tisdag 31 augusti 2021

Den 243:e dagen 2021 - Odlar Sverige män med trångt under i hatten?

 Jag ställde en mycket enkel fråga till Ulf Lundell, eller "Rockhead" som hans flashiga mailadress heter:

 Finns "Vardagar 5" utgiven som ljudbok - hittar ej... (eller kommer den ut senare som ljudbok?)

Too thick and heavy to handle lying in bed…

Oh Yeah!  

Svaret lät inte vänta på sig, visserligen svar, men var:

Tveksamt om jag vill bli godnattfarbror

Skickat från min iPad

 - Nej, naturligtvis svarade han inte i rosa, men jag tänkte att jag kunde klä hans svar i machopassande kulör. (Han är ju konstnär också med fascination för udda alster).

"Rockhead" kunde alltså inte finna någon annan orsak till att jag är hänvisad till att ligga och läsa böcker, än att jag skulle sova!

Det kanske blir så när man inte kan föreställa sig, att någon har en totalt sönderslagen kropp och därmed är rätt körd med att sitta och läsa, alternativt som varit min favoritställning innan, legat på mage och läst, helst ute i det fria så snart vädret tillåtit.

OM jag blev ledsen?

Ja, faktiskt.

Det förvånade mig lite, eftersom jag vid det här laget fått lägga på mig ett lager pansar såväl till det yttre som det inre. Livet är rätt skoningslöst.

Den här sommaren har varit en enda lång tålamodsprövning den också. Inte mycket som har funkat.

Litet axplock:
- Målar- och skrivarateljén som varit ett par års tålamodsprövningar, visade sig när jag hade beslutat mig för att låta snickarna fixa ett skärmtak framför de stora fönstren för att inte bli grillad av den gassande solen, att det stack upp några spikar från innertaket genom takshinglet! - Den nya byggfirman, vill jag tillägga, med tanke på eländet som huserat året innan.

Innertaket hade fått tas ned och sättas upp igen, efter det att takshinglet och den mysiga kulan på takkupolen hade fixats i ett nafs av en jädrans hejjare och klippa till takläggare.

Anledningen till att hela innertaket hade fått plockas ner berodde enbart på att den förste seeeeege elektrikern inte kommit till skott på två (2) år och installerat värmen, med konsekvens att det höga taket därför samlat fukt på sig och fick rivas ner och sättas upp igen och jag tillslut anlitade rekorderlig elektriker till högre pris, men som gjorde jobbet i ett kick.

Nästa elände med målar- skrivarverkstan var när elektriker väl var på plats och installerat värmen, ville jag ha en träaltan utanför. DET visade sig bli upprinnelsen till nästa inferno!

Det vette fasen vad det var för djuping som den byggfirman skickade hit. Antagligen hade han enbart byggt trampoliner, som man skulle djupdyka ifrån. Dessutom sket han blanka f@n i hur jag ville ha altan.

Jag som var fullt sysselsätt med att skriva inlagor och alltjämt fått stirra in i grannens dj-la tujahäck från arbetsrummet (fy fan för tujor! Det borde förbjudas i villakvarter) hade inte haft koll på vad djupingen pysslade med, utan höll på att få akuta andningsproblem, när jag kom ut och betraktade förödelsen till altan (?)

Efter ett dygns funderande insåg jag att det där var verkligen inte något som överhuvudtaget gick att ha, alltså skickade den byggfirman två nya snickare som skulle reda upp det hela. Det var bara det att de rev bara upp halva trädäcket/altan och konstruerade därför en avsats, som fått åtskilliga att äventyra hälsan, eftersom man trots att man visste att nivåskillnaden fanns, ändå gjorde en saltomortal! Det har varit alla tänkbara varianter: framlänges, baklänges t.o.m. från sidan när hängmattan skulle äntras!

Den nya professionella snickarfirman, som nu bytt balkongdörrar, brostolpar och nu gjorde skärmtaket till skrivar- och målarateljén, fick försöka sig på att göra en kil däremellan för att om möjligt förhindra att folk gick och slog ihjäl sig.

