torsdag 12 februari 2009

RadiOtjänst, SVT och melodifestivalen

- den 12 februari 2009, kl 13:40


Skynda dig att rösta nu, innan telefonslussen stänger!

Jag gjorde ett misstag i lördagskväll. Jag råkade flippa runt bland TV kanalerna och hamnade någon minut på Melodifestivalen, vars första omgång gick av stapeln här i Göteborg. Första avdelningen var just precis avslutad och programledaren gick omkring och "käckade" sig inför artisterna, som satt där med stirriga blickar och hade väl så många nu-slutar-jag-snart-andas-och-svimmar-upplevelser som bara möjligt är i en människas liv.

Men VAD är det för fel på alla dessa märkliga programledare? Har de gått den "bakvända charmkursen", sedan Janne Carlsson lagt ner sin "charmkursverksamhet" på SAS? Snacka om att vara tyken, alltså!

Men det är aldrig för sent, att lära gamla hundar sitta och jag har tagit fasta på DAGENS ANDA och nu kör vi:

Dra nu ner rullgardinerna, släng ut katten, bakbind ungarna och häng upp svärmor på kroken inne i städskåpet. Glöm inte att stänga dörren! (= till städskåpet så klart. Men vad trodde du?) Du behöver lugn och ro om du skall kunna koncentrera dig på detta viktiga arbete, som du nu har framför dig. Det kostar bara 75:-/sekunden att ringa. Men lägg på ett kol nu!

Är det inte en viktig information, som saknas för att du skall ringa?

Inget?

Sanning att säga, det här med melodifestivalen det har verkligen urartat på alla tänkbara sätt, eller är det jag som blivit överkänslig? Vad är meningen med att köra runt Melodifestivalen på så många olika platser? Varför körs de inte i så fall på platser, som ALDRIG tidigare blivit inplanterad på Sveriges karta? Då skulle jag kunna se någon form av mening i meningslöshetens meningslöshet. Men i övrigt står det mig upp i halsen. Långt över halsmandlarna faktiskt!

Måste man inte sätta sig ner och fundera lite vilken information, som saknas om hela spektaklet? Eller har svenska folket blivit rika som troll?

Skall det verkligen behövas 6 olika tävlingar för de låtarna? Det skall ringas och ringas och kostar pengar gör det. Jag hörde att det var ca 3, 3 miljoner tittare på sista melodifestivalomgången i Göteborg. Räkna då ut att kanske hälften, eller 3/4 delar ringer och röstar. Det blir en himla massa pengar, eftersom det inte är fråga om en (1) röstningsomgång i varje deltävling, utan flera! Prova att räkna ut vad det kan röra sig om i penningväg. Huvudvärk kan komma plötsligt, skall jag säga.

SVT då? Tja, jag får inte bara huvudvärk. Jag får akuta magsmärtor, vid blotta tanken. Vet ni att bossen Scherman, han vill inte att prostatacancerinsamlingar körs samtidigt som bröstcancergalor. Han vill INTE köra några herrcancergalor överhuvudtaget! TROTS att allt yngre män drabbas av både prostata- och testikelcancer. "Geniet" Schermans åsikt är följande:

"Bröstcancer säljer mycket bättre!"

Nej, tjärtunna & fjädrar + skampåle borde återinföras i straffskalan. När man då ser vilka pengar som verkligen går ut av alla dessa insamlingar, då BLIR man mörkrädd, dvs. om man nu mot förmodan inte var det innan. Så kära licensbetalare fortsätt och ring, ju mer ni ringer desto flottare adress på dyra gatan och flådigare kontor och intressantare löner kan cancerfonden, SVT m.fl. fonder ha.

Jag gjorde en dumhet ett år, jag började kolla vad alla dessa insamlingsfonder gav ut i förhållande till vad de tog in. Jag kan säga att det var mitt livs misstag!

Men detta med att det alltid skall ringas och röstas? Vi har blivit komplett ring-och-rösta-galna i det här landet! Vi ringer och röstar om praktiskt taget allt. Snart skall man väl ringa och rösta om man vill komma fram till statliga inrättningar:

Vill du rösta på Försäkringskassan, tryck 1.
Vill du rösta på Kronofogdemyndigheten, tryck 2.
Vill du inte göra någonting, lägg på luren eller försök senare hos Arbetsförmedlingen, om du tror att det hjälper!

Nej, JAG orkar inte ens glo på eländet, det är seeeegare än seeeeeegast! Jag går tusen gånger hellre och åker rullskridskor uppe på vinden och det vill inte säga lite.... På DEN vinden!

Ja, jag medger jag tillhör UFO:gänget och inte några av de här 3,3 - 4 mille svenskar som ringer och röstar. För mig räcker det bra att vara "uppskattad" till döds. Nyss, på väg hem från Hagabadet passerade jag nämligen "tappen". Nu kostar 95 bensin 11:74!

Aha! tänkte jag, Ingves lilla privata sandlåda Riksbanken har slagit till igen! Mannens vars ekonomiresonemang, man aldrig lyckas få ihop. Utan man sitter där med vidöppen mun och tänker: MEN hur i kattsingen menade han nu då? Är det någon som begriper karln´s logik?

Logik är inte det ordet man direkt tänker på i mångt och mycket. Jag slogs av det när jag passerat tappen:  

Varför är det aldrig några skyltar om, "NU HÖJT BENSINPRIS". Men det dräller alltid skyltar om, "NU SÄNKT BENSINPRIS". Jamen DÅ ser plötsligt hela kullen vid tappen ut, som en snårskog av skyltar!

Det där med "känn dig uppskattad", det är fö Skattemyndighetens fyndiga slogan. HA HA ! torrhosta kan komma plötsligt. Nä, för böveln, vart tog sunda förnuftet vägen? Jag begriper inte det här med skatt på skatten och skatten på skattens skatt. HUR mycket kostar en liter bensin, EGENTLIGEN? Någon som vet? Statens kaka, jo jo.


Förutom licenspengarna som Radiotjänst tvingar till sig ifrån mig, har de som kronan på verket nu börjat sjunga också:

"Tack för att duuuu, betaaaaalar .... din TV-aaaaaavvvgiiiiiiift."

MEN vem i helsefyr skrev den melodin? Någon som deltar vid uttagningen för Idol Sverige? Melodifestivalen? Men sen då?

VADÅ? Har jag missat något? 

Får man välja? 

Behöver man kanske inte betala TV-avgift?

Nej, här är det ingen "snigel på ögat" som gäller. Man behöver ta´ me´ fasen rejäla ÖRONPROPPAR för att överleva oljudet, som dessutom kommer när man minst anar det! Hela kaffebordet hinner bli omkullvräkt innan man fått tag i fjärrkontrollen och lyckats sänka ljudet, eller byta kanal!

Ett till fynd av STATEN, dvs. SVT. Ta den här tävlingen som är i anslutning till melodifestivalen:  

"Tävla vem är du lik tävlingen" 

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=105032
 
Söte Jesus!!! säger jag bara, lägger inte Magnus Uggla en pizza NU, lär det ALDRIG hända!

Inte nog med det, visserligen är de här systrarna Lilli och Sussi djurvänner, men HUR långt kan man stretcha det? Fastän någon form av humor på hög nivå är det nog trots allt, därför att SVT har för "säkerhets skull" skrivit in bredvid fotona av "offren", att de här "Look-alike" personerna finns till vänster!" Dvs. om du nu skulle ha dimsyn och inte hunnit få tag i några flaskbottnar, som kan hjälpa upp din digra synproblematik!

Phew! - Antingen har jag börjar bli gammal, eller så är jag inte längre lättroad.

VÄLJ?! - Men glöm inte att ringa och rösta!

(Eller så är jag VÄLDIGT lättroad, med tanke på att jag höll på dö av magkramp och andstopp, när jag loggade in mig på Look-alike tävlingen).

Du! Nu ÄR din tid ute!

NEJ, du är alldeles för slö! Det här duger verkligen inte. Telefonslussen är för böveln stängd! Det är för sent att ringa och rösta.

Jag återkommer när jag har börjat andas normalt igen... det verkar vara ett veck på respiratorslangen ..... iiiiiiihhhhhh ------------------------------

1 kommentar:

  1. Det finns 3 kommentarer.

    Tobbe och bullibumpa, jag tackar för friska fläktande inlägg och kan inte annat än hålla med.
    Anmäl >Gun (2009-02-13 12:26:48)

    Av tidningen Privata Affärer att döma kommer företag och privatpersoner snart att tvingas betala tv-licens för sina datorer. Orsaken är att SVT, som redan för decennier präglades av kraftig inavel enligt regelrätt dåtida undersökning, planerar att börja sända fullständiga kanaler på nätet. Därmed förvandlas alla datorer till licenspliktiga tv-mottagare. Sedan dåvarande granskning har SVTs stab kontinuerligt ynglat av sig, dvs tillverkat personal. Kan handla om penningbrist, för trots att en stor del av de anställda inte lär ha kopulerat med motsatt kön har ättlingarna kanske blitt så många nu att gängse licenspengar, trots besparingar ifa billiga skräpprogram, inte förslår.
    Anmäl >bullibumpa (2009-02-13 10:17:17)

    Radiotjänst! Hur kan dom kräva pengar av en bara för att man har en tv? Kollar aldrig (exakt aldrig) på 1:an och 2:an och lyssnar inte på radio och ändå ska dom suga pengar av en. Om jag öppnar en radiokanal ska jag då kräva alla som har en radio på en avgift? Hoj vilka maffiametoder det finns ännu i Sverige.
    Anmäl >Tobbe (2009-02-12 20:39:15)

    SvaraRadera