torsdag 12 november 2020

Historien om det svenska samhället - det har verkligen blivit en smärre mardröm att försöka sig på att beskriva.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/kent-ostlings-berattelse-om-kampen-mot-doden-lag-sovd-36-dagar

Lyssna på berättelsen om en svårt Covid19 patient, som varit nedsövd under lång tid. I 36 dagar låg han nedsövd uppkopplad till en Ecmo, hjärt- och lungmaskin, men inte ens han har getts möjligheter till att få återkomma i den takt kroppen orkar, utan har bara dessutom konstaterat det tyvärr alltför många före honom har kunnat konstatera, du måste vara frisk om du skall orka slåss mot byråkratin och inte minst mot försäkringskassan.

Min förhoppning är att alla dessa beslut som fattas på Regeringsnivå slutligen kommer att drabba dem själva, som sitter på envåldshärskarmakten.

F.d. statsministern Fredrik Reinfeldt, som själv begåvats med att ”stekta sparvar som flugit in i munnen” . Han har haft den korrupta makteliten i världen bakom sig hela tiden. Han tyckte t.o.m. att ”vi svenskar skulle öppna våra hjärtan”, medan han själv i egenskap av statsminister inte ens drog sig för att jaga ut cancersjuka i arbetslivet och fråntog gravt funktionsnedsatta möjligheterna, att inte ens att låta en del av dem behålla livet p.g.a. neddragningarna inom LSS.

Det som är mest beklagansvärt i hela den historien är att våra förvaltningsdomstolar, anser att det var helt ok att göra så. Mao är man totalt rättslös i Sverige idag om du inte är kriminell förstås.

Det skall man också  ta i beaktande, när man betänker att svenska skattebetalare försörjer alla dessa människor, ibland på livstid, människor som vällt in i Sverige p.g.a.. en totalhavererad Migrationspolitik. Sedan undrar man varför dylika saker som rasism, politikerförakt, våldsdåd, klaner, kriminella nätverk och en allmän råhet sprider sig som en löpeld i landet. För att inte tala om de religiösa avarterna, som hör hemma i något annat och tidigare århundrade.

Idag går det inte att öppna en tidning, eller lyssna på nyheterna utan att möta det fullständiga haveriet, som mer påminner om hur Pandoras ask kommit att öppnas fullt ut.

Jag satt och såg filmen ”438” dagar häromkvällen på TV. Filmen som skildrar journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson verklighetsbaserade erfarenheter om tillståndet här i världen. Jag fick aldrig tillfälle att se den när den gick på biograferna och var därför tacksam att filmen nu kunde ses på TV.

Fakta är att den 1 juli 2011 greps journalisten Martin Schibbye tillsammans med fotografen Johan Persson i Etiopien. De misstänktes för terrorbrott efter att från Somaila tagit sig in i området Ogaden.  De vistades i området för att rapportera om de övergrepp som flyktingar vittnat om pågick där och kopplingarna det hade till oljeföretaget Lundin Petroliums verksamhet i regionen projekt i Ogaden, där f.d. statsministern Carl Bildt, som även haft andra viktiga politiska engagemang, men ändå varit i allra högsta grad involverad i oljebolaget.

Det som blir anmärkningsvärt är att Carl Bildt var nämligen Sveriges utrikesminister åren 2006–2014, men också samtidigt suttit i Lundin Oils styrelse från år 2000, han kan rimligen inte ha saknat insyn i vad som skedde under åren 1997-2003 i oljebolaget.

Trots att Carl Bildt själv förnekat sin inblandning och helt uppenbart än en gång ägnat sig åt ”den tysta diplomatin”, som vi alla vid det här laget vet att det är ingen diplomati alls. Hade det överhuvudtaget varit fråga om något sådan ”diplomati” hade Dawitt Isaak varit frigiven för länge sedan och han är inte ensam om den saken.

När det gäller ödet som Martin Schibbye och Johan Persson mötte i Etiopien, tillhörde också det mer magstarka, men man får vara glad över att bara en skenavrättning ägde rum. De båda tvingades till fullständig underkastelse och fick medge sådant, som inte var med sanningen överensstämmande. Det är så man funderar hur pengamakten egentligen kan se sig själva i spegeln.

Det som är fullständigt klarlagt är dock att svenska oljebolaget investerade mångmiljonbelopp för att kunna exploatera det sudanesiska träsklandet för oljeutvinning. En del av pengarna misstänks ha gått till regeringen, som på så sätt kunnat finansiera kriget mot gerillan. Som tack såg regeringen till att driva bort befolkningen runt oljekällorna. Vittnen finns om hur regeringen släppte klusterbomber över befolkningens enkla lerhyddor med halmtak.

Enligt rapporten Unpaid dept från 2010 ska omkring 12 000 människor ha dödats och 160 000 personer tvingats på flykt mellan åren 1997-2003 från ett område kallat "Block 5A" där bolaget ville ha sin verksamhet. Lundin Petroleum förnekar att de bidragit till förtrycket mot civilbefolkningen. De hävdar i stället att de hjälpt till med utveckling i området.

Det här påminner starkt om det statligt ägda gruvbolaget LKAB i Malmberget, där har också ortsbefolkningen drivits på flykt och tidvis utsatts för det som måste räknas som rena baggböleriet. De som blivit kvar och där LKAB:s egna höjdare, utropat enklaven för "Malmbergets utvecklingsområde!"

Hur det ser ut där?

Tja, föreställ dig Beirut eller någon annan krigszon, så kommer du bra nära sanningen. Det är dessutom samma stuk på det hela, men svenska miljöåklagaren förväntar jag mig inte skall göra något här heller, trots att bolaget medgett att de ständigt överskrider miljödomstols beslut.

Det är lika sorgligt överlag med svensk domstol oavsett vilket namn och hierarkiordning de än har.

Rättegången mot Lundin Oil, skulle man nu mot förmodan försökt att sätta sig in i åtalet och rättegången mot oljebolaget, hade man nog varit flintskallig vid det här laget, eftersom inte ens åklagaren får ta del av materialet som man krävt från bolaget.

OM jag är förvånad över utgången?

Knappast, jag har blivit tämligen luttrad med åren.

Inte blev det  heller så mycket bättre för filmmakarna, som insåg att problemet var bara att för att det ska bli obekvämt för Bildt måste man lägga fram bevis. Hur skall man kunna lägga fram några bevis, när det finns en hel armé oljepengar som backar upp?

Det är inte heller oväsentligt att märkliga turer kantats av oljebolaget. År 2009 sålde Lundin Petroleum sina områden i Ogaden till Lundin-kontrollerade Africa Oil, som då ägde majoriteten av landets prospekteringsrätt. Du förstod kanske inte det här sista, det är bara det som i dagligt tal brukar kallas för "same shit, just different name".

Har det nu blivit bättre vid den nya socialdemokratiska och synnerligen anmärkningsvärda Regeringssammansättningen, där MAKTEN är det primära och landets väl och ve kommer i sista hand?

Knappast!

Bara det att vi har en vice statsminister i ett parti, MP, som tidvis inte ens hade suttit kvar i Riksdagen om det hade varit val, det talar väl om något sitt tydliga tecken hur det står till med hälsotillståndet i DEMOKRATIN Sverige.

Lekstugan fortsätter och nu är byråkratin så urartad att hela samhället vittnar om en fullständig kollaps. Det har gått snabbt utför i landet Sverige.

Man kan verkligen bli kräkfärdig för mindre!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar