torsdag 19 mars 2020

Inställt!

En till brädden överfylld almanacka har plötsligt fått en massa lufthål i tillvaron.

Det innebär att jag nu ägnat förmiddagen åt att hitta igen det som kallas för skrivbordsskiva, piano och matsalsbord i vardagsrummet. Det sistnämda inte helt röjt men i alla fall lejonparten. Jag siktar på att innan kvällen är där också helt och hållet återerövrat till det som det är ämnat åt:

Kunna välja något annat än enbart köksbordet, eller soffbordet framför TV:n.

Men gud sig förbarme vilka dammhögar som har dolts under travarna av papper och böcker som hör till pappershögarna. Pärmar som stått nere på golvet har fått flytta upp i bokhyllorna och även där ringlar dammkorvarna sig fram.

Avslöjade om sitt hemligt förda liv i skymundan.

Tänk vad Corona-pandemin har fått till följd, luften har liksom gått ur.

Tja, inte riktigt: Regeringen håller fortfarande på med sin ständiga ändring av vad de sade dagen innan, veckan innan osv... Lustigt att de inte ens kan följa WHO:s rekommendationer, eller varför inte ens snegla över axeln mot vårt grannland Finland, som haft beredskap för detta och har följaktligen handlat efter det.

Folk sitter helt plötsligt sysslolösa och verkar mer eller mindre färdiga att klättra längs väggarna, än kunna känna att livet fått en chans att hinna ikapp. Ekorrhjulet har helt plötsligt fått ett välbehövligt stopp kan jag tycka. Då gillar jag mer företagsamheten i andra länder där de öppnar sina fönster, går ut på balkongerna och sjunger och spelar, när de inte får vistas utomhus.

Men så tänkte jag en sväng till och på grannen, som brukar sitta i sin utomhusbadtunna om sommarkvällarna och ge ifrån sig ljud, som kan få katten att få spontant missfall. Jag tror att det skall föreställa någon form av sång som han tänkt sig att det skall vara.

Ja, söte Jesus vad har vi inte blivit härdad med från den mannen. Jag vet inte om det är hans ständiga eldande, mistluren, gräsklippandet så fort man har gäster eller bara vill sitta ute och äta och prata med varandra, eller hans ouppfostrade ordval som är värst. Med handen på hjärtat tror jag nog att det är dött lopp. Det är svårt att välja.

Men värst är nog trots allt det eviga eldandet, som på två röda intar hela huset och gör det stinkande av rök. Genialiskt av miljökontoret och Göteborgs stadsbyggnadskontor att bevilja braskaminer i ett bostadsområde som har sin värme genom frånluft och så små tomter att husen i princip står staplade på varandra.

Husen är t.o.m. felvända bara för att de skulle lyckas klämma in så många hus som möjligt och tjäna så mycket pengar som bara var möjligt, förutom att de bytt ut i princip allt till billigare alternativ och få saker som verkligen stämmer överens med det som framgick av den fina pärm vi fick med oss hem, när vi tecknade oss för detta nyckelfärdiga hus med friköpt tomt. Man kan ana sig till att "samarbetet" mellan de inblandade parterna där även Göteborgs stad var insyltade i, inte bara innehöll bjudresor upp till norr.

Därför blir det också en gåta hur man kan införa rökförbud på utomhusserveringar, men tillåter detta få fortgå. Det står liksom inte i relation till detta eldande, som fyller huset med röklukt i tid och otid.

I det fallet med den grannen har jag blivit övertygad om att retroaktiv abort vore en solklar lösning på hela problematiken.

Bekymrad är jag över frånvaron av Corona-tester och att många verksamheter kommer att stå på näsan. Men också över den slapphet som råder i Sverige där var och en frivilligt sätter sig i karantän. Hur det fungera har vi redan fått läsa om, där man tagit sig mitt i natten från Italien och Kina när de fått kännedom att ingen skall ta sig ut därifrån om ett par timmar. Det där med smittskyddslagar verkar det tas lätt på. Sverige har blivit de kriminellas land, alla andra står sig slätt.

Av reportagen att döma verkar de har som tagit sig till Sverige i sista momangen inte ens vara testade för Corona. Å andra sidan det går helt i fil med den Regeringen och "Expertisen" i Sverige, där det verkar vara mer rysk roulette det handlar om än människors hälsa och väl. Kanske har den svenska Regeringen äntligen uppnått sin våta dröm, att bli av med alla oönskade individer. De behövde bara denna gång sitta med armarna i kors.

Jag talade med äldste sonen i helgen, då det äntligen gick att nå kontakt med honom. Jag sökte honom redan i fredags och lämnade meddelande på hans mobilsvar, men inte ett livstecken, vilket inte gjorde mig precis lugn. Men så kom förklaringen när det äntligen gick att nå kontakt med honom. Han hade haft sådan vansinnig huvudvärk och gett sig ut på jakt efter huvudvärkstabletter. Några sådana hade han inte fått tag i och hade därför fått ge upp och åkt hem och kopplat bort hela världen.

Han undrade hur det stod till med folks intelligens egentligen, när de hamstrade förnödenheter så hyllorna i mataffärerna gapade mer eller mindre tomma. Apoteksvaror inte heller fanns att tillgå, för att inte tala om den verkliga idiotin:
Han undrade varför folk hamstrade toalettpapper, i ett land som har otroligt många pappersmassefabriker och skog, som i stort sett täcker större delen av Sverige.

Jag kunde ju inte annat än skratta och var tvungen att erkänna att det tagit mig flera dagar att förstå vad som menades på Facebook, där man drog den ena toalettpappersramsan och vitsen efter den andra. Det hela var i min värld så osannolik att jag inte ens kunde föreställa mig att folk även hamstrade toalettpapper!


                           God etik är
                             reflektioner över
                           vad som är rätt.
                            Det är frånvaron
                           av reflektion
                             som är det stora 

                           problemet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar