Google+ Followers

lördag 24 december 2011

"Det kan inte vara kul att vara en snopp.


Bo granne med två nötter och ett rövhål."

Ja, så stod det med stora spretiga bokstäver över hela ena toalettväggen. 

Mitt i julruschen möttes jag av detta budskap, när jag slagit mig ner i ett brådskande ärende, som hade förorsakat mig dimseende av ubåtar och kluckande som irriterat mina öron, den sista halvtimman. 

Heliga bananer, tänkte jag när jag fick syn på väggen.

Först skakade jag bara på huvudet, men sedan kom fnisset.

Toalettklotter kan i sina bästa stunder vara smått filosofiska. Mestadels är det inte det. Vad som står på herrarnas dass har jag givetvis ingen susning om. Men jag har hunnit läsa ett och under mina dar´ på damtoaletter. En del lämnar en lika snabbt som man läst dem. Medan andra har blivit något form av livsdeviser, som den här t.ex. :

”Karlar är som toaletter. Antingen är de upptagna, eller fulla i skit!”

Saken är väl bara den, att de faktiskt kan vara både ock! Men det hade väl toalettväggsklotterskan ännu inte upptäckt. Karlar kan också vara allt annat än fulla i skit, vare sig de är upptagna eller inte.

Oavsett vilket kan det väl vara en betraktelse, som säkert många med mig, kunnat konstatera i ett visst skeende i livet.

Innan det försonliga och tilltron åter vinner över det, som skavt och gjort herrans ont.

Vad är det värsta, eller bästa väggtoalettklotter du läst?

Slutligen en fråga som jag ständigt har burit med mig. Hur tänker ni som klottrar på väggar som ni inte äger? Är det bara en självklar rättighet?


I köket griljerar ”hushänget” skinkan som bäst. Han hade hittat ett nytt recept som han gärna ville testa. Inte mig emot, jag har griljerat skinka i mina dar´så det kan räcka och bli över. Själv har jag för en stund sedan avslutat det jag hållit på med. Tänkte testa en ny avrundning på julmiddagen, vete gudarna vad det smakar. Men yngste sonen var inte så glad åt det:

-         Vadå, skall vi inte ha ris à la Malta? Då är det väl inte julafton.

Nu är det inte riktigt så att det är en renodlad ris à la Malta jag brukar göra, eftersom det är finskivade apelsiner och även en kombination av ris à la mandel över det hela. Men nu är det dags för att ta lite nya grepp om julen, även om ramen fortfarande är densamma.

En fröjdefull julafton önskar jag er.

Nu skall jag på en spännande träff i sovrummet. Tror jag i alla fall. John Blund heter han.

4 kommentarer:

 1. Jag är inte en snopp, har ingen. Ändå är jag granne med två nötter och ett riktigt rövhål.

  På tal om snopp.

  SvaraRadera
 2. Apropå toaklotter, så har jag en från min lumpartid och den lyder: "Some come here to sit and think and write upon the walls. I come here to shit and stink and scrub my hairy balls".

  "Godisgrisen".
  God fortsättning! ...

  SvaraRadera
 3. Hopplöst att läsa din blogg numera. Textningen är så bred så man får flytta bilden i sidled fram och tillbaka för varje rad. Tyvärr ids man inte hålla på så något längre tag.
  Gör något åt det!

  SvaraRadera
 4. Oops. det har jag inte ens tänkt på eftersom min egen dataskräm är bred. Hoppas att bredden blev bättre nu. Borde passa alla varianter nu. Har kollat den på vår rese-pc och där funkade denna bredd.

  Godisgrisen, det var en helt ny variant, men jag antar att den texten hör hemma på herravd. Om det inte är fråga om våldsamma hemorrojder förstås. God fortsättning själv på julhelgen.

  /Gun

  SvaraRadera