tisdag 26 november 2019

Två rättegångar den ena mot Eskil Erlandsson och den andra mot Cissi Wallin - två domar som kommer att bli intressanta rent rättsligt.

Det var nog tur att jag inte hade hunnit börja köra iväg, utan stannade och slog av bilmotorn, när jag hörde att nyheterna på radion skulle omfatta reportage från de båda rättegångarna. Dels den mot Eskil Erlandsson och dels den mot Cissi Wallin, som står anklagad för grovt förtal av Fredrik Virtanen.

Eskil Erlandsson (C), som avgick med omedelbar verkan från Riksdagen sedan han hamnat i det "sexuella blåsvädret" och precis som Fredrik Virtanen har en familj som oskyldigt drabbas. Det är ett mycket naivt önsketänkande att tro att anhöriga inte drabbas vad än det gäller.

Tesen som framförts av Eskil Erlandsson vid rättegången, att han skulle lida av "Vikingasjukan" och därför tafsat på bordsdamerna fick herr H att brista ut i gapskratt, med kommentaren:


- Då lider väl hel del av den manliga befolkningen av Vikingasjukan.

Jag ser med intresse fram emot domen mot Eskil Erlandsson. Svenska rättsväsendet kommer här att få bekänna färg.


År 2019 gav Fredrik Virtanen ut boken Utan nåd på det norska förlaget Gloria Forlag, som är en uppgörelse med ett destruktivt liv, men också med mediadrev och vad Virtanen kallar för "instagramfeminism". En märklig förpackning kan jag nog tycka med tanke på hans anmälan, som nu lett till detta grova förtalsmål mot Cissi Wallin.

Fredrik Virtanen, som själv vidgått innan detta förtalsåtal väcktes, att livet innan familj och barn, varit både promiskuöst och fyllt av sådant han insett att hans livsstil med fester och vidhängande intag inte gjort honom till någon trevlig person. Mycket har dessutom försvunnit i livsstil med idel festyra av medvetande över de egna handlingarna.

Den som inte känner igen typen, räck upp en hand!

Tror det blir rätt tunnsått om uppräckta händer....

Mao är det ett tillfrisknade på alla tänkbara sätt, men också är orsaken till att hans nya liv med fru och barn slagits i spillror. Må så vara att eftertankens kranka blekhet har hunnit ifatt honom, men han gör det lätt för sig, när han tar det krumsprånget och inte inser vem det är som har sått denna sannolika och högst troliga skörd.

Det är så rekyler av allehanda slag en gång för alla fungerar, eller som det står i Bibeln av olika varianter och valörer, men som har ett sammanfattande budskap: som du sår skall du skörda. Ibland är det betydligt längre till skörd. Ett frö tar olika tid på sig att bli till skörd, precis som allt i det verkliga livet.
Knäckfrågan lär vara om det grova grova förtalet var försvarligt i lagens mening.

Tja, där har väl samhället och dess cementerade patriarkatsystem en hel del att rannsaka sig själva, eftersom här ligger en anmälan om våldtäkt i botten, som Cissi Wallin anmält Fredrik Virtanen för, men inte fått något gehör för eftersom den anmälan lagts ner.

Den som förstår det minsta lilla om människans inre liv, förstår också mekanismerna bakom orsaken till att Cissi Wallin vägrat tiga still och förbli offer och istället valt att gå ut i media.

Jag tror att samhället i stort gör ett universalfel, när de tror att alla kvinnor är stöpta i samma form. En del fortsätter att tiga till ett mycket högt inre pris, medan andra väljer att inte längre tiga och även de får betala ett högt pris, eftersom det inte finns någon som betalar ett billigt pris för att få upprättelse.

Sedan spelar det ingen som helst roll om det är fråga om någon som är av manligt eller kvinnligt kön. Det borde historien lärt oss vid det här laget.
 

Men i de här två mycket specifika fallen: HUR mycket anser ett samhällssystem, att utsatta kvinnor för diverse sexuella övergrepp skall behöva utstå. Skall de förpassas tillbaka i garderobens mörka skrymslen, något som hela metoo-rörelsen äntligen slog upp garderobsdörrarna på vid gavel och vädrade ut allt unket som gömts däri.

Det återstår nu att se.

Själv följer jag detta med stort intresse, eftersom det kommer att ge mig en bra fingervisning om vart min egen ribba skall förläggas och på vilket sätt den skall gillras upp.


Pia Dellson har inget med dessa måls karaktärer att göra, men hon är likväl en del av vad som i slutändan kan drabba alla som fallit offer för samhällets slarv: utbrändhetstillstånd.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Pia_Dellson

2 kommentarer:

  1. https://www.dn.se/nyheter/politik/lakare-om-vikingasjukan-gor-inte-att-man-tappar-kontrollen/

    Den förre riksdagsledamoten Eskil Erlandsson menar att de besvär sjukdomen ger ibland får honom att ofrivilligt röra vid kvinnor.

    – Sjukdomen gör inte att man tappar kontrollen över händerna, säger Tobias Laurell, överläkare i handkirurgi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är fullständigt trams av Eskil Erlandsson att åberopa Vikingasjukan. Man kan undra hur många manliga bordssällskap han haft som han i så fall har tafsat på, eller sitter de nöjda?

      Radera