måndag 31 december 2018

I "Min Sanning" berättar David Lagercrantz för programledaren Anna Hedenmo att huvudpersonerna i hans nästa projekt kan komma att ligga närmare honom själv och hans egen personlighet.


Aha, tänker jag då, han skall skriva om hur det är att vara en neurotisk gravplundrare.

Ja, det är han nog klippt och skuren för!


http://gun-m-ek.blogspot.com/2016/09/gravplundraren-david-lagercrantz-som-pa.html

Shame on you:  Eva Gedin, förlagschef hos Norstedts som gjort rov på Stieg Larssons livsverk och när det gäller Stieg Larssons far och bror kan jag bara säga: "Må öknens alla kamelloppor hemsöka era armhålor"  hur kunde ni besudla Stiegs livsverk med denne oseriöse pajas? 

Det är totalt obegripligt!
En del personer behöver man ha en spypåse till hands för att överhuvudtaget kunna åse, fortfarande saknas självinsikten.

David Lagercrantz ger sig själv omdömen som föga överensstämmer med verkligheten och vad spelar det för roll att han bär en svindyr kostym, när strumporna får den mest färgblinda att haja till och skjortkragen ser ut som om det är en uteliggares som hastigt blivit väckt.

David Lagercrantz försöker omskriva sig i termer om att han är en som vet hur man för sig. Han försöker krampaktigt att vara något som han inte är och sannolikt aldrig varit i närheten av att vara trots sin småadliga börd. 
David Lagercrantz sitter där och åmar sig som om han har hela rumpan full i springmask, slår ständigt ut armar och ben och påminner mer om en havererad marionettdocka med tilltrasslade snören, som får byxbenen att ständigt blotta bara benen och de groteska strumporna.
Som om det inte kunde räcka. Han är begåvad med samma hybris som sin far!
Sordin dröjer sig kvar när jag blir sittande kvar i TV-soffan och har knäppt av TV:n och tänker: Jag som haft Anna Hedenmo på min favoritlista - men det här bekräftar bara att man aldrig skall ha det. Den dagen kommer alltid när man kan känna ånger över att man hade just det.

Inte ens när Anna Hedenmo försöker pressa David Lagercrantz på hur mycket pengar han oförtjänt tjänat på Stieg Larssons livsverk, lyckas hon reparera den skada hon själv bidragit till genom att ge David Lagercrantz 59 minuter av bästa sändningstid.

https://www.svtplay.se/video/20478728/min-sanning/min-sanning-sasong-11-david-lagercrantz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar