fredag 20 februari 2009

Försvunnet!

 den 20 februari 2009, kl 08:17


Jag trodde jag var världsmästare på att förlora "saker och ting". Men jag är inte ensam om den saken och helt klart är att det är mycket, som vi människor kan förlora här i livet.

Tänk bara på presidenten i Mexico, som nu ställs inför frågan vad han gjort av ön Bermeja i slutet på 1990-talet.

Det hela verkar något förvirrande. Ja, jag menar en ö som varit försvunnen sedan slutet på 90-talet, det är först nu vi hör något om den, men när började de sakna den? En bakomliggande historia, som man intuitivt känner rimligen måste finnas och som är en betydligt längre historia, än vad blotta ögat kan se vid första anblicken. Så som livet faktiskt alltid är. Saker och ting händer inte bara helt plötsligt! Det finns ALLTID en betydligt längre historia bakom, oavsett vad det än handlar om.

Ö och ö förresten, mer kobbe kan jag nog tycka. Den var 80 kvm. Ungefär som en trerummare från 50-talet. Kissansaari ute i Vassaraträsket är större än den försvunna ön. Det är inte utan att jag undrar över hur de gjort den upptäckten.

- Du, Félipe, vad har du gjort av med ön Bermeja?

- Chucha! Vad gnäller ni om? Vilken ö då? Har jag något i den fickan, kanske? Nä! I den andra fickan, då? Nä!

Enligt parlamentsledamoten Elías Cárdenas skall öns försvinnande antingen bero på, att havsnivån stigit och dränkt ön, som en följd av växthuseffekten, eller så är det USA som ligger bakom försvinnandet. En annan teori är att ön har sprängts av CIA så att USA skulle få överhanden i förhandlingarna om oljefyndighetsområdet Hoyos de Dona. Området är rikt på olja och med den nuvarande gränsmarkören - Alacranesöarna - minskar Mexikos ekonomiska zon avsevärt. Om det nu skulle uppstå någon tvist om oljan, kan man gissa att ett nytt Irak, Sydamerika, eller what ever är under uppsegling?

"De som inte är med oss, är emot oss."

När vi håller oss till dessa trakter, kan vi väl passa på att ta upp ett helt annat försvinnande:

"Svennis förtroende som fotbollsguru". Han lär snart få "bomsen" härifrån också! För trots att mexikanarna hade helgarderat sig och fixat voododockor med nålar i, vann de inte över USA i VM-fotbollen. De åkte på däng med 2-0. Men det där med voododockor lät intressant. Kan det verkligen funka?

Nästan så jag överväger om det kan vara idé att prova. Funderar på att fixa en liten, fet, vithårig, spritindränkt voododocka, inslagen i en gristunga och med pengar inklämda överallt. Får nog välja riktigt långa nålar, så att de säkert går kors och tvärs genom all dynga!

Är det förresten någon fler än jag som börjar bli trött på följetongen "Svennis?" Kan han inte skaffa sig ett liv, i en helt vanlig fotbollsklubb, utan att klubben behöver betala fantasisummor? Vore det t.o.m. bra för hans eget välbefinnande, istället för att han ständigt skall pryda varje tabloids förstasida, som ändå inte är till hans fördel? Han har väl pengar så de ringlar ut ur öronen. Får dylika herrar aldrig nog av den varan? Inser de aldrig när slaget är förlorat? En bra tränare är nog bra, men det är trots allt 11 gubbar, som skall göra sitt och uppenbart springer och dribblar de bara sämre och sämre, trots att deras avlöningskuvert bara blir större och större. Nej, tacka vet jag riktiga fotbollskillar i lägsta möjliga division från någon gudsförgäten håla, de vet att de måste kunna spela fotboll och inte hålla sig med divafasoner.

Ju äldre jag blir, desto mer tycker jag verkligen om helt vanliga människor. Riktiga människor!

1 kommentar:

  1. Undra vem den här vithårig, spritindränkt voododockan inslagen i gristunga och med pengar inklämda överallt är.

    Någon som bor i Malmberget kanske?

    SvaraRadera