söndag 6 oktober 2024

Estonia - 30 åriga minnesstunden av Estoniakatastrofen - Minnestalen som fick alla lögner att rämna med besked!

 Jag väljer att publicera det som Swebbtv har publicerat, eftersom länken till SVT play minnesstund och de omkringhändelser, som är nog så viktiga faller platt. Större magplask av den politiskt styrda statstelevision får man söka utan att finna! Man hade krattat i manegen inför minnesstunden, men krattat väldigt dåligt!

https://swebbtv.se/w/d1fPFzsRJ1Fi3u7Mncevj6

Ett flertal tillfällen har jag skrivit om Estonia och alla de märkliga turerna kring Estonias förlisning. Bland annat här: https://gun-m-ek.blogspot.com/2014/09/estoniakatastrofen-28-september-1994.html

Anmärkningsvärda händelser finns: UD avböjde Rysslands bistånd som erbjöd sig att rädda de som fanns kvar instängda i Estonias vrak, men UD valde att inte svara, alltså lämnades de helt enkelt att dö!

Men det som nu skedde vid 30 års minnet av Estonia, där minnestalen var det som gick alla lögner att spricka med besked.

Göteborgs-Posten har i vart fall försökt att belysa Estoniakatastrofen.
https://www.gp.se/nyheter/sverige/30-ar-efter-estonia-se-de-historiska-bilderna.757d6ad9-ca25-4f2a-9e6b-18c76692f44b
Medan svenska staten lagt locket på och belagt hela händelsen med sekretess!

HM Konung Carl Gustaf och drottning Silvia gjorde något än en gång för Estonias offer. 💖Liv är viktiga!

Det var talen vid minneshögtiden som spräckte alla lögner med besked!

Man kan nu rimligen förvänta sig att regelrätta polisförhör med Carl Bildt kommer att ske. Carl Bildt som knappast kan ha varit ovetandes om smugglingen av militär utrustning, som illegalt fördes ut ur det fallna Sovjetunionen och något som Ryssland varnat för att fortsätta med, vilket statsminister Carl Bildt fullständigt ignorerade!

Men den socialdemokratiska Regeringen som tog över handlade inte som Mona Sahlin först gav uttryck för, istället har den socialdemokratiska Regeringen sett till att verkligen försökt att gömma undan Estonia och olycksplatsen!

Ännu en skandal som Socialdemokraterna och även Moderaterna har att förklara och stå till svars för, alla lögner som de omgett sig med. - Med på första parkett sitter även alla andra partier i Sverige Regering och Riksdag.

För mig är det en gåta hur Sveriges Regering och Riksdag ens kan förvänta sig folkets förtroende. Det är sedan länge sedan förbrukat och kört i botten!

Sverige är numera på samtliga punkter ett enda stort katastrofområde!

Bild: copyright Elisabeth Ek.