torsdag 28 november 2019

Här är grabben som kan skapa rubriker: Zlatan Ibrahimovic - Svårslaget!

När smarta PR-byrå skulle matcha fram Zlatan Ibrahimovic så gjorde de ett val, som var det mest skrattretande de hade kunnat hitta på med tanke på vad som redan hade framkommit om hans person. Men naturligtvis så träffade det många hjärtan när man basunerade ut: ”man kan ta en kille från Rosengård, men man kan inte ta Rosengård från en kille”.

Det ingav hopp, det ingav en framtidstro där den mest behövdes.
 

Jag log i mjugg och tänkte: "skall vi slå vad?" eftersom jag hade sett en del filmer om/med honom, att han i slutändan bara kommer att bli en enda stor besvikelse på det personliga planet.

Utan Malmö FF och deras stora tålamod med alla hans udda infall skulle han inte ha varit någonting alls. Det är ett under av tålamod som den klubben har visat honom, vilken annan normal klubb som helst hade gett honom foten.

Sorgligt bara att han nu även visat dem vem han är, nu finns inget något mer att drömma om. Mest elände är det för de smågrabbar som haft honom som sin stora förebild, som givit dem hopp.

Jag hoppas att alla de här som haft honom som sin förebild, förstår och inser att det hoppet skall de ställa till sig själv. Det är de själva som kan bli den där förebilden som de behöver ha tillgång till. Man måste ha egna mål och aldrig låta någon trasa sönder dessa mål.

De flesta verkar vara bedrövade över att han gått till Malmö FF:s ärkefiende nr 1 och äger en del av Hammarby, dvs. "Bajen". Inte jag. Jag brast ut i ett gapskratt när jag fick höra det. Det är helt enligt Zlatan-stil.

Tråkigt bara för de som nu bröstat upp sig över den fina statyn de förärade honom i Malmö helt nyligen. Men inte ens då vid invigningen kunde han hålla tand för tunga.

Jag är glad över att mitt fotbollsälskande barnbarn inte har honom som sin stora fotbollsidol, sämre förebild får man nog leta efter. OM man nu inte tycker att ett stort ego är något att stå efter förstås.
Man får vara noga med att titta på vad paketet innehåller. Jag vill ge ett gott råd, fastän det är just det jag av princip aldrig brukar göra: Skaffa dig gärna en bra mentor, eller kanske rent av flera, men tro aldrig att någon håller hela sträckan ut.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar