onsdag 22 januari 2020

Ny variant av bedrägerimail - Ett annat bedrägeri är det som Göteborgs politiker utsätter sina gamla för och där vete gudarna vilka av dem som är värst -


 de som skickar bedrägerimail, eller de som utsätter gamla människor på demens/äldreboenden?

Hur som haver: det börjar bli j-ligt jobbigt att förstå vilken avi som hänger ihop med de verkliga, man lägger pannan i djupa veck (till en början), men inte sedan man väl läst igenom ännu en ny variant av bedrägerimail.

Snabbt kunde man förstås räkna bort puckona som skickade en handfull mail som trillar in i mailboxen samtidigt, samma avsändare och nummer förstås. Samma erbarmliga innehåll, som inte ens den som tror på tomten kan tro på. Där skall man också betala frakt naturligtvis, vad annars.

1000 ruttnande surströmmingar till Regeringen, som än en gång öppnat upp för de kriminella att kunna lura godtrogna. Men i de fallen behöver man däremot inte vara  atomklyvare precis för att inse vad det hela handlar. Kring jul rensade jag bort 20-30 per dygn med samma innehåll! Nu har det tunnat ut sig...

Telia som operatör tar verkligen inget ansvar heller för det som de tar betalt för! Lika många ruttnande surströmmingar får de som Regeringen får av mig.

Men ibland får man liksom stanna upp och verkligen läsa igenom innan man skärskådat det hela och markerar det som skräppost. Kolla den tjusiga passusen i mailet här nedan: Paketet kommer att returneras till avsändaren om frakt inte betalas inom 24 timmar. Eller den här: Hej Gun vi har hittat ditt paket. Jasså, har ni det??? Men jag saknar inget paket! - HA HA jag tror jag skrattar på mig...

Så NEJ, mailet rörde inte den ullfilt, som jag skickat efter. Inne i stan fanns bara militärfiltar i ull eller babyfiltar. Militärfilten, som var i nyskick, gick bort av anledningen att slutstationen skall inte likna krig och bedrövelser och änkors klagan. Babyfilt därför att det inte gällde någon babys kroppsstorlek.

Varför man letar en ullfilt helt plötsligt? Bara därför att Göteborgs Äldre & Demensboenden har helt uppenbart gjort slag i saken som Göteborgs-Posten hunnit skvallra om varit på G= Göteborgs politiker skall SPARA!

Det skall till innan en 87 åring förvirrad älskad människa helt plötsligt mitt i en mening stannar upp och säger:
- Men är det inte kallt här inne? 
Allt medan hon ligger nerpackad i sängen, som saknar lakan/örngott/täcke, med bara en tunn syntetfilt över sig, som jag ser att hon helt uppenbart den sista timmarna försökt att hämta värme ur!

Mina protester om att hon skulle läggas ner i en säng som saknade lakan och örngott, hade dessförinnan ignorerades fullständigt. Täcket befann sig också på en av stolarna. Det var som om öronen var igentäppta på den "personalen", eller så förstod hon inte vad det på svenska betydde, trots att jag upprepade det flera gånger. Men vad vet jag, hon kanske själv kommer från en tillvaro där sängkläder är något som inte behövs. Ibland blir det svårbedömt vad det egentligen är som felas, eller handlar om. - Mina protester och påpekanden om sängens beskaffenhet gjorde sig dock icke besvär. De besvarades inte ens!
 Politikerna i Göteborg behöver väl löneförstärkning förstås och då sparkar man på de som inte längre är handlingskraftiga och sänker värmen för de gamla. Det måste väl glädja Greta Thunberg & Co, att man nu hittat ännu ett svepskäl till att vara "klimatsmart", besparingar/nedragningar drabbar dessutom inte dem själva, så då går det ju alltid finfint att ha synpunkter.
 

Politikerna i Göteborg glömmer dock bort att de här som man väljer att sparka på har de, som inte kommer att tiga still! Men först får man ta itu med det mest brådskande: ULLFILTEN!

Hoppas nu att den är tjock och värmande och att hon inte har hunnit förvandlats till en isglasspinne! Oron inom mig gnager även på den punkten.
Så här såg bedrägerimailet ut:

Från:
DHL-kontaktcenter [mailto:newsletter@ascianmedia.com]
Skickat: den 21 januari 2020 09:11
Till: min mailadress stod här
Ämne: [SPAM][Suspected Spam] SPÅRPAKET: 2981HSU-DK - Leveransadress saknas

                                                           BRING-NOTIFICATION (grön stor text)

Hej Gun

Vi har hittat ditt paket -
Beställningen har blockerats i terminal C82

Skickar från terminal C82

Obs: Ange adress och betala frakt på nästa sida
Frakt med City-Express, via BRING

SPÅRPAKET::2981HSU-DK

*Paketet kommer att returneras till avsändaren om frakt inte betalas inom 24 timmar

KUNDSUPPORT,
BRING-WORLDWIDE



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar