torsdag 13 december 2018

Vad är det för fel på en del män. Blotta tanken på att SVT-profilen Lasse Kronér skall tillbaka i TV-rutan får mig att inse att det måste vara något fel på SVT:s ledning.

Hur är man funtad när man håller på att sextrakassera en ung kvinna som varit praktikant på SVT och man själv haft en ledande ställning?

Jag är personligen kräkless på det här samhället som tittar under lugg när det gäller den här sortens män. Sådan som Lasse Kronér, eller i ännu finare kretsar Svenska Akademiens Horace Engdahl, en företrädare för suspekta kvinnoåsikter och kompiskorruption med den s.k. "kulturprofilen" m.fl.https://www.svtplay.se/video/20257522/det-slutna-sallskapet

Måste det inte bli problematiskt för kungen med tanke på drottningens och prinsessan Madeleines engagemang, att bibehålla en dylik sammanslutning med omoraliska män och män som tittar under lugg, för att inte tala om den totalförvirrade Kristina Lugn. Hon verkar ha de flesta pållar ute på grönbete.

Man kanske skulle fixa en egen färgskala för dessa män, i likhet vad de själva klassat kvinnor som. Fråga är bara om man kan hitta en färg som man avskyr så hjärtligt. Det skulle i så fall vara grannen ommålade sjösjukegröna husfärg, det är inte gó att stirra in i. Nästan så jag ibland funderar på att göra som Kalle Anka på julafton när han campar på en soptipp och har en stor solfjäder som han fäller ut med en helt annan bild på.

Om man nu dessutom är en officiellt person som syns i TV-rutan och skall föreställa en förebild ute i samhället, borde man då inte som privatperson t.o.m. ha ett högre moralkrav. De borde rimligen stå för ett klanderfritt leverne. 

Om jag ser Lasse Kronér, eller reklam för något program som han är med i så kommer jag oavkortat tänka på att han skickat bilder via mobilen till en ung kvinna föreställande hans snopp! Han saknar mao trovärdighet hos mig.

Jag tänker också på hur han brukade kalla alla barn för "vännen" i "smartare än en femteklassare" redan det kändes gränslöst obehagligt då det skedde. 


Jag undrar om Lasse Kronér och framförallt SVT:s ledning verkligen tänkt hela varvet runt när de tror att han kan återkomma i TV-rutan som om inget har hänt?

Det kommer aldrig att hända i min värld, som fått nog av dylika s.k. män. Men de är inga riktiga män i mina ögon, de är något som krälar runt där kackerlackorna håller till. Det konstiga är att de är som kackerlackor. Det är samma princip på dem finns det en så finns det plötsligt en hel hord av dem som dyker upp!


Vem vill ha med ohyra att göra?

Inte jag i alla fall vare sig personligen, eller via TV-rutan, eller på ledande ställningar i samhället, där man borde kunna kräva betydligt mer.


För mig kommer Lasse Kronér inte bli något annat än knäppgöken som skickade sms med foton av sin snopp och massor av sms med sexuella anspelningar till en mycket yngre kvinna, en praktikant dessutom.

Inte samma sak men helt plötsligt finns många mäktiga män. Ta bara cigarrpresidenten Bill Clinton vars praktikant, Monica Lewinsky fick hela sitt liv förstört och fick löpa gatlopp i pressen, medan han själv satt lugnt kvar i skutan som om inget hade hänt.


Hillary Clinton: Bill's Affair With Monica Lewinsky Was Not An Abuse Of Power, What About Trump?
Ja, en del kvinnor är också en gåta för sig.... "Kulturprofilen" har samma typ av fru som Hillary Clinton. Jag har ett speciellt namn på dessa kvinnor.

Jag har själv mottagit ett sms en gång innehållande ett foto av en snopp som hölls upp med hela klockstapelpaketet. Jag kan bara säga att det var en chockartad upplevelse trots att jag sannerligen inte varit befriad ifrån dylika oönskade män tidigare i mitt liv. Man blir liksom aldrig garvad av den här sortens övergrepp där någon tar sig egna friheter. Det har en tendens att krypa under skinnet och bita sig fast.


Men jag skall säga att jag var väldigt frestad att skicka över ett sms inkl. bifogad foto till hans fru och fråga om inte bilden kommit fel, var det inte hon som skulle ha den?

Nej, jag vet, jag skulle nog avstå. Men jag filar på ett manus som börjar ha svällt ut till kolossalformat och blivit alltmer nödvändigt att sätta på pränt. Jag längtar till att kunna ägna mig åt det helhjärtat utan avbrott. Det har blivit alltför många inslag av allehanda slag under mitt liv, som inte är på det sätt man skall leva och agera om man vill kalla sig för människa. 


Det var som min son försökte förklara för mig om hårdiskar: Ibland blir det överfullt i hårddisken och då behöver det rensas.


Stora delar av mänskligheten är något som jag aldrig slutar att förvåna mig över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar