Google+ Followers

måndag 28 november 2011

Dagboksanteckningar om norrlandsdrömmar och snöskottning


Varning! Detta är ingen läsning för känsliga personer. - den 28 november 2011, kl 12:45


9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.
Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen.

Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet!
Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min Van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera, men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timma...Roligt.

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne.

Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men de var upptagna med att spela hockey sa de. Jag tror de ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men de var slut. De får kanske hem fler i mars. Jag tror de ljuger.
Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta.
Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern, eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen, att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på honom som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på honom och dra honom genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medan vi öppnade julklapparna, men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen.

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö! Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln.

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna.

28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller?

30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet med spaden och kärringen har åkt till sin mamma.

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet. Ingen mer snöskottning här!

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren de ger mig, men jag förstår inte: Varför är jag fastbunden i sängen?

2 kommentarer:

 1. Debatten startad av snö och så ännu mer snö
  Startad: 2011-11-29 12:31:41

  Det finns 7 kommentarer.

  "Gottegrisen"

  jag är rätt övertygad om att de som aldrig bott i norr har gjort sig en fin vykortsbild över hur det är att skotta snö, eller hur det känns när det är kallt.

  "Hushänget" talar ibland lyriskt om hur det skulle vara, där ligger hans verklighetsnivå. Medan jag vet hur det verkligen kan vara. Dvs. precis när man skottat färdigt och är på väg ut med bilen, medan man håller på att backa ut, kommer plogbilen och vräker ett nytt lager med tunga isklumpar. Man tar i så det är blodsmak i munnen. Snöskottning med dunlätt snö och i behaglig temperatur. Det är en sak. Men sannerligen inte det andra, eller när det är så kallt att näsan blir igentäppt och det är grått i luften pga kylan. Brr..fryser vid blotta tanken.

  Gillar därför den här påhittade historien som jag fått av en god vän
  Anmäl >Gun (2011-12-01 20:57:52)

  OM JAG hade varit frun och insett att det inte finns någon som helst substans bakom hans önskedrömmar, så hade jag ställt ultimatum, OM jag nu älskade honom så pass mycket, vilket jag starkt betvivlar.
  Dagboksanteckningarna är lite "tunna" för att man ska kunna dra några som helst slutsatser och eftersom båda tycks vara lika "insnöade", så hade jag (som fru) antagligen stannat kvar i detta miserabla förhållande.
  För att kunna ta itu med den typen av problem, så krävs att man besitter viss tankeförmåga.
  Anmäl >"Gottegrisen" (2011-12-01 20:19:37)

  "Gottegrisen"

  hur skall man tillsammans kunna lösa önskedrömmar som den ena bär på och den andra inser är enbart önskedrömmar?

  i det här fallet var det inte på allvar, men jag har svårt att se hur den lösningen skulle sett ut.
  Anmäl >Gottegrisen om du varit frun i den här historien vad hade du gjort? (2011-12-01 12:08:41)

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig, att scenariot inte alls är ovanligt, tyvärr! Om än lite tillspetsat kanske...?
  Precis som min hemlagade glögg. =)
  Spelar ingen som helst roll var i världen man bor och vilka problem man än möter, om man i ett förhållande inte tillsammans tar itu med dessa, likaväl som man tillsammans tillagar och njuter julens delikatesser.

  Nu råkade jag ha i ett stjärnanis x-tra i glöggen, vilket gjorde att den fick aningen för mycket smak av lakrits.
  Men Grönstedts "trestjärna" och ett par dl Invalid Port gjorde den både fyllig och god. =)
  Anmäl >"Gottegrisen" (2011-12-01 08:46:47)

  "Gottegrisen"

  haha.. det handlar om norrlandsdrömmar som skiter sig!
  Anmäl >Inte svårt att känna igen sig, även om det är påhittat (2011-11-30 17:56:49)

  Oavsett om detta är taget ur verkliga livet eller bara "hitt´på", så handlar det mer om ett djupt olyckligt liv, än om alla de miljontals vita och oskyldiga snöflingor.
  Anmäl >"Gottegrisen" (2011-11-30 08:46:54)

  bra beskrivning över de känslor som överväldigar varje år
  Anmäl >snö och så ännu mer snö (2011-11-29 12:31:41)

  SvaraRadera