Google+ Followers

fredag 1 juli 2011

Idrottsprofil som langar sprit, bolagsdirektörer som kör över dem de drabbar, pampar i korruptionshärvor och en utbredd allmän dekadens.


- den 1 juli 2011, kl 16:40


Det som känns så otroligt är, att det tycks vara helt ok. Många har blivit så avtrubbade, att de inte ens reagerar på det längre. Ungefär som om de tycker att det finns grader av kriminalitet och förslagenhet. En form av kriminalitet är acceptabel medan annat inte är det.

De här individerna som överträder sina befogenheter och gränser, gör det numera helt öppet. Utan att ens blinka. Förut fanns i alla fall vissa spärrar. Men inte längre.

Jag värjer mig. Det är inte i ett dylikt samhälle jag vill leva. Därför att det här verkligen gäller i stort som smått.

Imorse när jag och dottern satt och käkade frukost på Hagabadet, ramlade det fram ytterligare en till dylik typ, vars moral är obefintlig. Kärringhelsicket langade fram en tom juiceflaska och utan att bry sig om hon var observerad, fyllde hon juiceflaskan till brädden från Hagabadets frukostbuffébord. Den stoppade hon sedan ner i "dramaten," som hon hade krängt med sig vid bordet. Det enda hon var noga med var, att hon stod med ryggen vänd mot de numera uppsatta kamerorna, när hon fyllde på juiceflaskan.

Men de här skrupelfria personerna gör, att man hela tiden ser hur det blir ett samhälle, som är allt annat än önskvärt.

Det är åtskilliga mornar jag suttit och iakttagit dessa mattjuvar, som langat ner ägg, bröd, frukt, pålägg etc. i medhavda plastkassar eller bagar. Det finns inte längre några anständighetsgränser. Det har t.o.m. hänt att de här skrupelfria frågat efter mer pålägg, helt i avsikt att bara stoppa på sig det. Hela tiden noterar jag hur kampen mot tjuveriet accelererat och kostat onödiga pengar i verksamheten: Det har kommit upp larmbågar vid ena utgången, eftersom badrockar, träningskläder etc. också "fått fötter".

I VIP-omklädningsrummet har man provat många olika strategier för att stoppa det utbredda tjuveriet. Där har man kunnat läsa små lappar, att det inte är meningen att man skall bära iväg uppställda cremer etc. I Hagabadets restaurang har det nu dykt upp en skylt på frukostbuffébordet: "Högst två ägg, resten 5:-/styck". Imorse när jag satt barrumpa på badrocken, funderade jag vad det var som stack in i rumpan på mig. Jag kände mig som "prinsessan på ärten". Vid närmare granskning upptäckte jag att det var en insydd larmknapp.

Allt det här tjuveriet får jag vara med och betala i slutändan i form av högre kostnader. Vill jag verkligen det?

Fy fåglarna säger jag bara, skulle jag kunna emigrera till ett samhälle, som är i total avsaknad av tjuvar & parasiter & skrupelfria i alla dess former, skulle jag genast packa väskan för gott och dra.

En del dagar blir det liksom bara nog inom mig. Jag blir helt enkelt ursinnig, när jag inser hur utbrett det blivit: Man dopar sig för att låtsas vara bättre och också något som man inte är. Man snyltar, stjäl, lever allmänt ohederligt i en roffarmentalitet, som hela tiden sker på någon annans bekostnad. Inte sällan är det på någon svagares bekostnad, eller i beroendeställning.

I Göteborgs-Posten har man under en längre tid haft reportage om den ohämmade spritsmugglingen och försäljningen, som bara blir fräckare och fräckare och fräckare. Det är inte bara så att de har ett kriminellt beteende, de lurar försäkringskassa, staten etc. på svindlande summor och åter drabbar det i sin tur någon annan i slutändan.

I dagens GP kan man läsa om den mångfaldigt prisbelönade, hedersordföranden i Sävefof: Invald i idrottens Hall of Fame i Göteborg, Gunnar Quist 79 år. Han som även startade Partille Cup, världens största handbollsturnering. Det puckot langar och säljer illegalt sprit sedan 7 år tillbaka!!!


Efter uppmaning av GP-fotografen visade Gunnar Quist upp vad som fanns kvar av smuggelspriten, som han höll på att köra ut och sälja. Jag studerade bilderna och kände hur det började pysa ur öronen på mig. Han hade inte ens vett att göra det med sin egen bil, nej, är man kriminell så har man också helt tappat varje form av anständighetsgräns. Det här är ett typiskt beteende. Det blir bara värre och värre. Det finns inga gränser på vad man är villiga att göra för att nå sina egna syften.

Fy f@n säger jag jäkla gubbtjuv! Jag hoppas att han åker in på vatten och bröd på jädrans lång tid och blir fråntagen precis varenda utmärkelse han någonsin fått!

Vara fräck och hämningslös tjuv i fina märkeskläder på Hagabadet, det är en sak. Men skall man vara någon i samhället, som skall föreställa en förebild, som dessutom inte missat att sola sig i glansen, där går gränsen för vad som skall göra oss lika inför lagen.

Nej slå gubbtjuven i gammaldags fotkula, som han får släpa med sig till döddagar, sedan han avtjänat ett långvarit fängelsestraff. Å låt honom nu för guds skull betala tillbaka precis varenda krona han undandragit sig, att uppge som inkomst och fläska dit en rejäl straffskatt. Det måste bli åtskilliga miljoner han förtjänat under dessa 7 år på sin kriminella verksamhet.


Utplåna dessa löss ur vårt samhälle oavsett hur gamla de än må vara, som dessutom tror sig om att vara "finare" än det vanliga buset, som de också har mage att se ner på!

GP har jag förstått kommit att betyda "Göteborgs-Polisen" och inte "Göteborgs-Posten". Därför att varje form av kriminalitet, som GP skrivit om, har senare blivit föremål för polisutredningar. Det som är det bedrövligaste av allt, är att polisen fått åtskiliga tips och känt till det hela, men inte agerat förrän Göteborgs-Posten granskat och skrivit om det.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/sprithandeln/1.664814-har-langar-idrottsprofilen

Sicket jädrans loosersamhälle det här vackra landet har förvandlats till.


PS. Ursäkta det fula språket. Jag brukar försöka hålla mig från dylika ordval, men idag brann hela säkringsskåpet, när jag läste det sista i smuggelhärvan. DS.

3 kommentarer:

 1. Det finns 9 kommentarer.

  Tompa
  håller med dig till 100% i ditt inlägg till signaturen "ogenered" och Nils.
  Anmäl >Gun (2011-07-05 02:01:30)

  är alltid klubbarna inkörsporten?

  Verkar så. Man kan tappa förtroendet för mindre om man läser resten av härvan som GP nu fiskat vidare i. Men också vad som hände Patrik Sjöberg, där det visat sig att man faktiskt mycket väl visste, utan att agera!

  Ang. MAIF hockey, så var det väl tyvärr så ja. Känner personligt till några riktigt tragiska fall. Men i övrigt tycker jag nog att MAIF verkar haft en hyfsad anda på det planet. På andra sätt har det väl däremot brustit. Skrev en blogg för något tag sedan och fick ett inlägg där en pappa var frustrerad över hur sonen fått vara bänkvärmare, som väldigt ung. Det är väl ungefär min egen bild från mycket av ungdoms- och barnidrotten, tyvärr.
  Anmäl >Gun (2011-07-05 01:59:20)

  det har framkommit ännu mer.det verkar som om hela den här klubben varit medveten om verksamheten.

  Vet att hockey var inträdesbiljett till att lära sig supa i MAIF.tragiskt
  Anmäl >är alltid klubbarna inkörsporten? (2011-07-04 18:51:23)

  SvaraRadera
 2. Bästa ogenerad ...
  Att gräla så högt i offentlig miljö, visar att man inte tar någon hänsyn alls om andra som "måste" lyssna till grälet.

  Nästa gång du flyger utomlands och är på väg att lämna planet, passa då på och se dig omkring...
  En svinstia ser många gånger mer städad ut.
  Eller de som lämnar efter sig ett restaurangbord som närmast kan liknas ett slagfält.
  Att som föräldrar inte ens inför sina barn kunna föregå med gott exempel är bara så beklämmande.
  Ofta som jag undrar om dom gör likadant hemma?!

  Än mer beklämmande är signaturen "Nils" inlägg.
  Anmäl >Tompa (2011-07-03 09:53:09)

  ogenerad

  du kanske njuter av att gräla offentligt.Håller med Tompa. det är vedervärdigt med människor som tror att de är universums mittpunkt.hela magen knyter sig när jag hör vuxna människor gräla inför öppen ridå. fy f-n säger jag bara. det kan förstöra vilken bra dag som helst.
  Anmäl >städa era byk hemma en del människor föredrar lugn och ro (2011-07-02 22:33:43)

  Nils

  det var ömma tår Gun steg på. Hur mycket har du själv drygat ut din egen pension med liknande verksamhet?

  kräket här går det ingen nöd på.tyvärr har han det igen visat sig att idrottsrörelsen också är sjuk.
  Anmäl >Vanliga dödliga är inte langare! (2011-07-02 12:41:40)

  Ja de är verkligen hemskt att någon grälar offentligt, nästan lika illa som att skratta högt
  Anmäl >ogenerad (2011-07-02 12:15:38)

  "Vi" känner ingen skam längre och tycks sakna allt vad farstu heter.
  Ofta när jag åker kommunalt, så hör jag folk gräla med varandra i mobilen, högt, öppet och ogenerat.
  Att inte ens känna en liten gnutta skam, vilket många inte tycks göra, då undrar jag hur djupt en sådan människa är beredd att sänka sig?!

  Skrämmande ofta, som man får bevis för, hur tunn civilisationens fernissa egentligen är.

  Trevlig helg på er alla...och skäms på er! ;)
  Anmäl >Tompa (2011-07-02 09:53:16)

  SvaraRadera
 3. Ja herregud, det måste vara illa att pensionärerna dryger ut sin förb*nnade usla pension.

  Snälla "Människa", håll dig till Aftonbladet och deras skvallerhörna i fortsättningen, du får inget medhåll från oss vanliga dödliga!
  Anmäl >Nils (2011-07-02 00:47:14)

  SvaraRadera