torsdag 19 juli 2018

Träffade en gammal 97-årig gentleman idag när jag var på lunchkonsert med efterföljande kyrkkaffe - han förstod sig inte på svenskarna längre.

Men det är han ju inte ensam om direkt.

Samtalet tog sin början när han uttryckte förundran över att inte militären var inkallad med sina helikoptrar som kan brandbomba. Den nya generaldirektören Dan Elisasson för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, han hänvisade i nyheterna i tisdags att militären hade ju semester och det var ju anställningsavtal som skulle följas.



Efter vi hade tagit oss en påtår av kaffet kunde vi bara samstämt konstatera att skulle Sverige bli anfallen av någon makt, så skulle militären och Dan Elisasson hänvisa till att militären har semester, angriparna fick nog återkomma när de åter var i tjänst.

Vi konstaterade också hur många myndigheter Dan Eliasson hade gjort "kärriär" i, helt obegripligt många och ändå satt han kvar som generaldirektör fast han gjort sig totalt omöjligt på samtliga poster. Det hade ju bara slutat med den ena katastrofen efter den andra.

Den gamle undrade: hur många gånger måste man bevisa att man är helt oduglig innan man skulle begripa, att karln inte ens klarade av att lagra konserver.

Tillslut frågade den 97-årige gamla gentlemannen hur gammal jag var, eftersom jag var så påläst om både det ena och det andra. Jag berättade då att jag var uppväxt i ett politikerhem och i en familj/släkt som var mycket allmänbildade och som inte hade nöjt sig med det som våra svenska lärosäten tillhandahöll, dvs. den indoktrinering som det svenska folket är och varit utsatt för sedan generationer tillbaka.

Det visade sig att den gamle gentlemannen hade än mer åsikter, närmare bestämt om de politiker som vägrade tala med varandra i Regering och Riksdag. Det var rena rama sandlådan! sa han med en fnysning.


Ja, vi hade nog kunnat tömma hela den nyfyllda kaffetermosen om vi hade fortsatt vårt samtal över vad som var galet i Sverige. Men vi hann med väldigt många samtalsämnen eftersom läget i Sverige är allvarligt. Den som inte inser det ägnar sig åt självbedrägeri av diger kaliber, alt. lever i skyddad verkstad.
Här brinner det i Sverige, det är ju inte precis raketforskning för att inse hur allvarligt läget är. Men det kanske underlättar om man är generaldirektör, svensk militär eller rent av bara politiker i den svenska regeringen, de som alla är satta att värna våra liv.

Brukar inte  hänvisa till journalisten Lotta Gröning, som skrivit många klokheter, men det här gången skall jag  göra det undantaget: https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/vad-ska-vi-ha-dan-eliassons-myndighet-till/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar