer sig med Gunillaskolans f.d. lokaler, trots att det är ett jädrans slarvbygge gjort av kommunen. Det är lika illa med alla andra hus i Malmberget, som är så vansinnigt slarvbyggda, att de inte klarar av dagliga smällarna året runt, år ut och år in och i alltmer kännbara smällar (smällar=ett nytt ord som LKAB slänger sig med), plus en massa eskalerande gruvskalv. Än värre skall det bli, säger Lkabnismens predikanter i en mun.

Men jag kläckte den där idén redan i våras, att regeringen som åtagit sig att hjälpa Kina med jordbävningssäkrade hus, de borde verkligen vända näsan åt Malmberget till, de är ju själva ägare till LKAB. Ty där finns inte ett enda hus skadat av LKAB:s gruvverksamhet! De har dessutom instiftat en ny rättsordning, eftersom det är de som fått skador på sina hus som äger bevisbördan istället för precis tvärtom! De har mao instiftat en stat i staten, det är inte dåligt mascherat av en ny trosriktning, som bokstavligen stigit rakt upp ur underjorden! Inte utan att jag undrar vad deras "Gud" heter. Det kanske är "lillsmällen".

En annan predikant från Lkabnismen är nog den där hedersknyffen Christina Dahner-Lindqvist, ni vet hon som Hans-Olof Johansson på Majorsgatan i Malmberget, försökte ha en mailväxling med efter hennes uttalande i radion, som jag skrev om i en tidigare blogg http://www.nsd.se/blogg/lokal/bloggentry.aspx?place=G%E4llivare&blogg=3808732&entry=5016655 Hon lät meddela honom, citat:

"Situationen i Malmberget kan upplevas som mycket jobbig för de som bor där, och då utav flera orsaker. Det gör den också för oss som arbetar med seismikfrågorna för att förändra/förbättra den situationen. Vi har en brant inlärningskurva och offantligt mycket arbete framför oss hela tiden som aldrig sinar. För vi tar detta mycket seriöst."

Synd bara att hon aldrig definierade varför "situationen i Malmberget kan upplevas som mycket jobbig, för de som bor där och då utav flera orsaker". Ja, jag menar det hade ju kanske underlättat för de som bor där, om de kunde få veta det. För just nu förstår ju de ljushuvudena inte vad de skall tycka och tänka om sina livsbetingelser, eller något annat heller för den delen, som rör dem själva.

Man kan som malmbergare inte göra sig förstådd med Lkabnisterna, som talar i tungor som ingen malmbergare överhuvudtaget nånsin hört, eller begriper! Det är nästan som den där boken "Män är från Mars, kvinnor är från Venus". Jag såg på bokens omslag, att det är ju faktiskt LKAB:s logga (de är helt enkelt marsianer!) De ser likadana ut, men de talar inte samma språk, enkelt förklarat. I vart fall verkar de här Lkabnisterna inte komma från samma planet, som vi malmbergare. Det råder en svårare form av "Babels torn" i kontakterna.

Men det kommer nog säkert det också, som ett brev på posten det också, då vi får veta hur svagt begåvade vi är, eller förresten det har de ju redan meddelat via Presseminariet.

Hon förklarade också i mailet till Hans-Olof på Majorsgatan, att hon inte hade svarat för att hon hade jobbat dygnet runt en längre period och var helt slut. Därför erbjöd sig Lotta Fogde att göra det åt henne. Tja, vi förstår att det inte kan vara lätt att ha ett nystartat trossamfund att hantera, med Sidoundersökningar, presseminarier i seismik, radio & övrig media, flera gruvras, sammanställning utav de data de har från det befintliga seismiska systemet och vibrationsmätarna i Malmberget och oväntade gruvskalv från både höger och vänster, upp och ner och Bergmansgatan och snabbutrymning av hus på Prinsgatan och gudarna vet allt som surrat runt i luften på sistone av påstådda sprickor på Gällivarevägen....

Nej, visst ja, den kom visst bort i hanteringen. Nåja, sprickan i backen som är belägen vid Ringvägen 35, men som inget har att göra med den svaghetszon som finns vid Ringvägen 33?!? Jo, det blev ett jädrans torkade av dataskärm och tangetbord, eftersom jag min vana trogen precis hade tagit en rejäl klunk kaffelatte just precis när jag läste jämförelsen Ringvägen 33 med 35 och mindes mycket väl vad som hade stått i VBB VIAK:s utredning.

Ett positivt med Lkabnismen är i alla fall, att jag fick inse att jag inte alls var en sådan snigel i alla lägen. Lätt hade jag kunnat ge den där Susanna Kallur en riktig fight på korta sträckan arbetsrummet - köket tur och retur. Det trodde jag definitivt inte om mig själv! Speciellt inte i den slaka dagsform jag varit här ett tag, då t.o.m. Hagabadet har fått lysa med sin frånvaro. Men jag tyckte att det räckte med att läsa allt vad den utmattade damen hade gjort, jag blev svettig bara av att läsa och filosofera ut vad hon inte hade tagit upp i sin uppräkning. Inte undra på att hon sover som en stock när hon övernattande befinner sig i Malmberget och bara hör smällarna "då och då". Undra om hon faller i djup koma i en vanlig hederlig hängmatta? Sjömän ute på de rullande haven använder ju sig av det knepet. Det kanske rent av är en ny affärsidé jag sitter här och kläcker, har du tänkt på det?

Håhå ja ja. Minsann. Julen kom tidigt i år i Malmberget. Nästa lika tidigt som på IKEA, där de första julsakerna plockades fram redan i slutet av september.

Men det är rent förvånande hur pigga de där pensionärerna är trots allt i den kommunen. Tänk bara på det här härliga gänget från PRO-sällskapet som dansade in på pensionärshemmen och lyfte stämningen till röda rosor på kinderna och solsken i blick.

Inte nog med det. Det visar sig att trenden tycks verkligen hålla i sig bland pensionärerna där i kommunen. De börjar bli förvånansvärt pigga även ute i byarna! För nu skall här sandas, skottas snö och hållas isfritt ute i byarna, så att hemtjänsten inte trillar omkull. Det är ju helt otroligt vad pensionärerna nu för tiden klarar av, fastän de har hemtjänst! Jag satt och filurade över de få droppar, som återstod av min kaffelatte när jag läste. Det var inte utan att jag kikade ut genom fönsterrutan och tänkte på, att det vore rätt bra om vi hade fler pensionärer även på det här villakvarteret. Tänk då skulle vi kunna avbeställa den där traktorn, som vi får kosta på att ploga våra samägda gator. Det måste väl gå att använda samma plogmodell, som man hade på sparken, när man var liten pallevante och tog sig genom snömassorna, som en fullfjädrad fjällämmel i Malmberget.

Den måste väl passa rullatormodellen också. Då skulle man faktiskt kunna avveckla plogbilarna efter vägarna från byarna och in till Gällivare. Då kunde de pigga liven ploga upp vägen samtidigt, som de gjorde sina lasarettsbesök, eller andra livgivande besök. Men framförallt skulle hemtjänsten kunna passera riskfritt. Det är nog det som Kommunstyrelsen i Gällivare menade, när de beslutade om att "behålla en levande landsbygd". Det är nog mer än den här korvkäkaren i Malmberget skulle klara av.

Inte blev mitt filurande så mycket mindre av att jag satt och funderade på hur många korvsorter den där korvkäkaren till dags dato har presenterat bland sina inlägg. Just nu verkar han inne in någon form av fullständig korvorgie, det är ingen ensam korvkrake som ligger där och skramlar runt på kylskåpshyllan längre! Han tycks käka alla möjliga och omöjliga korvsorter, som ingen tycks ha något grepp om att de överhuvudtaget existerar.

Som om det inte kunde vara nog. Han käkar sin korvmeny, den ena efter den andra, numera i liggande ställning, ute i det fria tillsammans med trådrullar (!) och nu tycks han ha övergått till 40 cm korvar som han med trådrullens hjälp rent av doppar ner i hålen i backen på Ringvägen, innan korven slängs upp på hans mage, varvid förlust av trådrulle tycks bli ett faktum. Dock surrar han för tillfället helt förvirrat om någon Münchhausen. Han tror kanske att han är en flygande korv istället för kanonkula, eller rent av Greve Münchhausen, eller så har han bara sett filmen och har svårt att från den liggande ställningen förstå vad som är upp eller ner i tillvaron.

Häpnandsväckande är väl bara förnamnet.

Ja, nog hade vi väl en och annan "byfåne" förut också i Malmberget. Men jag förstår att de måste ha varit lightprodukter, i jämförelse med den här korvkäkaren. Det är så jag funderar på att ta kontakt med Arvid Carlsson Institutet här i Göteborg, de vill ju gärna utveckla sin hjärnforskning, jag tror bestämt att de skulle hitta en ny sjukdom också på kuppen "galna korvsjukan". De har nog aldrig räknat med att korv kan ha en menlig inverkan på hjärncellernas fortlevnad.

Ett tag har jag suttit här och funderat om jag inte borde ägna mig åt ett rikligare intag av olika korvsorter, det verkar ju befrämjande i viss riktning. Efter ett ensidigt intag av korvdiet skulle man kanske rent av kunna förstå vad han som besvarar mailen, som skickas till info.lkab, förstår av det man skriver och frågar om. Då kanske man skulle kunna klara sig ifrån att få stora raschen när man läser de "goddag yxskaftsvaren" som man får av honom.

Mja, jag tror jag får jobba på det där med korvsorterna ett tag till. Än verkar jag ha långt kvar till den kapaciteten.

9 kommentarer:

 1. Sidor: < 1 2 3 4 >

  Det finns 31 kommentarer.

  Hermelinen
  Du behöver nog stega iväg ner till biblioteket (medan det ännu finns kvar) och slå upp hur länge en kvinna befinner sig i klimakteriet ;-)
  Du verkar ha uppenbara kunskapsblottor även på det planet!

  Annars då?

  Har korven skrumpnat ihop, eftersom du glömde det sedvanliga berömmet om ditt alter ego "Staffan"?

  När skall du försöka dig på kulram och räkna ut hur mycket bonusen enbart till Martin Ivert hade räckt till för LKAB, att göra rätt för sig bland de som de har drabbat? Eller är det till att begära överkurs av dig?  Anmäl >Gun (2009-12-02 22:36:30)

  Nädå jag har gott om pengar, behöver inte allmosor av någon.

  Har hört att det finns hjälpmedel mot klimakteriebesvär, hör gärna med LKAB om sponsring.
  Anmäl >Hermelinen (2009-12-02 19:10:55)

  Hermelinen
  citat: "Över 90% av befolkningen störs inte av sprängningarna, förutom när det vankas pengar, antagligen vill bloggskaperskan också ha en liten slant av gruvbolaget."

  Guns svar: Det kanske är så att Hermelinen vill ha pengar av LKAB för solidariska inlägg? Dessutom verkar det vara dåligt med läsförståelsen för Hermelinen, eller vart har Hermelinen läst sig till att 90% är nöjda med skalv och "smällar"?

  Det är till att "gå på vatten" i Hermelin.... Halleluja!
  Anmäl >Gun (2009-12-02 10:53:31)

  SvaraRadera
 2. Det här är bara svammel, den enda som kommer med nåt vettigt i dina bloggar är Staffan.

  Över 90% av befolkningen störs inte av sprängningarna, förutom när det vankas pengar, antagligen vill bloggskaperskan också ha en liten slant av gruvbolaget.

  Gun;
  Vad tycker du vore en bra lösning för malmberget? som är hållbart både för lkab och malmbergsborna?

  Fundera kanske på det, istället för att gnälla över hur hemska lkab som ger arbetarna svarta bananer, och Agda, 87, som ramlat i en grop på tomten å brytit bäckenet pga lkabs hemska sprängningar?

  För övrigt så var min ruta på bilen isig imorse, förbannade LKAB! Ska kräva dom på en ny ruta. Sprängningarna orsakar säkerligen snart en ny isitd, om jag inte får lite pengar. Då är det Lugnt.

  /Hermelinen
  Anmäl >Hermelinen (2009-12-01 20:33:06)

  Staffan,
  att inlägg inte kommer in, den diskussionen får du ta med NSD. Det är inget jag kan göra något åt, eller skall läggas till last för. Alla är mer eller mindre drabbade av det inte bara du.

  Det hade ju varit betydligt bättre att du själv skrivit blogg, eller någon LKAB anställd, eller något Gve politiker, då hade vi ju sluppit ifrån mina "infantila och ensidiga bloggar"!

  Då hade vi även fått tillgång till på vilket sätt denna enkät var så förträfflig och gav så entydiga svar. Därför att det är nog övervägande, som inte förstått storheten i dessa frågeställningar!

  För första gången i mitt liv håller jag med Törnman från första bokstaven till sista, där han sågar hela enkäten.

  Det är som att fråga ett litet barn: "Lillan vem tycker du bäst om i hela världen, mamma eller pappa?"
  Anmäl >Gun (2009-12-01 14:32:22)

  Hermelinen mfl. som störs så himla mycket av oss som klagar. Jag tror bara att ni är avis för att ni inte vågar klaga på er arbetsgivare. Det är klart att alla är väl rädd om sitt jobb, speciellt om man ....kommit upp sig i smöret och fått för sig att man är lite småviktig.
  Anmäl >Abbe (2009-12-01 07:47:51)

  Ja, det är bara dravel. Det finns ju t om proffsigt utförd enkät där nära nog 90 procent av berörda tycker LKAB sköter saken väl.
  Jag startade denna debatt och har skrivit flera inlägg men gång efter gång blivit refuserad. Ändock är det jag skrivit bara en viskning av det bloggaren häver ur sig mot mig. Konstigt tycker jag. Det här lär väl anmälas också?

  Gun, ta tag i korven och må bättre!
  Anmäl >Staffan (2009-12-01 00:52:11)

  SvaraRadera
 3. Malmberget är så annars nu. Vi bodde i Hermelin, tågsätt slamrade in och ut ur gruvan under tunnelbron och sovringsverket larmade, tippar klättra vi på. Över Kaptensgruva gångbro, vi sommarbada i kylbassängen nära där vårdcentralen nu är. Julfester i gruvstugor. Savoy, Roxy och fler biografer. Svanparken. Massa affärer, stånden på torget, Salomonssons och Hartvig Carlssons, Eklöfs kläder, Bosse Sport. Man hade kul som barn. Kompisar. Många finns inte mer. Tåg for mellan samhällena. Till Dennevitz o Tingvallskulle också. Nog var Malmberget fint.
  Anmäl >Det är länge sen då (2009-11-30 22:57:03)

  Hermelinen du har då ingen tilltro till det du skriver. Inte kan du ha undgått resultatet av den vetenskapliga studien om upplevda störningar av gruvdriften. Du är väl också medveten om att ett stort antal människor har tvingats lämna sina hem och egendomar på grund av störningarna

  Beklagligt att det finns medmänniskor som inte har den minsta medkänsla för att andra människors tillvaro raseras. Detta stör mig!
  Anmäl >medmänniska till de utsatta o kränkta (2009-11-30 20:55:46)

  Hej igen gun.. Det är inte patetiskt att värna om mänskliga rättigheter.. det är bara ditt sätt att skriva som är patetiskt. jag är också malmbergsbo sen födsel, än idag, tycker det är väldigt tråkigt att malmberget försvinner, men jag och ingen annan jag känner störs av sprängningar osv, man måste ha tilltro till lkab som sköter allt på ett väldigt snyggt sätt.

  Jag är inte köpt av lkab på nåt sätt, men att kriga å tönta sig gör det inte bättre för fem öre.
  Man ska föra en diskussion som vuxna människor.

  Det handlar till 98% om att folk vill kräma lkab på pengar, och det störs jag av.

  Konstigt att folk klagar på sprängningarna när lkab går bra.. hmm vad kan det bero på..=)

  Men som sagt, folk läser ofta ditt "bloggande", men jag tror att samma 98% tycker du bara dravlar.

  Mvh
  Anmäl >Hermelinen (2009-11-30 16:05:16)

  SvaraRadera
 4. Hermelinen

  Jodå, nog är jag allt malmbergare, vare sig jag är i Italien eller Spanien, så är jag ändock alltid malmbergare. Född i Malmberget, växt upp i Malmberget, bott i Malmberget i drygt 40 år förutom kort tid i Gällivare. Har mina föräldrar m.fl. begravda på kyrkogården i Malmberget. Gällivare kommun är min hembygd, en hembygd som jag vill skall fortsätta att blomstra. Jag vill att de problem som dykt upp kring gruvbrytningen skall få en lösning. Som det är nu gagnar det ingen. Det är bara tärande och förödande för alla parter, inkl. LKAB.

  Patetisk det är jag gärna om du kallar det för att vara patetiskt, att värna om mänskliga rättigheter.

  Var och en blir ju salig på sin tro. Din tro är uppenbarligen, att man inte behöver ha civilkurage. Vi delar inte uppfattning.

  Nöjd?
  Anmäl >Gun (2009-11-29 21:44:44)

  Lasse

  Jag måste verkligen grusa dina förhoppningar, min blogg fortsätter iaf ett tag till. Den dagen LKAB gör rätt för sig kommer mina "tröttande elakheter" mot LKAB att upphöra. Svårare än så är det inte.

  Till dess föreslår jag att du läser något som du inte blir fullt så less av. Staffans korvblogg lär du inte se röken av, sådan stake har han inte därfrö att då kan han inte gömma sig bakom någon signatur.

  Fö har Staffan i ett inlägg talat om att han kommer att bli en dyrköpt historia för LKAB, så det är nog ett och annat som du har missat, men som jag har noterat. Så allt är nog inte riktigt som du tror i min blogg och mina skrivningar om den korvälskande Staffan. Du kanske rent av skulle försöka le lite? Humor är en klart underskattad vara.
  Anmäl >Gun (2009-11-29 18:01:46)

  SvaraRadera
 5. Vi är så trötta på Guns eviga och tröttande elakheter gentemot lkab och oliktänkande. Vi önskar att detta ska ta slut. Vad gäller korvhistorier ligger Gun korvlängder efter mot Staffans lustigheter. Tur vi har denne finurliga Staffan som faktiskt är den som gör bloggen läsvärd.
  Anmäl >Lasse (2009-11-29 14:48:35)

  Ja du Gun, din blogg är helt enkelt bäst! Du skriver så bra om LKs otroliga handlande gentemot oss som är drabbade av gruvdriften. Fortsätt med det, för vi är många många som läser din blogg dagligen. Det var också ett sant nöje att läsa korvhistorien i fredags.
  Anmäl >Anna (2009-11-29 12:25:39)

  Sign "Hermelinen", gör dig inte fånig!, det LKAB håller på med utan krav är inga aktiviteter som är försvarbara mera. Framtiden kommer visa vad såna som du tillför samhället och medborgarna. Det kan mycket väl vara så att Guns arbete är det som får frågan att vända och har du inte vett att tacka henne för att hon jobbar för en framtid för Gällivare och dessutom mot de HEMSKA miljögifterna som LKAB med obegripligt tillstånd från Länsstyrelen släpper ut.
  Felet med deta är att allmänheten inte förstår innebörden av detta!, men sätt dig in i allt ordentligt så kanske en tioöring i taget trillar ner i ditt trånga myntinkast!.
  Anmäl >Malmbergsbon sen födseln (2009-11-29 12:12:15)

  Hej Gun, undrar bara, varför i hela dridens namn är du så otroligt anti mot lkab? det börjar ju bli patetiskt!

  Nåja, du bidrar med många roliga skratt, även om det kanske inte var menat så.

  Är du ens malmbergare?
  Anmäl >Hermelinen (2009-11-28 18:11:38)

  Att godtagbart beskriva kräver otaliga inlägg. Det handlar eg inte om att utmåla LK o myndigheter som skurkar. De förstår inte på långa vägar hur allvarligt det de facto kan vara. Men anar gör de bevisligen, och värjer sig, agerar på naturligt sätt. Krävs djupa, merendels speciella kunskaper, för att bortom vanemässigt grundat troende o annat blockerande förstå. Vad det handlar om är att undersökningar måste göras, på barn och vuxna, luftkvalitet, mark etcetera. De enorma mängderna gifter, åren 2007 o 2008 mer än 4000 ton högsta giftklassens, kan inte ha gått de bägge närliggande tätorterna spårlöst förbi. Stålmusen tackar nu för sig.
  Anmäl >Till sist (2009-11-28 12:15:03)

  SvaraRadera
 6. Duktiga barn i kulleskolan gjorde en gång ett miljöarbete avseende försurande nedfall. Vann pris. Fick resa till hans majestät konungen och ta emot det av honom. Hur stolta var inte många av oss vuxna. Deras undersökning påvisade att området nära höga dammvallen vid Kos skyddas avsevärt av denna emot föroreningarna från LK. Ungefär där och ngt på sidan av emissionernas mest påverkande stråk i Kos har LK i litet, troligtvis skyddande, skogsparti valt plats att mäta fluorhalt i treåriga tallbarr. Halterna som påvisas förringar med högsta sannolikhet hur det verkligen står till.
  Anmäl >Stålmusen tackar Mimmi, stöd behövs (2009-11-28 11:28:33)

  Du som som känner för att såga, häckla följande bör ta reda på hur ämnena cancerogena cellgiften Fluor o Fluorväte, giftklass T+, mkt gifigare än arsenik giftklass T, påverkar barn o vuxna. Då tappas lusten. Det hände sig ngt år innan utsläppen stegrades enormt då MK3 började producera pellet, att våtkemisk mätmetod påvisade dubbelt så högt, 300 ton, årligt utskick fluorväte än tillåtet var. Tillsynsmyndigheten borde per automatik polisanmält så grundlig utredning gjordes. Men den och LK träffades och beslöt att metoden skulle frångås med motivering att den är opålitlig. Endast veckovis mätning av skillnad i fluorhalt mellan rå och färdig pelletkula skulle gälla.
  Anmäl >Fortsättning (2009-11-28 10:50:06)

  Stålmusens länkar är förnamnet. I ena karta o i andra sida på sida info där indirekt framgår att påverkan av rekordartade giftutsläppen till luft vid Kos o nära Mbgt måste utredas. Hoppas att många läser länkarna. Sondering av sjön Sofiatjärns vatten var examensarbete. Hastverk med ringa vetenskapligt värde, antydande, och vattenanalyserna gjorde LK. I arbetet noterade manganhalten 71,3 mg/l vid utloppet, ämnet sipprar utan tvivel in från slamdammen, säger det kan vara hög manganhalt i emissionerna till luft. Gränsvärdet för mangan i dricksvatten är 0,05 mg/l (tjänligt med anmärkning; tekniskt) (SLVFS 2001:30). M a o 0,05 ppm eller 0,05 miljondel per liter. Forts ev senare
  Anmäl >Fortsättningen (2009-11-28 10:24:46)

  SvaraRadera
 7. Pga synproblem. Kan blott stundvis leta i nya krångliga utsläppsregistret, tar på mer än det på alla sätt perfekta gamla. Vill någon vara snäll titta efter o besvara i inlägg här i genuint malmbergska Guns forum? Är tröskelvärden med? Finns data om hur mycket av vart rapporteringspliktigt ämne som far till avfall o till produkt från enskilda aktörer? Oerhört viktigt. Av Stålmusen länkar framgår att utsläppares data om utsläpp inte får tas för sanning. Många års granskningar säger mig att LKs absolut inte är pålitliga. I arbetet ingick mycket komplicerade kalkyler, och letande efter fakta att räkna med stal ofantligt mycket tid. Forts följ.
  Anmäl >Läs Stålmusens länkar (2009-11-28 09:42:24)

  host! host! av snön
  ding dång Mimmi hälsar Stålmusen

  Jag vet vad ni blir utsatta för och det är fruktansvärt att det kan/får ske. Ni får väl hoppas att miljödomstolen förelägger LKAB, att omgående lösa in alla fastigheter, som berörs av LKAB:s gruvbrytning, vare sig det är i luft, eller av skalv, eller både ock. Men byt kommunalrådet, han och resten av KS har sålt ut era kommunala tillgångar och dessutom även era privatliv. Närmare slavhandel än så är det nog svårt att komma. Slaveriet förbjöds på 1300-talet i Sverige, men har tydligen uppstått på nytt igen i Gällivare kommun. Rätt intressant rättsläge faktiskt.
  Anmäl >Mimmi (2009-11-28 01:21:45)

  Vad som gäller mitt eget hus som jag köpt för rediga pengar en gång i tiden: Detta är MITT hus, här har jag fostrat mina barn här har jag haft hela mitt liv!
  Nu vill jag bara härifrån pga alla störningar(kan inte få sova på natten). Men vart?
  Jag blir så glad över alla unga som kanske kan göra skillnad på hur det är nu och hur det blir sen.
  Men att få mig ur huset utan ett väldigt bra erbjudande lär bli svårt. Det får gruvbolaget tänka ut hur mycket dom är redo att minska sitt olagliga vinstkonto med. Detta mitt EGNA hem är värt så ofantligt mycket mer än vilket som helst nytt boende.
  Men jag vet att jag kommer att vara tvungen att flytta. Men jag kommer att kämpa för att själv få bestämma var jag vill bo, och i vilket hus!
  Anmäl >Det blir svårare och svårare för LKAB! (2009-11-27 22:24:53)

  David Berggård & chefen Länsstyrelsen de är hyvens killar som ger LKAB dispens att förgifta oss människor till den milda grad att vi är i ledande ställning "tidig dödlighet" av alla sveriges kommuner. Rätt eller fel?, avgör själva och gå in på föregående länk och läs utsläppen LKAB spyr ut.
  Ger DU Gällivare/Kulle eller Malmbergsbo den dispensen åt LKAB för att förstöra ditt liv och göra dig sjuk och dö i förtid?. Att lKAB kör på utan fungerande rening och skiter i alla människor boende här är väl ingen förvånad över men att tillsynsmyndigheten gör det det är ALLVARLIGT !.
  Anmäl >Hyvens killar på Länsstyrelsen. (2009-11-27 20:45:34)

  SvaraRadera
 8. I USA har amerikaniseringen blivit sanslös. Penningtokiga, som inte skyr några medel och skor sig av hjärtans lust på påhittet, undersöker sedan tider hur utsläpp från industriers och fabrikers skorstenar och andra utblås påverkar typ närboende. Här om skolor
  Länk

  Länk
  Anmäl >ding dång Mimmi hälsar Stålmusen (2009-11-27 20:14:55)

  Mimmi! Det är utsläpp som vi blir utsatta för.

  Länk

  Notera mängden av ämnen som är giftigare än arsenik och var det sker.
  Anmäl >host! host! av snön (2009-11-27 19:07:12)

  Kemikalieutsläppsregistret

  Det var väl bra att dina utsläpp kom till rätta och att det inte behövdes någon tösnö till det.

  Anmäl >Mimmi (2009-11-27 17:39:01)

  Så skäms man. Tog tid att hitta rätt. Det nya registret är okej. Här länk till det jag trodde saknades Länk
  Ber NSD och alla om ursäkt. Även den bästa kan fela.
  Anmäl >Kemikalieutsläppsregistret (2009-11-27 13:36:15)

  Vete gudarna vart inlägget jag rättade till hamnade. Letat även i Kuriren. Som en och annan vet dräptes det förra Kemikalieutsläppsregistret för något år sedan. Tog tid att göra det nya som nu finns att betitta på nätet. Det var om detta det försvunna inlägget handlade. Hade varit intressant läsa vad Staffan skrev då han startade debatten. Faktiskt.
  Anmäl >Kemikalieutsläppsregistret (2009-11-27 11:14:19)

  Rättelse. Har för mig det var hit jag skickade förra inlägget. Ser att utsläppen 2008 finns med.
  Anmäl >Kemikalieutsläppsregistret (2009-11-27 08:22:49)

  SvaraRadera
 9. Via KemikalieUtsläppsRegistret ger oss Staten tvunget information om utsläpp av kemiska substanser och grupper av dem. Sverige måste informera, det har högre makt bestämt. Sedan rökgasreningsfiaskot MK3 togs i drift och utsläppen till luft vid Mbgt ökade fasaväckande så dog informerandet. Nu är det återuppstått Länk på sätt som försvårar för oss. I skamligheten är även utsläpp 2007 att beskåda. 2008 undanhålls. Här länk till förra där det lätt gick att jämföra utsläpp industrier emellan, lätt gick att hitta o förstå, en perfekt informationskälla. Som länk valdes fluorutsläpp till luft som alla redovisningspliktiga inrapporterat. Länk
  Anmäl >Kemikalieutsläppsregistret har återuppstått (2009-11-27 07:56:09)

  SvaraRadera