Dock hann jag ägna mig åt viss skadeglädje dessförinnan, sedan obehörig tassat runt på tomten om natten, säkert i avsikt att bära bort ännu mer från tomten, men oturligt (TURLIGT för mig!) kommit upp på trädäcket och inte noterat höjdskillnaden och .... tja, jag vaknade av braket och stönandet!

Very Welcome to snickarjobb av det mer udda slaget!

I avvaktan på att ny målarfirma skulle dyka upp i år, förra årets fick jag helt enkelt avpollitera sedan det visade sig att de hade skickat hit två albanska slavar, som nog aldrig hade vare sig målat något, eller ens visste med VAD man målade med, tapetborstar blev inte så strålande resultat! Men där var jag mer på alerten vis av däckbygget, så jag hann stoppa det hela, men hela gavelväggen ser nu ut som den råkat ut för fläcktyfus!

Det hänger stora doppar målarfärg från trändarna och de har dessutom slaskat rödfärg på den svarta husgrunden, som jag kröp omkring och målade en sommar, vilket var död och pina med mina våldsamma rygg och nackskador. Men det gick som lus på tjärsticka tillslut och många timmars utebliven nattsömn p.g.a. smärtorna. - Därav mitt beslut att inte ens försöka mig på att måla huset själv.

De albanska slavarna hade dessutom lyckats kladda ner färg även på altan utanför vardagsrummet! HUR de nu hade hunnit dit också är en gåta! - De var i alla fall väldigt effektiva, eftersom de också hann kortsluta vägguttaget, så all ström försvann ur huset och elektriker inifrån stan fick ringas hit akut.

VAD gör man då med spikar som sticker upp genom takshinglet? Jag ringde naturligtvis den rekorderlige takläggaren, som ryckte ut på direkten och snabbt var det fixat och som extra bonus slängde han upp hängrännorna, som han skulle ha fixat vid tillfälle.

Bilens AC: Helt plötsligt känner jag att jag nog inte vill dra alla turer som varit. Men köra omkring med en bil där verkstan inte fått fingrarna ur, utan kommit med den ena dåliga ursäkten efter den andra. Hyrbil hit och hyrbil dit, utan att ha kommit till skott! PHEW!!!

Köra omkring en hel sommar med en bil som plötsligt blåser in varmluft, när det är 30 grader varmt ute. Så den lilla extra bonusen: fotbollsturnering med barnbarnet i Mariestad och Skövde... resten går nog att lista ut även för den mest fantasilöse.

Jag tror jag nöjer mig med att relatera detta, eftersom det finns bra mycket mer av "livets små glädjeämnen av det mer tvivelaktiga slaget", som fått hanterats och rotts iland. - Varningens ord DOCK! Köp inget genom Bauhaus och logistiken med deras VVS-som man köper samtidigt, OM du inte är beredd på att ha en ny toastol stående i vardagsrummet två månader, eftersom alternativet att ha den stående på utsidan av huset obevekligen skulle resultera i att den försvann, eftersom vi har en massa löss som irrar omkring i Sverige nu för tiden och plockar med sig allt som bara går att forsla bort!

Min yngste son skrattade gott och talade om att det måste vara alla nya trenddesigners våta dröm, att ha en ny toastol i vardagsrummet. Men konstaterade samtidigt att man bara kan sitta på en toastol i 20 minuter, sedan är benen bortdomnade!

Jag tänker på Ole som alltid brukade säga till mig: en bra kvinna som du reder alltid sig själv. Undrar gör jag naturligtvis, om han i sin himmel kan se, att det är inte riktigt så, eller i vart fall kan jag känna att livets uppförsbackar ibland känns liiiite mer tröstlösa, en del dagar.

Nej! någon ny husmålare har inte dykt upp ännu, som skulle komma "efter semestern" och med tanke på att det är oljefärg, som gör att morgonfukt och morgondimma inte är så bra, så vette gudarna om jag inte får kallt räkna med att jag blivit akterseglad.

Men...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar