Google+ Followers

tisdag 26 maj 2009

EU valet 7 juni, en salig blandning

den 26 maj 2009, kl 13:28


att välja bland.

Personligen tycker jag det känns, som att ta sig igenom en tät snårskog, med ögonbindeln på.

Dessutom 24 olika att välja bland. För den som är lika dåligt påläst, som jag var, klickar jag in hela listan här nedan, som man kan välja ur. Men jag har svårt att tro att alla dessa röstsedlar kommer att ligga ute i alla vallokaler:

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna
ArbetarInitiativet Antikapitalistiskt EU-motstånd för jobb, välfärd och klimatet
Blankledamöterna
Centerpartiet
Democratic National Party
Europeiska Arbetarpartiet-EAP
Feministiskt initiativ
Folkpartiet liberalerna
Junilistan
Kommunistiska förbundet
Kristdemokraterna
Lisabonfördraget är olagligt/ Frihetliga rättvisepartiet (FRP)
Miljöpartiet de gröna
Moderata Samlingspartiet
Nationaldemokraterna
Nordisk Union
Partiet.se
Piratpartiet
Republicans right
Socialisterna
Sverigedemokraterna
Sveriges Nationella Demokratiska Parti
Vänsterpartiet
666 för en EU:s Super-state med frihet, jämlikhet, rättvisa, fred, kärlek och lyckan

Jag läste en siffra för något tag sedan, att det är 60 % av alla beslut, som vi berörs av och som fattas i EU. Inte lär det bli mindre. Så det gäller nog att tänka om och häva sin eländiga lekamen ur "soffpotatisläget". Än finns det tid att ögna igenom vad de här olika partierna står för i EU-valet, men det här lär nog ändå bli ett av de större blindvalen jag någonsin gjort. Men rösta tänker jag verkligen göra. Det får helt enkelt bli efter "den minsta skadan principen".

Någon "Vi skall inte vara ett land som plockar russinen ur bullen"-tant står i alla fall inte på min röstsedel! Den stolletanten hon tycker att det är helt ok med genmanipulerade grödor och osunda odlingsmetoder. Jag önskar verkligen inte någon en sådan "framtid". Det är nog eländigt som det redan är, djur matas med Genmodifierat utan att det deklareras! Men det säger sig självt: om man tillsätter giftämnen i en gröda, att det i förlängningen även kommer att drabba den som stoppar i sig grödorna. Det behöver man inte vara någon "raketforskare" för att förstå, att det kan absolut inte vara nyttigt. Man måste nog heta Marit Paulsen för att tro det!

Så vad gör du?

Tänker du rösta i EU-valet?

1 kommentar:

 1. Det finns 3 kommentarer.

  Nej, jag röstar inte i EU-valet. Jag röstade nej till ett inträde i EU och sen dess skiter jag i allt som har med EU att göra.
  Anmäl >Soffliggare (2009-05-27 14:58:27)

  Det är självklart för mig att rösta,jag tycker att det är viktigt att vara med och visa intresse för ett öppet och enat Europa.
  Anmäl >Gunilla (2009-05-27 09:57:33)

  Det viktigaste är att stoppa de nazistiska partierna som breder ut sig i många EU-länder. Det näst viktigaste att stoppa högerkrafterna.
  Den enskilde parlamentarikern kan inte göra mycket. Partierna ansluter sig till det block som varje parti tycker att det bäst passar in i.

  Alla bör rösta! Själv tänker jag rösta på vänsterblocket.
  Anmäl >Alla bör rösta! (2009-05-26 14:40:29)

  SvaraRadera