måndag 23 mars 2009

Jag har storhetsvansinne. Fattas väl bara

den 23 mars 2009, kl 15:35

förstora
annat, det är ju JAG som är UNIVERSUMS mittpunkt!

När Gun skriver & talar stannar hela världen upp av andäktig förundran och beundran. Se bara vilken kosmopolit jag är!

Ni vet väl hur den här Solkungens motto var: "Staten det är JAG", eller skall man verkligen nöja sig med mindre? Nej, varför det? JAG är ju JAG! - Däremot kan man uppenbarligen skriva vilka inlägg som helst om mig, utan att vara behäftade av den åkomman storhetsvansinne, eller hur blir det nu?

Slutsats: Jag begriper noll (0)!

Ingen läser min blogg. - Hmm... hur vet man då, om man inte läser min blogg, att det ALDRIG är någon som kommenterar min blogg? Eller ännu hellre, hur vet man att ingen läser min blogg? Hmm... nu blev det onekligen lite problematiskt att få ihop det här...
Få se, de här som skriver så här, att ingen läser min blogg... de kanske knäckar extra på NSD:s webredaktion? Något jag missat i upplägget, när jag började blogga i juni 2008?

Slutsats: Jag begriper noll (0)!

Jag tar bort inlägg. - Jag har missat upplägget på NSD, därför att det är tydlingen rena floskler som står bakom alla svarsinläggsfunktioner dvs. "REGLER: I detta forum gäller ungefär samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som får skrivas regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av NSD:s webbredaktion. Många inlägg refuseras. Klicka här för några vanliga orsaker. Ser du inlägg som du tycker är olämpliga klicka på "Anmäl" och motivera varför du tycker det är olämpligt så gör redaktionen en ny bedömning."

Allt det där gäller inte enligt de här universalgenien. Men undra ändå, med tanke på allt det där andra, som de här allvetarna nu skriver i sina inlägg? Vänta nu, nu gäller det att gnugga geniknölarna, för att hänga med i tankesvängarna.

Nej, så här måste det vara! Jag lider av en multipel personlighetsklyvning, där en liten "Mållgan" sitter och hänger på NSD:s webredaktion i Luleå. Det är den där typen "Mållgan", som sitter och tar bort inlägg från min blogg! Eller?

Nej, vid närmare eftertanke, måste jag nog ha en massa olika personligheter, därför att det finns de som inte ens trixar in inlägg av tämligen "oförarglig" karaktär som jag själv, skickar in till andra bloggar och nyhetsinlägg. VEM vet, det kanske är den där Danne Backe, eller Tommy Isaksson, eller han den där fiskebloggaren, eller hon den där bloggaren i Övertorneå, eller är det så att alla de där politikerbloggarna i Kiruna, i själva verket är styrda av självaste "Soppero-Jesus", som sitter där och förhindrar MINA inlägg?

Men om de är jag och jag är de? Hur blev det här nu egentligen? Svårt att hålla ihop alla personligheter och tankarna.

"Mållgan" förresten, sicket löjligt namn! Nej, skall jag ha några pseodonymer skall det vara av varianten "Öset med klöset", "Fantomen-Ulla", "Motorsågs-Bettan", "Demon-Magda".

Mitt eget namn, Gun, kan tyckas menlöst i Sverige, därför att det är ingen som känner till Valkyrior nu för tiden. Men hur tror ni jag känner mig, när jag checkar in i Portovenere i Italien och på min bokningsbekräftelse står det "MR GUN"! Camorran, slängs sig i väggen era sillmjöken! För att inte tala om när jag går genom säkerhetskontrollen i England och slänger upp mitt pass. Passa er bara! Här är det power fulla klänningen! Här kommer en dokumenterad, vandrande "GUN"! Vill du ha en "träff" mellan ögonen kanske?

Jag passerar vilken säkerhetskontroll, vart som helst i världen, ingen kan stoppa mig, mer än rent tillfälligt! Ingen stoppar mig någonsin i slutändan, trots att de sliter av mig mina stegräknare, med en snabbhet som får självaste Lucky Luke, att blekna på sina seriefigursidor och så frågar säkerhetsvakten med en skarpladdad röst: "VAD är det HÄR"?! Men det hela slutar med att jag knäpper på mig mina stegräknare och vandrar igenom hela säkerhetskontrollens pipande system och muddringen av denna lekamen, med allsköns apparatur. Det är ändå JAG som prånglar igenom HELA "puffran": GUN - The OAK!

Solkungens motto var: "Staten det är JAG", ni kanske börjar greppa det här nu, ÄNTLIGEN!

Flô på er! - Men vänta nu! Jag känner mig allt annat än som ett kraftpaket, tämligen emlig dessutom...

Slutsats: Jag begriper nog.... inget annat än noll (0).

Jag vet inte vad demokrati är. - En demokratisk rätt, betyder enligt den anonyma skribenten, att man får vara en stalker och hör sen!

Slutsats: Jag begriper nog tyvärr noll (0) och behöver uppenbarligen uppdatatera mina ordböcker och min ordförståelse!

Jag har inget att göra på Dannes blogg, dvs jag kan inte göra inlägg i Dannes blogg - Men vänta nu! STOPP och BELÄGG: Nu är det något som inte stämmer! Har jag, eller har jag inte storhetsvansinne kanske? Solkungens motto var: "Staten det är JAG", varför håller ni på med att käfta på och ränner runt i etern, som små pinknödiga hundar, som inte hittar något att pinka på? Ser jag ut som en stolpe kanske?

Ni gör alla mina personligheter alldeles förvirrade, av detta tjafsande!

Slutsats: NU begriper jag, jag menar vi, verkligen noll (0)!

Jag har inget att göra med nyheter, som gäller Gällivare kommun dvs. jag kan inte göra inlägg i nyheter i webtidningen, eller skriva blogg där. - STOOOOP och BELÄGG! Här är det JAG, PETIT MOÌ, som har storhetsvansinne, så kom inte här och försök att inkräkta på mitt inpinkade revir! Hur blir det då med alla mina personligheter? Vad tror ni de skall säga om saken?

Men vänta nu. Det var en sak till, alla de här som skriver inlägg och skall bestämma om vad som skall stå i min blogg och vad jag skall tycka och får tycka, hur blir det då? Är jag dessa personer också? Det börjar bli förvirrande nu, så förvirrande att jag drar en helt egen

slutsats: Jag begriper nog tyvärr noll (0), i vart fall lägger jag in en ordentlig protest! De där personligheterna vägrar jag i sten att också vara!

Jag borde uppsöka psykiatriker, jag har fel i huvudet. - Är det inte lite onödigt? Med psykiatrikerbesöket. Ja, jag menar på etern florerar det så många knäppgökspersonligheter och hur går det då med den stackars hjärnskrynklaren? Den hjärnskrynklaren kommer då rakt att få uppsöka en annan hjärnskrynklare för att få ordning på hjärnskrynklet. Finns det mängdrabatt för multipla personligheter? För att inte tala om hur det blir med DEN hjärnskrynklaren, som hjärnskrynklaren och den andra hjärnskrynklaren gick till... det här kan nog bli hur stort som helst! Hur många hjärnskrynklare finns det egentligen i världen? Det kommer nog att sluta med en världsomfattande hjärnskrynkelkatastrof, som jag har startat!

"Staten det är JAG". Hör ni inte att det haltar? Med tanke på den världsomfattande och kommande världshjärnskrynklekatastrofen måste det rätteligen bli "Världen och universum, DET är JAG, jag menar VI"!

Slutsats: Jag begriper fortfarande noll (0), eller vart fasen är alla mina biljarder, slott, gods, flygplan och alla mina lakejer? Vem eller vilka av mina personligheter är det som sitter och ruvar på detta klipp? Upplysningar om saken kan lämnas här, eller till närmaste telegrafstolpe. Vilket som.

Jag bor inte i Gällivare kommun alltså skall jag hålla käft! - Det där första "jag bor inte i Gällivare kommun", DET var sannerligen en intressant iakttagelse, snacka om att man har full koll över situationen, när man sitter och gör sina inlägg! Inga dumskallar här inte! Men det där andra "alltså skall jag hålla käft"! Hoppla, hoppla, nu gick det visst lite för fort i tankegångarna hos eliten. Här är det allt JAG som handhar HELA storhetsvansinnet! Så kom inte här och försök att lägga rabarber på den gedigna nätkompetensdiagnosen! DEN tillhör mig, förlåt, jag och mina jag! "Staten det är JAG". "Världen och universum, DET är JAG, förlåt vi, jag och mina jag"!

Men vad katten hette nu kommun på franska? Jag får nog bestämt slå i mitt franska lexikon, vad heter "Gällivare kommun, det är JAG"?

Det börjar bli môcke nu, som gubbarna nere vid Feskekôrka säger!

Slutsats: Jag begriper fortfarande noll (0), medan jag ivrigt bläddrar i mina franska ordböcker. Är man Solkungens efterträdare gäller det att sila snacket på franska, alltså pratet, inte brödet.

Någon annan skriver min blogg, därför att dylika saker kan jag inte känna till, eftersom jag inte ens bor där. - Det ligger en viss logik i det hela, det är dåligt med dilligensvagnar nu för tiden, det måste jag verkligen hålla med om och min uppfödning av brevduvor har definitivt slagit slint! Det är inte lätt att trixa till det, men som tur är har jag "JAG och MINA olika personligheter" att ta till.

Dock börjar den här logiken och alla de där personligheterna bli något snårig att ta sig igenom i min tankevärld, eftersom jag inte är lika snabbtänkt som inläggsfolket, som är jag, eller hur det nu var. Jag hoppas inte att det är de som snor mina nytvättade kläder ur mitt klädskåp, därför i så fall har jag falskeligen anklagat min dotter för intrång, när det gäller vissa persedlar!

Jag och alla mina jag, vi är nog rätt förhärdade? Är vi inte?

Slutsats: Jag begriper verkligen ingenting, dvs. noll (0) koll!

Jag kan inte skriva blogg - Vänta nu! Jag läste ju nyss i ett inlägg, att det var "herr A" och även den där "Bengt" som skrev min blogg. Kan alla mina personlighetsklyvningar skriva blogg, eller kan de inte? HUR ser en blogg ut?

Slutsats: Jag begriper verkligen ingenting, av den här framförda logiken, alltså begriper jag noll (0)!

JAG bemöter "folk" (?) illa på min blogg! - DET är ju det mest förunderliga av allt, så mycket "ömsint, vänt, snällt, sympatiskt och empatiskt", som trillar in i alla tänkbara inlägg om mig i hela nätupplagan inkl. bloggar. Dvs. om man nu bortser ifrån alla de där "andra misstagen, som en del konstruerar i min blogg, där man önskar mig trevlig helg, eller tycker att jag skrivit något bra, eller roligt, eller vill diskutera saker och ting på en normalnivå som vi dumskallar kallar det för". OM jag nu tar bort alla dessa "förargliga fadäser" och enbart inriktar mig på kontentan av vad som är mitt rätta jag/mina rätta jag, så har jag kommit fram till...

Slutsats: Solen skiner ute. Det kommer att bli ett fältslag inne i köket där jag och alla mina jag skall trängas, för att inte tala om hur trångt det kommer att bli både i sängen och när vi skall ta oss ut genom ytterdörren om ett tag!

Vilken överraskning "hushänget" skall få när han återvänder från jobbresan i Frankrike, det gäller nog att bygga ut sovrummet, snacka om ormgrop! Jag är inte heller helt säker på att han kommer att gilla idén, om att dela säng med "herr A", eller den där "Bengt"... hur nu de kan tänkas bära sig åt i sänghalmen, resten av gänget har jag inte en susning om hur han kommer att reagera inför, men han kommer att bli förvånad! Det är ett till "smärre problem" som jag ännu inte berört: Jag vet inte riktigt hur det här fungerar, med alla dessa personligheter, jag är helt enkelt inte uppdaterad.

Men jag är rätt övertygad om, att jag kommer att bli informerad på den fronten, kan jag inte läsa det i min egen blogg, kan jag säkert be Danne hålla korkgluggarna öppna, de lär trilla ner i hans blogg, eftersom de andra bloggarna inte tycks falla de renrasiga blogginläggsrättänkarna i smaken.

Sedan kommer det att bli ett jävla tjafsande om vem av mina personligheter, som skall trycka på vilken knapp och från vilken landsända, för att inte tala om vem som skall bestämma vilken bild som skall in i dagens blogg.

Men som tur är det JAG, universums nav, som sköter manus och fotot är från en filminspelning i Bologna 2008.

(1829 ord har den här bloggen, så torka svetten)!

2 kommentarer:

  1. Startad: 2009-03-23 18:15:14

    Det finns 5 kommentarer.

    bloggis, Vad har du för kontonummer? Ja, jag menar vart sätter jag in alla "smöra-på-pengarna"?

    Hampus, skulle jag vara i dina kläder skulle jag övergå till te istället!
    Anmäl >Gun (2009-03-24 10:04:14)

    haha, jag kan bara säga att det här inlägget räddade helt klart min morgon från det vidriga morgonkaffet :D Det här inlägget var nog utan tvekan det bästa jag läst här på NSD ;) Keep on the good work!
    Anmäl >Hampus (2009-03-24 06:03:33)

    Oj men kära nån,jag måste förväxlat dig med nån annan då,:) ber så mycke om ursäkt,ja men söt var du då och vacker är du nu,och så har du humor och sjävdistans till vad du skriver,vilket många andra totalt saknar (ingen nämd)och gå inte i den gamla fällan där några obildade idioter provocerar dig,låt dom skriva sin dynga,dom är lägre inteligensbefriade varelser som saknar ett liv,så skit i dom och blogga vidare,du använder det svenska språket utmärkt bra utan en massa felstavningar och särskrivningar vilket en del är mästare på (ingen nämd= :) ha en underbar Tisdag,kram
    Anmäl >bloggis (2009-03-24 00:23:18)

    SvaraRadera
  2. bloggis , tack för smickret, men jag har aldrig gått i skola i Hakkas, så det är nog en annan ljuv varelse som sysselsätter dina tankar. Det närmsta jag kommit Hakkas (förutom besöken vid kyrkogården förstås) är faktiskt Sammakko, där min mamma var född och uppväxt och där morfar och mormor bodde fram till sin död. Ett underbart ställe, Sammakko. Jag har förstås en kusin, som numera är bosatt i Hakkas. Men det är också allt tja, om man nu inte räknar en och annan stilla flirt ifrån Hakkas. :-D
    Anmäl >Gun (2009-03-23 21:46:36)

    Fortsätt att blogga Gun,jag och många fler tycker du skriver med glimten i ögat och det förargar folk som inte har någe verklighetsförankring,insnöade "bybor" vet int bättre LOL..keep on blogging girl.föresten så gick vi skola samtidigt i Hakkas :) du var söt redan då :)
    Anmäl >bloggis (2009-03-23 18:15:14)

    SvaraRadera